Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009
Цитат:
Първоначално публикувано от mgan4ev
100-те херца за мене са най важното в един лсд и естествено Фул хд.
За 32 инча нито едното нито другото. вземи си сони V или W да знаеш че имаш телевизор
Разберете че за да стане картината Фул хд телевизора трябва да добавя още линии, което още повече я преработва. Фул хд телевизия скоро няма да има.
Цитат:
Първоначално публикувано от hipopotama
Здравейите имам поредното въпростче :) благодарение на вас съм съм собственик на sharp 46XL2E от близо 1 месец и съм много доволен макар ,че все още не знам как да си подреждам програмите :( доста добра картина вади дори с обикновената кабеларка евроком :) та въпроса ми е при някой игри... няма лаг при други има на какво се дължи слаба виде карта или бързата динамика на играта? пример Warcraft 3 без лаг , Counter Strike лаг ... вход HDIM / HDIM
Проблема е в ТВ-то а не във видео картата.Най вероятно има висок Input Lag .Едната игра е стратегия и там не оказва влияние а другата динамичен шутър и там вече се проявява видимо.Същото е и при PC LCD мониторите ,където за геймърите е важно матрицата да е бърза и да има нисък или 0-лев инпут лаг.Да не би да маже ТВ-то че , това е различно от Инпут Лаг и се дължи на бавна матрица??
Цитат:
Първоначално публикувано от FatBoy
Имам странен проблем с едно LCD. Неизвестнa марка, която се продава в БГ по компютърен канал (
http://easy-touch.com/EN/products/co..._etl071-42fhd/). Не мога да подкарам сигнал през HDMI входа от лаптоп. Пробвах с Dell и Pаckard Bell. Показва образа и след това изчезва. Губи сигнала. Премигва за около 1 секунда и изчезва.
Със стационарно PC (DVI към HDMI) няма проблем. Образът заспива. Сменях кабели не става.
С лаптопа Dell вкъщи гледам през HDMI на плазма.
На какво може да се дължи този странен проблем? И двата лаптопа са с вградена видеокарта.
имах подобен проблем с един ресиивър. оказа се че няма HDCP подръжка и copy protection защитата на видео картата сработва и видео сигнала прекъсва. провери спецификациите на тв-то. ако е това за съжаление няма решение при използване на хдми.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Телевизора се справя чудесно при динамичните сцени - има си и функция 100Hz
при връзка с pc също много добре-има минимален лаг
Компютърни формати
640 x 480, 60, 72, 75, 85Hz,
800 x 600, 60, 72, 75, 85 Hz,
1024 x 768, 60, 70, 75, 85 Hz,
1920 x 1080i, 60Hz, През входа за HDMI/DVI
http://www.consumer.philips.com/cons.../32PFL7803D-10
вземай-няма да съжаляваш :Drinks:
Здравейте! В последните постове доста се рекламира марката Филипс. Разгледах линка, който е дал hristoslav2 и има два слаби момента, които на мен не ми харесват. Единият е, че вграденият тунер е само за ефирна цифрова телевизия, което означава, че за да се гледа цифрова телевизия от кабелните оператори пак трябва да се използва външен цифров тунер. Вторият момент е, че в тези модели няма(или аз поне не видях) вграден AVC тунер, което пък не позволява да се гледат HD каналите пускани от някои кабелни оператори. Моля hristoslav2 за отговор за това дали са ми в правилна посока разсъжденията.
Аз не съм много навътре в тези неща и даже утре ще ходя да го взема точно този Филипс, който ми препоръчаха тук. Но все пак възможно ли е както казваш ти Full HD телевизор да не може да възпроизвежда HD каналите пускани от кабелните оператори? То за какво е HD изобщо ако неможе да възпроизвежда HD телевизионни канали? Поправете ме ако греша
Според може, ако се сигнала, който се подава е от HD източници, като Blu-ray Disc и PLAYSTATION.
Цитат:
Първоначално публикувано от radex
Здравейте! В последните постове доста се рекламира марката Филипс. Разгледах линка, който е дал hristoslav2 и има два слаби момента, които на мен не ми харесват. Единият е, че вграденият тунер е само за ефирна цифрова телевизия, което означава, че за да се гледа цифрова телевизия от кабелните оператори пак трябва да се използва външен цифров тунер. Вторият момент е, че в тези модели няма(или аз поне не видях) вграден AVC тунер, което пък не позволява да се гледат HD каналите пускани от някои кабелни оператори. Моля hristoslav2 за отговор за това дали са ми в правилна посока разсъжденията.
Вземи си поне сони V4500- той има всичко.
да не се полъжеш от продавачите на техномаркет, които твърдят че самсунг са най-хубави, а сони най-калпави – точно обратно е
Цитат:
Може да възпроизвежда HD канали, но само с външен приемник. Правилно си забелязал, че няма нужните тунери за цифрова кабелна включително и HD такива. Имаше един подобен модел 7603H, има тунер за цифрова кабелна.
Благодаря много за компетентните съвети. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от kaki
Вземи си поне сони V4500- той има всичко.
да не се полъжеш от продавачите на техномаркет, които твърдят че самсунг са най-хубави, а сони най-калпави – точно обратно е
Мисля ,че спора е излишен кое е по хубаво-върни се назад в темите и може би ще прочетеш че двете марки имат общи заводи.А японски модели на сони в европа не се предлагат.
Аз нещо не разбрах.. Преди 2 дни тук ми препоръчаха този модел на Филипс ---> http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09040826
Значи ли, че ако го взема няма да мога да гледам HD каналите предлагани от кабелния ми оператор? Ако има някакви забележки моля кажете, че утре към обяд ще го купувам..
Според мен ще можеш, но само ако имаш външен тунер за HD цифрова телевизия, както беше обяснено по-горе. В телевизора няма вграден такъв.
Цитат:
Според мен ще можеш, но само ако имаш външен тунер за HD цифрова телевизия, както беше обяснено по-горе. В телевизора няма вграден такъв.
Тоест тунера, който предлагат да си заплатиш при самото свързване и който не струва малко.. Или се бъркам?
Когато станеш абонат на кабелен оператор и искаш да ползваш цифрова телевизия ти предоставят безплатен цифров тунер(ако сключиш договор за 1 год.). Така ще гледаш само цифрова телевизия. Не знам колко струва закупуването на тунер за HD телевизия. Ако някой е ползвал такава услуга, да внесе повече яснота.
Цитат:
Първоначално публикувано от FreeStyleR777
Аз нещо не разбрах.. Преди 2 дни тук ми препоръчаха този модел на Филипс --->
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09040826
Значи ли, че ако го взема няма да мога да гледам HD каналите предлагани от кабелния ми оператор? Ако има някакви забележки моля кажете, че утре към обяд ще го купувам..
Май ти объркаха главата,не се притеснявай пак казвам телевизора е чудесен,тука след малко ще ти препоръчват и модели на Pioneer за 2500лв. с много качества и тунери,но ти гониш цена и максимално качество,според мен това е твоят телевизор.