Здравейте днес си взех SAMSUNG LE-37B650. Нещо не мога да се оправя с найстройките на програмата, повечето канали на кабелната телевизия ми ги дава кодирани. Какви настройки трябва да променя, че да ми ги вади всичките?
Преглед за печат
Здравейте днес си взех SAMSUNG LE-37B650. Нещо не мога да се оправя с найстройките на програмата, повечето канали на кабелната телевизия ми ги дава кодирани. Какви настройки трябва да променя, че да ми ги вади всичките?
Не искам да останеш с лошо впечатление , но преди да ползваш ТВ-то навсякъде пише : първо да се прочете инструкцията за експлоатация/ръководството за употреба ! Сигурен съм ,че си я прочел , но си пропуснал нещо !Прочети и настройките на кабелния декодер , ако имаш такъв ! Успех ! С всяка нова покупка е трудно , но се свиква след време , прочети отново и ако се затрудняваш - питай пак ! :Drinks:
Не е зле да кажеш на кой кабелен оператор си, имаш ли абонамент и карта за разкодиране на цифровата телевизия и тн.
Прочетох ги :) много пъти и внимателно. От Варна съм и кабелният ми оператор е МСат. До сега бях с техен декодер за цифрова телевизия, нямах карта са кодираните програми, а само тези които си бяха стандартни през декодера. След като пуснах ЛСД-то на търсене ми откри към 200 програми. въпроса е, че програми като Фокс лайф, Дискавъри ит.н които са стандартни, даже и без използването на цифров декодер, при мен сега ги дава като кодирани -чува се само звук и няма картина. Пробвах и сложих цифровия декодер, естествено ги изкара всички, но бяха с отвратително качество. Страната на която съм настроил телевизора е Великобритания, ако това има значение.
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,42823.60.htmlЦитат:
Първоначално публикувано от etconev
Последния пост.
Само това ли е решението, т.е покупката на тази карта и модул?Цитат:
Първоначално публикувано от madmaxx
Да-това е решението. М-sat кодираха много от програмите си последните 2 месеца и за да ги гледаш ти е необходим модул и карта.Цитат:
Първоначално публикувано от etconev
Да, взех си днес такава карта и се оправи проблема :) другият ми въпрос е как да вържа ЛСД-то към компюра, чрез лан. Сложих на домашното си РС втора лан карта и вързах телевизора. Въпроса ми е какво настройки трябва да направя сега, че да имам връзка между първата и втората лан карта и от там и към телевизора? Лана ми е с IP и т.н
etconev, въпросът май не е много за ТВ. Не съм виждал мануала, но опитай да сложиш втория на ЛАН интерфейс и ТВ-то IP-та от една мрежа. Ако няма настройки за IP в менюто на Самсунг, опитай да включиш телевизора към рутера и би трябвало да се намерят (и втория лан не ти трябва). Ако нямаш рутер и си с Win опитай с ICS или програма подобна на WinGate.
някой може да ми каже нещо за тоя телевизор заслужава ли си
http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA586A452367F1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBA586A452367F1A90A002481B479E9273275DA4483F54B98206DFA70 A4A736)/.do?rf=y
Възможно ли е на LG 37LH4000 да се гледат diwx филми и плейване на субтитри или само е възможно гледането на снимки?
възможно е аз съм с такъв просто се активирва от сервизното меню тази опция и вече е като по скъпите модели също се гледат и ХД филми 720p и 1080пЦитат:
Първоначално публикувано от jorki
Сега гледам в технополис има промоция на LG 42SL8000 / 8500. Някаква информация за този телевизор? Струва ли си или?
Здарвейте
Тръгнал съм да си купувам TV за домашни условия. Имам бюджет около 2000лв и разстояние за гледане около 4-5м. До сега се бях спрял на SONY, но се колебая и за SAMSUNG. Моля за помощ - нямам много доверие на повечето консултанти по магазините.
Поне 40В650 !