Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Честита Нова Година!Здраве и късмет на всички във форума! :Drinks:
Чета редовно съветите които давате и обикалям магазините :)
Спрял съм се на :
PHILIPS 32PFL7803D
SAMSUNG LE-32A656.
PHILIPS 32PFL7603D
1.Интересува ме освен резолюцията която е 1920x1080 при PHILIPS 32PFL7803D и 1366x768p при PHILIPS 32PFL7603D дали има друга разлика между двата модела, като изключим ДВУКАНАЛНА "AMBILIGHT" СИСТЕМА на PHILIPS 32PFL7603D
2.Ще имам ли проблеми при включване на PC към който и да е от моделите.Имат ли всичките 1:1 изобразяване на картината от PC на телевизора
3.Кога ще излязат новите модели на PHILIPS и SAMSUNG и дали цената на посочените ще се промени съществено?
4.Като изключим малко по-лошото черно и по-малкия ъгъл на виждане при PHILIPS (повече държа на реалните цветове), кой от посочените модели според вас ще ми препоръчате :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от CX-65
Това като сума е добре.... само не знам на живо как ще предава и ще върши ли някаква работа.. някой по-запознат да каже нещо ?! Като става дума за обикновен телевизор съм съгласен на такива марки... ама като е за ЛСД им нямам изобщо доверие !!!
1. Пишеш, че ти трябва предимно за монитор. За тази цел, ще предава перфектно. Тествано с въпросния телевизор. Особено ако имаш карта с HDMI изход. Ще се разтопиш от кеф, ако гледаш някой 720p филм.
2. За кабелна телевизия забрави изобщо. Всъщност дори и това да вземеш PANASONIC TX-32LZD85F, което в върховия модел при 32-ките, ще останеш разочарован.
3. За цифрова телевизия много зависи как ще я пуснеш. Ако ще ползваш Булсат или ITV, сигнала трябва да се пусне задължително през Компонентен изход. В противен случай пак няма да е качествена.
Телевизията ни е под всякаква критика. Некачествени канали, голяма компресия и нисък битрейт.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Можеш за това трябва
Предварително да изясниш в какъв стандарт върви шифроването на цифровите канали (например, Conax или ViaAccess). След това да закупиш (струва от порядъка на 100$) и поставиш в TV модула за условен достъп CAM (Conditional Access Module) за даденият стандарт.
В CAM модула се поставя картата за достъп, която се продава от оператора, осъществяващ предаването. Услуга за достъп до кодирани канали е платена
Модула за условен достъп и картата изглежда примерно така
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=at...2:11266:4122:1
А DVB-C тунер?:)
Цитат:
Първоначално публикувано от kaloman
А DVB-C тунер?:)
важи същото-CAM модула си е и за двата тунера Цитат:
Първоначално публикувано от Rado_Roka
Честита Нова Година!Здраве и късмет на всички във форума! :Drinks:
Чета редовно съветите които давате и обикалям магазините :)
Спрял съм се на :
PHILIPS 32PFL7803D
SAMSUNG LE-32A656.
PHILIPS 32PFL7603D
1.Интересува ме освен резолюцията която е 1920x1080 при PHILIPS 32PFL7803D и 1366x768p при PHILIPS 32PFL7603D дали има друга разлика между двата модела, като изключим ДВУКАНАЛНА "AMBILIGHT" СИСТЕМА на PHILIPS 32PFL7603D
2.Ще имам ли проблеми при включване на PC към който и да е от моделите.Имат ли всичките 1:1 изобразяване на картината от PC на телевизора
3.Кога ще излязат новите модели на PHILIPS и SAMSUNG и дали цената на посочените ще се промени съществено?
4.Като изключим малко по-лошото черно и по-малкия ъгъл на виждане при PHILIPS (повече държа на реалните цветове), кой от посочените модели според вас ще ми препоръчате :Drinks:
PHILIPS 32PFL7803D и SAMSUNG LE-32A656-имат картиране 1:1
новите им модели ще излязат през май месец-и да цената им на настоящите модели ще падне с още малко
Христославе, има един модел на Самсунг http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09030045 SAMSUNG LE-40F86BD, досега не го бях видял защото гледах модели само от 2008, но като характеристики изглежда чудесен. Сравнен с промоционалните 37А656 с матрица А, как стоят нещата и двата са на една и съща цена. Пише че има 100 хц, но дали могат да се пускат на степени или са само off и on?
Цитат:
Първоначално публикувано от simenss45
Имам Самсунг 37а656 - интересува ме мога ли да гледам цифрова ТВ без допълнителното устройство (cabletel) -чип картата е същата като на булсатком ,но предполагам, че ми трябва някаква представка,тъй като не намирам място в ТВ-то да я поставя (на гърба на ТВ има някакав СЛОТ ,но той е доста по широк от чип картата )
PS Помогнете!
Не можеш. Нямаш DVB-C тунер. Този слит ти е за карта за разкодиране на цифрови ЕФИРНИ програми каквито ние нямаме - всички са разкодирани засега.
Цитат:
Първоначално публикувано от Konstantin
Христославе, има един модел на Самсунг
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09030045 SAMSUNG LE-40F86BD, досега не го бях видял защото гледах модели само от 2008, но като характеристики изглежда чудесен. Сравнен с промоционалните 37А656 с матрица А, как стоят нещата и двата са на една и съща цена. Пише че има 100 хц, но дали могат да се пускат на степени или са само off и on?
SAMSUNG LE-40F86BD беше първият 100Hz на самсунг-модел от 2007г-телевизора си е чудесен-доколкото си спомням е със матрица S-PVA на Самсунг докато 37А656 е с матрица AUO
Цитат:
важи същото-CAM модула си е и за двата тунера
Че САМ модула е и за двата тунера - ОК, но
модела, за който конкретно пита simenss45 не е ли само с DVB-T тунер?
P.S. lazarus18 междувременно също потвърди ...
Цитат:
SAMSUNG LE-40F86BD беше първият 100Hz на самсунг-модел от 2007г-телевизора си е чудесен-доколкото си спомням е със матрица S-PVA на Самсунг докато 37А656 е с матрица AUO
от двата кой би предпочел?
Цитат:
от двата кой би предпочел?
Естествено, че F86 - по-добра матрица, по-голям екран. Въпроса е, че едва ли ще го намериш в продажба да не е работил като мостра.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Естествено, че F86 - по-добра матрица, по-голям екран. Въпроса е, че едва ли ще го намериш в продажба да не е работил като мостра.
не го ли произвеждат вече?
Цитат:
не го ли произвеждат вече?
От доста време вече не. Преди месеци още търсихме за един познат 46F86, но имаше само мостри и не искаха да направят никаква отстъпка за това.
Сега гледам, че 46 инчовия е на 1900 лева, което е уникална цена дори и за мостра.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
От доста време вече не. Преди месеци още търсихме за един познат 46F86, но имаше само мостри и не искаха да направят никаква отстъпка за това.
Сега гледам, че 46 инчовия е на 1900 лева, което е уникална цена дори и за мостра.
е аз гледам 40, и ще потърся по магазините да видим, казват ли си че са мостри или трябва да се проверява?
Цитат:
е аз гледам 40, и ще потърся по магазините да видим, казват ли си че са мостри или трябва да се проверява?
40-ки няма даже от по-дълго време. Виж в сайта пише, че има в 3 магазина само, но 100% са мостри. Най-добре се обади и питай. После разучи как се проверява колко е работил и виж на място.