Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Неслучайно този модел не е долюбван. Точно за SD телевизия изобщо не е подходящ. Няма регулиране на подсветката, 100-те херца не се изключват, а те не работят добре, системите му за обработка на SD сигнала са трагични, черното не е особено добро.
Иначе си има и преимущества като много добри цветове и голям ъгъл на виждане, нисък лаг.
Въпреки неодобрението ми, един близък приятел си го взе. Всяка седмица съм у тях и се възмущавам.
Да не говорим за безумно високата му цена - за тези пари се купува приличен 46-инчов модел.
Положението не е чак такова каквото го описваш
вярно че няма много добро черно, но това е типично за IPS матрица-те си испяха песента още преди 3 години
колко от марките телевизори имат регулиране на подсветката ?? Това че 100-те херца не се изключват не е болка за умиране-вярно че понякога предизвикват появата на някои слабо забележими артефакти-но повечето хора не ги забелязват-не знаят какво да гледат-е за цената му не споря-висока е-но такава е и на SONY,PHILIPS и т.н.
JVC се готви за представянето на нов 32” LCD телевизор, който ще бъде изложен на CES 2009 (изложба за битова техника, която ще се проведе на 8-ми януари в Лас Вегас). Устройството е под кодовото наименование Victor. Тежи само пет килограма и най-вероятно това ще е един от най-леките 32-инчови телевизори.
7-милиметровият HDTV телевизор работи на резолюция 1920×1080 пиксела и разполага със светодиодно LED осветяване.
За съжаление, няма информация за цената на новия продукт.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Неслучайно този модел не е долюбван. Точно за SD телевизия изобщо не е подходящ. Няма регулиране на подсветката, 100-те херца не се изключват, а те не работят добре, системите му за обработка на SD сигнала са трагични, черното не е особено добро.
Иначе си има и преимущества като много добри цветове и голям ъгъл на виждане, нисък лаг.
Въпреки неодобрението ми, един близък приятел си го взе. Всяка седмица съм у тях и се възмущавам.
Да не говорим за безумно високата му цена - за тези пари се купува приличен 46-инчов модел.
Хайде ако можеш да ми кажеш на коя фирма 100hz работят най-добре,SAMSUNG,SONY,PHILIPS или някоя друга по твое усмотрение.
Цитат:
ЧНГ и от мен!
Към pachedzhiev: Ориентирал си се що-годе правилно, но ЛГ5600/5700 са с С-ИПС на ЛГД и хоризонталния ъгъл на матрицата е крайно неприемлив. Трябва да се гледат точно "по средата", като обработката на СД ме изненада приятно - като за тези пари. От останалите:
Самс. А 656;
Самс. А 556/557/558 при условие, че са със С-ПВА матрица на Самсунг - малко трудна работа, повечето са с АУО, която обаче при вглеждане не се справя чаак толкова зле...
SHARP LC-32DH65E с ДВД-то;
SONY KDL 32W4000 с DVB-C, което може да бъде предимство;
SONY KDL 32V4500 е вече HD Ready, но имаш DVB-C.
Опитал съм се да ги подредя горе-долу и според съотн. "Цена/Качество". Филипс и Панасоник също имат някои годни предложения за подобни пари, но нямат отделно регулиране на подсветката...
Благодаря много ,
Сега ако може и по 2 думи от Лазарус18 и/или Христослав2 и да почвам да ги гледам по магазините :help :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от pachedzhiev
Здравейте и ЧНГ на всички !
Директно към въпроса както много хора които пишат тук , така и аз искам да се включа по въпроса за добър 32" LCD.
Погледнал съм следните :
LG 32LG5600/5700
http://www.technopolis.bg/product.php?pid=725
SHARP LC-32DH65E + DVD Sharp DV-SV92
http://sharpbg.com/index.php?productID=288
SONY KDL-32V4500K
http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09038570
Както и самсунга a656 или само 656 32".
За какво ще се използва ТВ - кабеларка, за в бъдеще може би булсатком или иТВ партнер , ПЦ не като монитор , по-скоро за 720p филмчета :)
Няма да е лошо да е с голяма резолюция за да може да е окей като включа ПЦ-то към него :-)
Лимита е следния - да може да се вземе ако има вариант на изплащане ще е най-добре. НЕ е задължително да има нещо към тв-то , озвучение или двд , но ще е хубаво да има , тъй като нямам никакво.
Пари - ~1500 леви.
аз бих си ги взел в този ред
1. SHARP LC-32DH66E 1499лв http://sharpbg.com/index.php?productID=288
2.SONY KDL-32V4500K 1,299.00 лв http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09038570
3.SAMSUNG LE-32A656 1,299.00 лв http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037938
4.LG 32LG5600/5700 1,249.00 лв http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09043394
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
Хайде ако можеш да ми кажеш на коя фирма 100hz работят най-добре,SAMSUNG,SONY,PHILIPS или някоя друга по твое усмотрение.
По марки няма как да се направи обективна класация защото в различните модели на една марка понякога се ползва различна система.
За мен добре работят моделите W4500, Х3500, A656 и нагоре, моделите на Philips, Toshiba Z серията.
hristoslav2, за мен ЛСД, което няма регулация на подсветката, възможност за изключването на динамичния контраст и 100-те херца е осакатен модел. Айде да е в най-ниския клас добре, но за скъпи модели е неприемливо.
Ами ние и не говорим за високия клас
никой не е споменал X серията на SONY - 9 серия на PHILIPS - XS на SHARP - 9 серия на SAMSUNG
говорим за масовите модели от ниският и средният клас /бюджетните/
тук един на 100 има достатъчно средства да си позволи високия клас
м/у другото може да направим една класация на най масовите модели
например една анкета кой какъв модел телевизор има/или ще си купува/-резултатите ще са интересни
На този 1. SHARP LC-32DH65E 1499лв http://sharpbg.com/index.php?productID=288 гледам като инфо пише 50хз , това добре ли е .. гледам хората се интересуват от 100хз ..
+ гледам от уеб сайта може само да се поръчва , няма ли вариант да се отиде на място да се тества , да се прецени , и да се купи ? За София става въпрос.
Покупката на нещо толкова голямо и не ефтино по интернет без да се види ми се струва малко рискована.
Някакви мнения ?
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Ами ние и не говорим за високия клас
никой не е споменал X серията на SONY - 9 серия на PHILIPS - XS на SHARP - 9 серия на SAMSUNG
говорим за масовите модели от ниският и средният клас /бюджетните/
тук един на 100 има достатъчно средства да си позволи високия клас
м/у другото може да направим една класация на най масовите модели
например една анкета кой какъв модел телевизор има/или ще си купува/-резултатите ще са интересни
Panаsonic LDZ85 е един от най-скъпите 37 инча модели. Цената му си е за висок клас ЛСД.
В анкетата всеки ще гласува за собствения си телевизор. ака сме българите - добро лошо хвалим си нашето.
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
Аз мисля че отговора на този въпрос е TX-37LZD85.Не знам защо не му обръщате внимание,явно се водите по написаното из чуждите форуми и хваленето на други модели.
Според мен - PANASONIC TX-37LZD800F.
Цитат:
Първоначално публикувано от pachedzhiev
На този 1. SHARP LC-32DH65E 1499лв
http://sharpbg.com/index.php?productID=288 гледам като инфо пише 50хз , това добре ли е .. гледам хората се интересуват от 100хз ..
+ гледам от уеб сайта може само да се поръчва , няма ли вариант да се отиде на място да се тества , да се прецени , и да се купи ? За София става въпрос.
Покупката на нещо толкова голямо и не ефтино по интернет без да се види ми се струва малко рискована.
Някакви мнения ?
Ако ще гледаш предимно спортни предавания със бързи сцени е за предпочитане да има 100Hz
Разбира се че можеш да отидеш и да го видиш в Интермаркет София
бул.Ал.Стамболийски 50
тел. 02 921 4000
e-mail: sofia@isu.bg
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
Един въпрос към всички: Кой модел от сегашните LCD-та се справя на 100% с SD сигнала?
soon, отговорът на твоя въпрос е твърде простичък и също толкова прекомерно твърде скъп:
серия X4500 на Sony.
Е, ако не на 100% то поне на мксимума на възможностите на LCD към настоящия момент.
:-)
Днес гледам са дигнали цените на телевизорите с около 10%,а да ние честито увеличението.........
Цитат:
Първоначално публикувано от astra
Днес гледам са дигнали цените на телевизорите с около 10%,а да ние честито увеличението.........
За кои модели се отнася това, еми наздраве тогава за тези които се чудиме цяла вечност :)
Предимно на Панасоник и особено на плазмите.
Хората искат да поизтръскат още джобчетата на бедните цървули българи...същите тези на които им продават по-скъпо от западна Евопа- там където правят намаления 50-90%.
Честито на всички
Видях, че и 40" А656 е увелечен с 200лв еми БЪЛГАРИЯ.. няма какво да добавя повече :2guns: :2guns: :2guns: :monster