Харесал съм си една плазма панасоник 42 инча 2009 модел с 400 нерца но мисля да си вържа ПЦто на нея и да я ползвам за монитор дали ще е проблем или да се ориентирам към ЛСД. Просто за 1800 лв няма ЛСД което да дава толкова красива картина
Преглед за печат
Харесал съм си една плазма панасоник 42 инча 2009 модел с 400 нерца но мисля да си вържа ПЦто на нея и да я ползвам за монитор дали ще е проблем или да се ориентирам към ЛСД. Просто за 1800 лв няма ЛСД което да дава толкова красива картина
Не е препоръчително това което си замислил. Първо има сериозен риск да прогори панела. Второ при статични картини с плътни цветове има едно трептене, което доста хора ги дразни. Не знам кой модел си харесал, но при някои плазми детайлността при статични резолюции не е толкова добра колкото при ЛСД.
Не на последно място имай предвид, че ползването на телевизор за монитор не е много добра идея. Не е зле да провериш как се вижда Уиндовса на тази резолюция от разстоянието, от което ще го гледаш.
Ако си си харесал плазмата за телевизор си я вземи, а си куои един монитор отделно и ползвай всеки уред за това, за което е направен.
Проблемът ми е, че нямам място за пц в новият си апартамент, а мисля от време на време да го ползвам за игри, браузване и тн, моделът който си харесах http://www.play.com/Electronics/Elec...archtype=genre мисля си че е това, цената беше към 1900 вв ТМ, на някои плазми съм виждал някакъв гаме моде функция която предполагам е за щадене на дисплея и си помислих, че технологията е напреднала достатъчно ама май не е :)
Ако наистина говорим за от време на време не е проблем. Новите модели са много развити по отношение на прогаряне и ако не прекаляваш няма да имаш проблем.
За игри със сигурност не е опасно освен ако не си върл фен и не прекарваш по 5-6 часа всеки ден на една и съща игра.
Аз нямам телевизор - имам 42" монитор. Просто няма избор на пазара и трябваше да платя тунер, който никога няма да ползвам :(Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Ако наистина ти е трябвал монитор да си беше взел. За 1000-1200 лева щеше да вземеш един 24" хубав монитор с много по-висока резолюция, да седнеш на един метър от него и да работиш.
Ти си си купил телевизор за да гледаш филми от 2-3 метра.