Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Здравейте участници в този СУПЕР Форум! Чета отдавна дискусиите, но за първи път пиша.
Интересува ме мнението ви за следните 3 модела, на които съм се спрял в избора си:
SONY KDL-32W5500K
SAMSUNG LE-32B650
LG 32SL8000
Клоня към LG-то, като за него специално се ослушвам за някакви отрицателни мнения, като напр. отражателния панел.
Ако пък избера ТВ без вграден плеър, бих си купил отделно един мултимедиен плеър.
В съпоставката на 3-те модела се чудя кои ли има най доброто черно.
Пристрастен към Sony, понеже единият ТВ в къщи е такъв: 26S4000. Но един консултант ме уверяваше, че SAMSUNG LE-32B650 е с много по-добро черно от SONY KDL-32W5500K.
Цитат:
Първоначално публикувано от venci79
момчета проблем ли е ако телевизора е бил мострен и как да проверия колко часа е работил.става въпрос за
52W5500 За нещо друго да гледам ли ако се окаже че е бил мострен.
Принципно това не е проблем за LCD Моделите. Даже така риска от поява на изгорели пиксели е по-малък.
Въпроса е дали искаш да плащаш цялата цена за нещо, което е използвано.
Виж в първата страница на темата за Сони да видиш как да провериш колко часа е работил.
Цитат:
Първоначално публикувано от emonm
В съпоставката на 3-те модела се чудя кои ли има най доброто черно.
Пристрастен към Sony, понеже единият ТВ в къщи е такъв: 26S4000. Но един консултант ме уверяваше, че SAMSUNG LE-32B650 е с много по-добро черно от SONY KDL-32W5500K.
Разликата в черното между Сони-то и Самсунга е много малка. Даже на практика са еднакви, но покритието на Самсунга създава такова впечатление за малко по-добро черно. Иначе са с еднаква матрица и еднакви показатели.
Бих избрал един от двата.
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
как може 37'' и 42'' от един и същи модел да са на една цена??? Аз бих взел 42'' без да се замислям.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054134
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Принципно това не е проблем за LCD Моделите. Даже така риска от поява на изгорели пиксели е по-малък.
Въпроса е дали искаш да плащаш цялата цена за нещо, което е използвано.
Виж в първата страница на темата за Сони да видиш как да провериш колко часа е работил.
Разликата в черното между Сони-то и Самсунга е много малка. Даже на практика са еднакви, но покритието на Самсунга създава такова впечатление за малко по-добро черно. Иначе са с еднаква матрица и еднакви показатели.
еми като има само 3 броики останали какво да правя
Цитат:
Първоначално публикувано от jovko
как може 37'' и 42'' от един и същи модел да са на една цена??? Аз бих взел 42'' без да се замислям.
Разбира се. Стига да преживееш разликата в матриците. (IPS-Pro vs. S-IPS (42")) Иначе, по-големият диагонал си е винаги предимство.
:)
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
...Разликата в черното между Сони-то и Самсунга е много малка. Даже на практика са еднакви, но покритието на Самсунга създава такова впечатление за малко по-добро черно. Иначе са с еднаква матрица и еднакви показатели.
В 32" Sony матрицата е Самсунг. В 32" Самсунг B650 най-вероятно е A-MVA3. Трябва да се гледат стикерите. Възможно е да се намери и Самсунг... но...
Иначе си прав за покритието - на Сони 32W5500 не е гланцово.
Привет
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053677
Само няма 100 херца, ама не му и трябват с тая хубава матрица. По-добро предложение не ми идва наум./това е коментар на един от форумците?
Моя въпрос е: Ако си взема този модел 42'' ще имам ли проблеми при гледането на мачове след като не е 100 херца и какъв е тоя панел толкова хубав, че да не му трябват тези прословути 100 херца :) ?
Цитат:
Първоначално публикувано от pacho_20
Само няма 100 херца, ама не му и трябват с тая хубава матрица. По-добро предложение не ми идва наум./това е коментар на един от форумците?
Моя въпрос е: Ако си взема този модел 42'' ще имам ли проблеми при гледането на мачове след като не е 100 херца и какъв е тоя панел толкова хубав, че да не му трябват тези прословути 100 херца :) ?
Привет :)
На първия въпрос отговорът е : НЕ. На втория - писано е достатъчно във форума. За тези, които четат и по-назад. Например, в темата от 2009 година.
Здравейте!
Форумът е много полезен. Следя го отскоро, защото предстои да нов купя телевизор. За съжаление нямам много място, затова предпочитанията ми са към 2 модела с диагонал 37":
Panasonic TX-L37V10E
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054135
vs.
Philips 37PFL9604H
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053299
Означава ли високата им цена, че качеството на картината също е на високо ниво? Как би се справил Panasonic-a със SD (доколкото разбирам Philips се справя добре)? Добро ли е пресъздаването на черният цвят?
Жалко е, защото в САЩ техниката винаги е в пъти по ефтина.
http://www.bestbuy.com/site/LG+-+37%...=1218066283529
549$
Чудесна цена, нали?
Само дето не шипват до България. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Rene
Panasonic TX-L37V10E vs. Philips 37PFL9604H
Означава ли високата им цена, че качеството на картината също е на високо ниво? Как би се справил Panasonic-a със SD (доколкото разбирам Philips се справя добре)? Добро ли е пресъздаването на черният цвят?
Всичко означава, разбира се. Тук въпросът е към продавач-консултантите, които могат да помогнат. Има клиент с пари, който иска да купи нещо фръцнато и качествено.. Помагайте! Като се има пред вид, че матрицата на 37PFL9604 може да е AUO, (VA тип, код 161), а на Панасоника е IPS-pro, процесорът на Филипса е по-добър, Панасоника има повече тунери, то кантарът за кон или зебра е под въпрос...
В крайна сметка крайният избор винаги е твой - след оглед на място :)
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Привет :)
На първия въпрос отговорът е : НЕ. На втория - писано е достатъчно във форума. За тези, които четат и по-назад. Например, в темата от 2009 година.
Мерси за отговора, понеже съм футболен фен и ми бяха казали, че ако си купя LCD, кото не е 100 хрца ще ми се размазва топката затова исках да попитам, дори незнам какво е панел :), но ще се разровя във форума от 2009-та, и имам още един въпрос: Гледах и едно LG LH4000, което е 100 херца, дали само на хартия е по-добро?
Здравейте оново, спрях се на LCD - Panasonic TX - 42s10e с плзмата на панасоик TX-42u10e та въпроса ми е: няма ли плазмата да ми е по-добра за гледането на мачове или няма да се усеща особена разлика?
П.С. LG LH4000 отпадна като вариант за ради меко казано грозния си дизайн (разтопената лайсна долу в дясно)
Цитат:
Здравейте оново, спрях се на LCD - Panasonic TX - 42s10e с плзмата на панасоик TX-42u10e та въпроса ми е: няма ли плазмата да ми е по-добра за гледането на мачове или няма да се усеща особена разлика?
П.С. LG LH4000 отпадна като вариант за ради меко казано грозния си дизайн (разтопената лайсна долу в дясно)
Аз когато ги видях тези LG-та със тази лайсна попитах консултанта в магазина как се е разтопил този ТВ отдолу :yikes
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Аз когато ги видях тези LG-та със тази лайсна попитах консултанта в магазина как се е разтопил този ТВ отдолу :yikes
ХАХАХАХХА а като го показах на снимка на жена ми и я попитах виждаш ли някакъв проблем - тя каза НЕ. След това и показах въпросната лайсна и тя ми отвърна: "Забелязах го това нещо но просто помислих, че снимката е на дефектирала бройка" :))))))
Цитат:
ХАХАХАХХА а като го показах на снимка на жена ми и я попитах виждаш ли някакъв проблем - тя каза НЕ. След това и показах въпросната лайсна и тя ми отвърна: "Забелязах го това нещо но просто помислих, че снимката е на дефектирала бройка" :))))))
И все пак не робувай на външния вид а на картината която да ти харесва! Но от друга страна ако нещо в дизайна все ти вади очите ...