Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Цитат:
Първоначално публикувано от toddy
Здравейте приятели преди нова година Ви попитах за помощ за избор на ТВ LCD hristoslav2 и adtomov ми помогнаха да сведа избора си до два модела Samsung LE 32B650 и LG 32LH7000 и ме посъветвахте да изчакам след 15 януари за по добри промоции. Благодарение на форума разбрах за промоцията в Метро на LG 32LH7000- 1126 лв, LG 37LH7000-1426 лв, LG 42LH7000-1698 лв от 01 януари до 13 януари. Моля за съвет да скачам ли на LG 32LH7000- 1126 лв и ще ти бъда много благодарен adtomov ако ми кажеш няколко думи за матрицата на този модел във форума за LG видях че на 32" слагат матрица на AUO но незнам каква е IPS или MVA.
Моля всички които имат поглед върху LG LH7000 да споделят плюсове и минуси ще съм благодарен за всеки съвет. :help
Ще се ползва за ТВ и филми от плеяра доколкото разбирам няма проблеми с форматите и субтитрите. :help :081:
За офертата ти си решаваш.Аз бих изчакал тези 2 седмици-мисля че ще изкочат по-добри оферти.
LG поставят в телевизорите си матрици S-IPS собствено производство.
Цитат:
Първоначално публикувано от jovko
Утре отивам за плазма PANASONIC TX-Р42S10E, но все още си мисля обаче плазма или лсд???
PANASONIC TX-Р42S10E или PANASONIC TX-L42S10E?
трудна работа :(
Ако ще гледаш в светла стая-вземи LCD-ито ,но ако ще гледаш предимно вечер на тъмно - вземи плазмата.Най-добре отиди на гости вечер в някой познат ,който има плазма за да видиш картината и да си прецениш сам. LCD може да ти изкара очите -ще те заболи главата след час ако го гледаш на тъмно.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
За офертата ти си решаваш.Аз бих изчакал тези 2 седмици-мисля че ще изкочат по-добри оферти.
LG поставят в телевизорите си матрици S-IPS собствено производство.Ако ще гледаш в светла стая-вземи LCD-ито ,но ако ще гледаш предимно вечер на тъмно - вземи плазмата.Най-добре отиди на гости вечер в някой познат ,който има плазма за да видиш картината и да си прецениш сам. LCD може да ти изкара очите -ще те заболи главата след час ако го гледаш на тъмно.
Гледам ТВ основно вечер, така че това не е проблем. Лошото е че нямам познат с плазма, всички имат лсд включително и аз. Но преди 3 години си взех 26'' и от много време съжелявам за размера.
тази плазма е доста намалена, има ли смисъл да чакам още 2 седмици или да я вземам утре?
утре дали ще работи техномаркет?
Моля,
даите савет за един приател,които иска да си вземе телевизор за около 1500лв,разстоианието е 4 метра,предимно на телевизора 6те се гледат ма4ове и филми,и мисли да го вклиючи кам булсатком.благодариа ви предварително:)
хаиде бе хора каде се загубихте помогнете на това приятелче.
Зсравейте и за много години. Всички да сте живи и здрави
да попитам за 37инч ЛСД спрял сам се на панасоник и филипс
ето и двта модела
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038239
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055089
ако мислите че има нещо друго(ЛСД) по хубаво за тези пари
приемам предложения и да попитам някой знае ли наистина дали ще има
някакво раздвижване на цените след 15 януари или да си го копувам сега да нечакам
благодаря ви предварително
Цитат:
Първоначално публикувано от baivulcho
от двата не знам кой е по-добър, но моят съвет е да си вземеш 42''. има модели на панасоник на много близки цени.
Честита Ви Новата 2010 година на всички в този перфектен форум! Да пребъде форума във всички фази на Интернета, а и вие покрай него! Ще споделя нещо което струва ми се не е в реда на нещата с ТВто дето го купих онзи ден от търговска верига З``а. Гледах поне да поддържа Full HD, да има цифров ефирен тунер, медиа вход /USB/ и вграден плеър..., а и е LCD. Това добре обаче, забелязах на корпуса, пък и на кашона даже, освен логото на Full HD с добавка 1080p и логото на HD ready с добавка 1080p !?! не съм бил в час когато са ги вземали тези уроци, това ми е ясно. На практика и на теория не знам какво означава това, не е ли като "може да вали, може да не вали", т.е. трето положение няма, както и едновременно също... Ще се радвам да "чуя" какво мислите ако това ви интересува.
Re Frezist:
Като начало може да напишеш марка и модел на телевизора, за да не хвърляме боб.
Колега Frezist ,HD Ready 1080p е официално прието лого и то се слага на всички ТВ , който поддържат 1080р !Всичко друго / full hd , 1080p , .. / са свободни интерпретации на отделния производител и той не носи никаква отговорност за тези надписи !
Честита нова година!Здраве и късмет,и повече пари да си купуваме скъпите играчки за които се пише!
Търся наи добрия 26 инчов LCD телевизор в момента който се предлага на пазара!оказа се,че няма място за по голям, трябва да отрежа парчета от секцията!Така и не се научиха мястото за ТВ-то да го правят поне 85 см. а не 80!
И друг въпрос:Има ли 26 инчов LCD телевизор-100 херцов?
За много години на всички съфорумци. При ширина 80 см спокойно влизат доста 32 инчови модели.и при мене секцията е точно 80 см, но прескочих 32 инча и отидох на 42 но извън секцията, сега като гледам на HD сигнал ми се вижда малък, така че помисли за по голям.
За кухнята просто по-голям няма смисъл-от растояние максимум до два метра ще го гледам
а иначе във др стая-дупката е 80 см. и ако взема 32 инчов трябва под ъгъл да го вкарам и да го гледам-не става
/на секцията не излиза отпред плота/За световното твърдо ще взема 42-или46 /ще гледа от три метра/но мисля,че все още има смисъл такива големи ТВ-та де се взимат само ако гледаш HD филми.На SD ТВ просто са много зле.
Надявам се до 6 м. да пуснат мачовете във HD формат по някои от бъл сат оператори!. Та така засега 26 инчов!Плюс това колкото по малък и със рез 1366/768 на SD ще е по добре от всякъкъв 42-46 HD full според мен!
След обстойно прочитане на маса от отговорите тук, размислих и реших, че май ще е най-добре да търся 37" , а не 32" телевизор. Ще го гледам от точно 3 метра. Какво мислите?
И дали има читав избор до 1000 лв?
Благодаря за отговорите на хората, които ще предложат 1-2 модела, ако може да се намерят.
Има доста голям избор от ТВ до 1000 лв. , но до 1300 лв. избора е още по-голям и моделите са сравнително нови , все пак вече сме 2010 година и най-новите модели тепърва ще излизат на пазара !А 42" няма ли да ти върши работа , защото има с цени близки до тези на 37 " ?
Сони , Самсунг и Тошиба имат 40" модели с цена като на 37 " , което според мен е по-добрия избор ! Но парите са си твои , както и решението какво да си купиш ! Все пак си харесай 2-3 модела ТВ и отиди в магазина да ги видиш наживо и който ти хареса най-много вземи него ! :Drinks:
1000 лв. е лимита.
Ще послушам съвета на другите и ще изчакам след 15 януари да видим какво ще предложат магазините.
42" ми се струва прекалено голям за 3 метра разстояние.
Благодаря за съвета.
На мен пък ми се вижда прекалено млък :).Гледам 42ка и понякга ми изглежда като малко телевизорче.Особено при филмите.Пък новините може и на радио да ги слушам.Мисля , че 50 ка е оптималния вариант за 3м.