Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Няма уловка. Като купя нещо, възнамерявам да го ползвам спокойно в близките 10 години, а не да ходя да го изключвам като излизам за 15 минути от стаята, защото бъркал в джоба.
20 лв/месец по 12 месеца по 10 години си е цифра (2400 лв), та съм склонен да дам повече първоначално и общата цена с потреблението на енергия да е по-ниска като краен резултат!
Не се лигавя, просто вътрешният конфликт как може една нова и уж добра технология да е толкова енергоемка, е доста силен.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Няма уловка. Като купя нещо, възнамерявам да го ползвам спокойно в близките 10 години, а не да ходя да го изключвам като излизам за 15 минути от стаята, защото бъркал в джоба.
20 лв/месец по 12 месеца по 10 години си е цифра (2400 лв), та съм склонен да дам повече първоначално и общата цена с потреблението на енергия да е по-ниска като краен резултат!
Не се лигавя, просто вътрешният конфликт как може една нова и уж добра технология да е толкова енергоемка, е доста силен.
Не мога да възприема този начин на мислене, но ти си абсолютно прав за себе си. :)
:Drinks:
Цитат:
да, може би си прав, но по тази логика да не си купуваме телефон, кола, да не плащаме за интернет, да не си купуваме храна защото...
Цитат:
Гледам някакви плазми 37'' харчат по над 200 W, което за мен е абсурдно много при режим на гледане 15 ч/ден.
Брат,всеки си има право на мнение,ама ти верно ли гледаш телевизия всеки ден по 15 часа???
Освен това на 37X10Y по-големия кусур му е резолюцията,така че по-скоро това трябва да е причината,която да те откаже от тоя модел.Не е FullHD и определно ако го гледаш от по-малко от около 1.70-80 м. "се вижда" по-ниската резолюция(1024х720) и някак си не е толкова плътна,но от ако го гледаш от по-далече няма да забележиш разликата.Аз имах такъв и сега сравнен с Р42S10E определено не съжалявам че дадох 200 лева повече,защото картината е доста по-плътна някак си.
Иначе т'ва за тока наистина не ми се вижда сериозно,но аз не гледам ТВ по15 часа на ден,така че при мен явно няма такова значение.
Проста сметка: 1кв = 1000в, т.е. телевизора ще изхрачи един кв. за 5 часа(5х200) т.е. за 15ч ще изхарчи 3кв. 3кв.х20ст = 60ст(не слагам нощна енергия) 30дних60ст = 18лв в най-лошия случай, но кой гледа толкова много телевизия, на работа не ходите ли :)
Цитат:
Първо, не мисля, че каквото и да купиш сега ще го ползваш 10 години. Просто вече няма такава техника. Дори един кинескоп да купиш сега, който е вече изцяло изчистена технология ще сдаде багажа за толкова време.
Второ, консумацията на плазмите не е тази, която пише на етикета и обикновено е доста по-ниска.
Трето, дори и днес да си купиш най-екологичния телевизор с ЛЕД подсветка, то след 2 години аналогичен модел ще "харчи" сигурно наполовина. Като знам с какво старание следиш консумацията на другите си уреди и прилежно ги записваш ми се струва, че ще трябва да смениш и телевизора.
Четвърто, една проста сметка показва, че е по-изгодно да си купиш телевизор за 900 лв сега отколкото за 2400 и да чакаш да плащаш с 10-тина лв. по-малко всеки месец следващите 5-10 години.
И пето, не е ли също така важно каква картина и функционалност получаваш, а не колко харчи. Това е все едно да си купиш ултра икономичен климатик, но той да не може да те стопли. Не че не познавам доста такива хора, които предпочитат да мръзнат, но да са горди колко евтино се отопляват/охлаждат.
Така че, ако консумацията е най-важния параметър за теб, то тегли заем за разликата с 1000 лв и плащай лихви всеки месец и се радвай, че си "спестил".
За мен това са дребнави сметки... Щял да изгори за 5 години 200-300 лв. повече от модел който струва 1000лв.отгоре... Честно казано за ТВ енерго-потреблението ще ми е последния критерии при избор! Но всеки си има свои възгледи и право да си ги следва...
Малко ОФФ топик
Имам един Gold Star 21'' от 1993 година, каква картина има все още не е за вярване и за всичките тези години не е направил нито един дефект. Но както каза Лазарус18, техниката не е това което беше.
Телевизор се избира според картината и бюджета, а не според консумацията.
Телевизора е екстра не е необходимост, а всички знаем, че екстрите се плащат допълнително.
P37C10Y - собственик съм и те уверявам, че харчи по-малко от 140W. Това което го дават е при максимално завишени контраст и усилен звук и други.
Здравейте,
adtomov - Благодаря много за бързия отговор и предложенията, които ми даде.
Бих искал да ви питам относно няколо модела, които аз гледах по сайтовете и са малко по скъпи от цената, която гонех, но както казах и преди съм склонен на компроси в тази насока. Става дума за следните тв-та
SAMSUNG LE-40B651(или 37" вариянт) - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051782
PHILIPS 42PFL7404H - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054331
LG 42LH5000 - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053324
От тези трите кой мислите, че е по добре. Знам, че Philips-a няма мрежов порт, но не мисля, че ми харесва AMBILIGHT толкова много за да плащам и за тази екстра във 8 серия. Също така има ли някаква разлика в качеството на картината между LG LH4000 и LH5000. Видях, че 5000 има 200 Hz спрямо 4000 и това оказва ли голямо значение.
Към момента накланям към PHILIPS понеже имам възможност да го намеря на малко по добра цена. Има ли този ТВ големи недостатъци или проблеми, и има ли възможност за BG субтитри при гледане на филми през USB.
Извинявайте за дългият пост и многото въпроси, но от започнах да чета по форума и доста се обърках какъв точно ТВ да си избера.
PHILIPS 32PFL9604h - Ambilight 2 ( версия 2009 ) + NetTV - wifi, ethernet и сие, доколкото прочетох ползват панели на LG за някои от моделите си
LG 32SL8000 - 200 Hz, бюджетен
SONY BRAVIA KDL-32W5500K - тук проблематичен е 8-битовия панел
SAMSUNG UE32B6000 - проблем - EDGE LED технология, а не пълно покритие отзад.
Моля предложете. За момента съм се спрял на LG-то като най-ниска цена спрямо предлаганите характеристики.
Не ме интересува да има интернетски изпълнения по телевизора. + е да има подсветка на дистанционното както е при UE32B6000.
Имам UE40B6000 и съм доволен, но цената на 32" е като на 40" (на промоция 2600 - 2000 лв. в момента), както беше и по нова година.
Благодаря
Цитат:
Първоначално публикувано от CaraVani0
PHILIPS 32PFL9604h - Ambilight 2 ( версия 2009 ) + NetTV - wifi, ethernet и сие, доколкото прочетох ползват панели на LG за някои от моделите си
LG 32SL8000 - 200 Hz, бюджетен
SONY BRAVIA KDL-32W5500K - тук проблематичен е 8-битовия панел
SAMSUNG UE32B6000 - проблем - EDGE LED технология, а не пълно покритие отзад.
Моля предложете. За момента съм се спрял на LG-то като най-ниска цена спрямо предлаганите характеристики.
Не ме интересува да има интернетски изпълнения по телевизора. + е да има подсветка на дистанционното както е при UE32B6000.
Имам UE40B6000 и съм доволен, но цената на 32" е като на 40" (на промоция 2600 - 2000 лв. в момента), както беше и по нова година.
Благодаря
Те (Филипс), може да ползват панели на LG, но нали се досещаш че панела не прави телевизора. Има си процесорна обработка, алгоритъм... Така че нещата са комплексни.
Днес в Зора видях това: http://www.zora.bg/main.php?p=produc...=11295&hotels= Има DVB-C, 200hz картината много добра ,ъгъла на гледане също добър ,а цената няма конкуренция .Не знаеха с каква матрица е.
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Виж през решетките отзад за етикет залепен на гърба на панела.
Цитат:
Първоначално публикувано от didko
Те (Филипс), може да ползват панели на LG, но нали се досещаш че панела не прави телевизора. Има си процесорна обработка, алгоритъм... Така че нещата са комплексни.
Панелът достига до 70% от стойността на телевизора. И има голямо значение за част от потребителите, за които картината има значение. Аз, например, се отказах да си купя един модел, на който се бях навил, само защото матрицата му не се представи както трябва по параметъра "наблюдение от ъгъл, различен от перпендикуляра към панела". Язък му за всичката чудесна обработка на картината и добрия контраст, при гледане точно фронтално.
:) Цитат:
Първоначално публикувано от NewsBreakeR
Както вече ти казах, крайният избор винаги е твой. Самсунгът е добър избор, но ако го намериш с матрица на Самсунг. Другият вариант ти е матрица на CMO. Ето тук пише как да ги отличиш:
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg366453
За филипса - ако можеш да го намериш с X-gen матрица на Шарп - ще е най-добре. Преди бяха с матрица на LG. Кодът на матрицата се намира на малък стикер, залепен на гърба на телевизора, ограден с правоъгълник.
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg366400
Тази на Шарп е с код над 200, докато LG матрицата е с код 183.
За модела на LG - трябва да прецениш сам, на място.
За другите опции - надявам се колегите съфорумци да се произнесат :)
Успех! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
nkd, крайно време е да си купиш лупа с поне 20х увеличение!!!
http://telescope.bg/bg/magnifiers.html
:)