Цифров сигнал за телевизор без цифров тунер
Колеги,
какво устройство трябва да включа към телевизор LG 32LC51 , за да мога да гледам цифрова ефирна и кабелна телевизия?Бихте ли споделили и кои програми могат да се ловят в мрежата на Евроком , без да се ползва техен приемник?
Предварително благодаря!
:Drinks:
Re:Цифров сигнал за телевизор без цифров тунер
Първо кажи от къде си , след това някой ще ти каже а ЕК нямат ефирна цифрова .
Естествено,че ефирната няма да е от ЕК, а иначе съм в София.Въпросът ми всъщност е има ли такова устройство,съчетаващо DVB-T и DVB-C,което да вържа към TV.Видях вече, че се излъчват 6-7 програми ефирно,но ми се иска да мина с едно у-во и да не съм зависим от кабелен оператор.
Няма как да ползваш DVB-C и да си независим от оператор.
Ефирното излъчване все още е тестово като понякога го няма, понякога е с лошо качество.
Комбинирано устройство не съм срещал. DVB-C ще ти дадат от оператора безплатно, а като дойде време зза DVB-T ще си сменил телевизора.
Този телевизор като гледам няма никакъв цифров тунер. Можеш да гледаш аналогова ефирна или аналогова кабелна.
За цифрова ефирна ще ти трябва външен приемник. Не бързай, още няма много мпег-4 и са скъпи.
За цифрова кабелна, операторът ще ти предостави безплатно приемника при сключване на договор.
Благодаря за съдействието!Разбрах каквото ме интересуваше. :ole