Помощ при избора на телевизор, поредна серия
Здравейте на всички,
Дойде и моето време да си купя телевизор, но не съм много сигурен към какво трябва да се насоча. Бюджета ми е до към 2500лв и размера на панела бих искал да е м/у 46" и 50"
Плазмите предлагат едно достъпно качество и затова се ориентирах първоначално към PANASONIC TX-P50G20E, сравнително добър набор от екстри на много добра цена, а и доста хора от този форум са доволни от този модел. Разбира се има и той минуси, като факта че образа се размазвал при бързи картини, с което се надявам да свикна.
Това което ме човърка е че Панасоника няма 3D, затова се загледах и към друга плазма SAMSUNG PS-50C7000.
Според вас като картина кое е по-добро и заслужава ли се да хвърлям повече пари за 3D? Можете ли да предложите някой по-добър модел в този ценови клас?
Дали да не хвърля повече пари за LCD/LED ? Гледам че за около 2000лв може да се купи SAMSUNG LE-46C750 с 3D. Заслужава ли си? :081:
Re:Помощ при избора на телевизор, поредна серия
На твое място не бих се заглеждал по 3D моделите - плащаш за нещо което едва ли ще ползваш повече от 5-6 пъти.
Отделно неудобството от очилата + това че изкривяват цветовете и намаляват яркостта на картината.
SAMSUNG PS-50C7000 е аналог на PANASONIC TX-P50G20E
1. Плазма
2. LCD
Благодаря за отговора,
това свежда избора ми до PANASONIC TX-P50G20E и ако не мога да го намеря него ще се преориентирам към SAMSUNG PS-50C7000
Има го на промоция в ТМ за 1800лв., но не разбрах как стои въпроса с този 50Hz сигнал където размазвал яко. Нека тези които го имат да споделят как се гледа телевизия SD с него.
Цитат:
Първоначално публикувано от plkochev
Има го на промоция в ТМ за 1800лв., но не разбрах как стои въпроса с този 50Hz сигнал където размазвал яко. Нека тези които го имат да споделят как се гледа телевизия SD с него.
Рядко се забелязва и при това само при бързи движения на камерата.
Купих си Panasonic-a и сега си играя с новата ми придобивка. Много бързо и лесно подкарах DLNA сървър под линукс - mediatomb работи доста добре, но филмите не излизат със субтитри. Това май е познат проблем и го пише в основната тема. Искам да попитам има ли проблем да се гледа филм когато не може да бъде разпънат на цял екран и остават хоризонтални черни пространства от горната и долната страна на екрана? Има ли опастност от прогаряне? През DLNA не може да се разпъва екрана... 24p Smooth Cinema прави нещата да изглеждат като на телеспектакъл, така ли е всъщност или си въобразявам? Да не би IFC=24p Smooth Cinema ?
В момента съм на работа и не си спомням как беше точно ,но в меню-дисплей имаше една настройка за яркоста на тези странични ленти. Постави настройката на средно положение. Така няма да се притесняваш за неравномерно прогаряне, което пък се получава чак след 8-9 часа гледане с ленти..
Изключи IFC.