Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
nkd, момчета,
днес,след обед го купих - Samsung LE46C750, цвят, картина,всичко е перфектно! :yahoo:
Аз съм на цифрова тв "близу" и на някои от програмите замазва задните образи,тези,които са в дълбочина,например публиката на стадиона.Предните образи не ги замазва,напротив изглеждат страхотно.
Та въпросът ми е :как да се подобри картината и да се махне замазването ?Четох за кам модул,това ли е начина или има и друг?И ако "да" - какъв?
От 10 дни прекарвам почти цялото си време в този форум,но не съм го изгубила напразно,напротив- доволна съм от покупката си, благодарение на вас, всички, които ми помогнахте в избора.
БЛАГОДАРЯ!
Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Честито lili66 !!!
Задължително вземи САМодул , картината видимо ще се подобри още и точно тези замазвания ще намалеят силно .Все пак не всички програми са добри и телевизора при тях няма вина, като критерий трябва да са ти такива като БТВ , НОВА , БНТ и западните. Модула- CONAX Smit можеш да го купиш от Близу за 80лв. или от тук:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NAX-CAM-%5E%5E
Трябва да се внимава с поставянето на картата и модула в слота.
1.Поставя се картата с чипа към логото CONAX ,трябва да влезе докрай цялата .
2.Така окомплектования Модул се поставя в CI слота отстрани на телевизора с логото обърнато назад към задния панел/капак внимателно като се преодолява към края едно съпротивление. Модула остава да стърчи 2,5см от слота.
3. Горните действия се извършват при загасено ТВ , след поставянето на модула се включва .
Успех !
лили, това със замазването на публиката на стадиона няма да се оправи с поставяне на каквото и да е :-)
Това е желан ефект в случая, а не дефект както си мислиш. Така е решил да го заснеме оператора/желание на режисьора/ - идеята е да изпъкнат предните образи. Същите похвати се използват и при видео/кино заснемането, както и при фотографията. Ефектът се нарича 'боке'.
@нкд
Здравей,
Да попитам дали да ъпдейтвам фърмуера? Има наличен 3006, през ЛАН.
@лили66
Сложих КАМ модул Технокрипт, малко ми беше трудно докато разбера как се пъха точно, но за начало модула да е с карта, както е обяснил Ники, а самия модул с жълтата страна да сочи към гърба на телевизора. Модула не потъва целия (както си мислех), а стърчи поне 3 пръста навън (края му почти се изравнява с ръба на ТВ). Ники го е написал много добре, сега видях...Извинявам се
ХД каналите няма да излезнат, ако не си на пълния пакет на Близу. Ако ти е нужна помощ за настройките за кабелната ето една тема: http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=9533
Цитат:
Първоначално публикувано от ivaylodj
лили, това със замазването на публиката на стадиона няма да се оправи с поставяне на каквото и да е :-)
Това е желан ефект в случая, а не дефект както си мислиш. Така е решил да го заснеме оператора/желание на режисьора/ - идеята е да изпъкнат предните образи. Същите похвати се използват и при видео/кино заснемането, както и при фотографията. Ефектът се нарича '
боке'.
Това се нарича дефект от бавната реакция, допълнен от ниския битрейт на сигнала.
Пусни същия мач от HD канал на телевизор с висока резолюция при движение /плазма, някои LCD с 100/200Hz/ и ще видиш какво е заснел оператора.
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Честито
lili66 !!!
Задължително вземи САМодул , картината видимо ще се подобри още и точно тези замазвания ще намалеят силно .Все пак не всички програми са добри и телевизора при тях няма вина, като критерий трябва да са ти такива като БТВ , НОВА , БНТ и западните. Модула-
CONAX Smit можеш да го купиш от Близу за 80лв. или от тук:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NAX-CAM-%5E%5E
Трябва да се внимава с поставянето на картата и модула в слота.
1.Поставя се картата с чипа към логото CONAX ,трябва да влезе докрай цялата .
2.Така окомплектования Модул се поставя в CI слота отстрани на телевизора с логото обърнато назад към задния панел/капак внимателно като се преодолява към края едно съпротивление. Модула остава да стърчи 2,5см от слота.
3. Горните действия се извършват при загасено ТВ , след поставянето на модула се включва .
Успех !
Какво ми остава да кажа, освен - отново едно голямо "мерси" и ще почерпя...някой ден!
Докато се натутам и SAMSUNG UE-40C6000 вече го няма. След всичко което изчетох се бях навил на него. Жалко .. сега фаворит ми е предложеният TOSHIBA 40XV733G
. Чакам още предложения за около ~1200лв. Поздави
SAMSUNG UE-40C6000 в Техномаркет колкото искаш 1399 лв http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40c6000
Беше някаква промоция. Новата цена не ми е по джоба.
Цитат:
Първоначално публикувано от ajt
Беше някаква промоция. Новата цена не ми е по джоба.
Тошибата е добър модел , ето виж и това:
http://www.technomarket.bg/products/09091440/lg-42ld565
Вземай С650 -по-добър е от С6000 и на добра цена /а има и бройки с матрица на Самсунг /. Успех! :Drinks:
lili66 Честито :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Здравейте, ще ми е нужна помощ при избор на LCD TV. Изисквания - размер 37" или 40" ще се гледа основно Булсатком и може би след време филми от лаптоп; качествена картина; FULL HD; по възможност да е с 100Hz; USB интерфейс за филми и музика(добре е да има), бюджета е ограничен - 1000лв.+100лв. максимум в краен случай. Та за тези пари и изисквания кой ТВ би бил най-добрия избор?
ПС: При Самсунг ако матрицата не е S-PVA, тогава измежду тези - AA - AU Optronics (AUO) A-MVA 2 / AA01, AA02, AA03, AA04/; AC - AU Optronics (AUO) A-MVA 3 /AC01, AC02, AC03, AC04/ или тази I - LG Display IPS (LGD) S-IPS кои са по-добри?
Ще се радвам много ако hristoslav2 също се включи. Благодаря Ви предварително.
Подредени по контраст
1. AC
2. CN
3. AA
4. I
Но като се подредят по зрителен ъгъл ,подредбата е различна.
1. I
2. CN
3. AC
А като ги подредиш по време на реакция...
1. I
2. AC
3. CN
http://www.hifinews.ru/article/details/12080.htm
Благодаря на hristoslav2 и Momchil.
Заради ограничения бюджет от 1000лв. се спряхме (ТВ не е за мен) на SAMSUNG LE-40C530, но тъй като наличния (със SQ матрица на Самсунг) в магазина беше ползван като мостра един месец, помолих да ми поръчат неразпечатан, който ще идва от София. Да се надявам, че и той ще е със същата матрица, ако ли не ще проверя наличния колко заработени часове има и ако не са много може той да се купи. Всъщност проблем ли е ако е работил един месец в магазина (даже още беше облепено със заводското защитно фолио)?
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Тази матрица добра ли е?
Цитат:
S-IPS използвани във Mid-End LG TVs /LD420-650, LE5300-6500/
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Всъщност проблем ли е ако е работил един месец в магазина (даже още беше облепено със заводското защитно фолио)?
Не е проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от ajt
Тази матрица добра ли е?
Да. Добра като цветовъзпроизвеждане и зрителен ъгъл.