Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Цитат:
Първоначално публикувано от sve
Преди около 2 години си купих SONY KDL-32E4000. Сега имам нужда от още един телевизор 32"-40", добре ще е да е до 1000-1200 лв. Виждам, че в ТМ/Бургас все още има от този модел SONY KDL-40E4000 - вече само
за 999.- лв.
Голяма глупост ли ще е да си купя стар модел ТВ, при положение, че на подобна цена има нови модели. Много си харесвам стария ТВ. Гледам цифрова и рядко ДВД - филми.
Другият ми избор (по мнения от този форум) са:
Toshiba 32XV733G - 750.- лв
Toshiba 40BV700G - 800.- лв
LG 42LD750 - 1200.-лв
Явно си фен на Sony...Старите модели са мостри с по няколко хиляди часа заработка. Ето ти техен модел 2010 година до 1200лв.
SONY KDL-40NX500 наличен е в софия така че трябва да поръчаш да ти го докарат.
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NY-KDL-40NX500
http://www.technomarket.bg/products/...kdl-40nx500aep
SONY KDL-32CX520 нов 2011 г
http://www.technomarket.bg/products/...ny-kdl-32cx520
Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Някакви предпочитания между двата модела? Би трябвало да са почти идентични:
LG 32LD465
SAMSUNG LE-32C450
Цитат:
Първоначално публикувано от plamen101
Колебая се между следните модели главно за кабелна цифрова ТВ,като качеството на картината е най-важно и най-малко проблеми разбира се :))Вече разбрах,че явно няма да се оправя с вида на матрицата на SAMSUNG-C630,C650 :081:Ако има някой Разбирател от Русе съм готов да се реванширам.
Благодаря предварително :Drinks:
За типа матрица поставена в тв Самсун погледни на стикера залепен отзад - търси Version: SQхх или SSхх.
1. SAMSUNG-UE-32C6500
2. PANASONIC TX-L32E30E
3. PHILIPS-32PFL7605H/12
4. LG-32LE7500
5. LG-32LE5500
1. SAMSUNG-LE-32C653
2. SAMSUNG-LE-32C630
Днес взех Тошиба 40XV733G за сега съм доволен включен е на Булсатком на аналоговия тунер.
Благодаря на Христослав за прекрасната помощ при избора на 46 инча.Вчера взех самсунг LE 46C750 неразпечатван,влязох в сервизното меню но неможах да разбера къде пише колко часа е работил само видях че е произведен на 26.01.2011.Ще ми трябва ли карта с ХДМИ 1.4 за да гледам 3Д на него и има ли някакви особени настройки на картината или да си го оставя на дефаултните.
Цитат:
Първоначално публикувано от VID
Днес взех Тошиба 40XV733G за сега съм доволен включен е на Булсатком на аналоговия тунер.
Цитат:
Първоначално публикувано от cynic
Благодаря на Христослав за прекрасната помощ при избора на 46 инча.Вчера взех самсунг LE 46C750 неразпечатван,влязох в сервизното меню но неможах да разбера къде пише колко часа е работил само видях че е произведен на 26.01.2011.Ще ми трябва ли карта с ХДМИ 1.4 за да гледам 3Д на него и има ли някакви особени настройки на картината или да си го оставя на дефаултните.
Честито и на двамата :Drinks:
cynic
За да гледаш 3D от компа ,трябва видеокартата ти да го подържа /много са скъпи/.
или
Nvidia 3DTV Play – софтуер, с помощта на който всеки компютър или лаптоп, който има GeForce видеокарта и изход за връзка с LCD телевизор, ще може да възпроизвежда 3D съдържание.
http://www.nvidia.com/object/3dtv-play.html
Между другото ,Техномаркет затвориха два от магазините си във Варна /Пикадили Парк и Пфое мол/. Явно са започнали няккакво преструктуриране след загубите в последните 2 години.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Честито и на двамата :Drinks:
cynic
За да гледаш 3D от компа ,трябва видеокартата ти да го подържа /много са скъпи/.
или
Nvidia 3DTV Play – софтуер, с помощта на който всеки компютър или лаптоп, който има GeForce видеокарта и изход за връзка с LCD телевизор, ще може да възпроизвежда 3D съдържание.
http://www.nvidia.com/object/3dtv-play.html
Между другото ,Техномаркет затвориха два от магазините си във Варна /Пикадили Парк и Пфое мол/. Явно са започнали няккакво преструктуриране след загубите в последните 2 години.
Тук ще поправя или добавя по точно казано че през DLNA връзка към домашната ти мрежа без никакви карти и софтуеари 3D-то си работи без проблем дефакто пускаш си DLNA сървар на компа праиш връзка на тв-то с рутера или компа теглиш си 3D филмче и си гледкаш.
Към hristoslav2 моят проблем с линиите на ХД каналите ако се сещаш все още не е разрешен и май ще се стига до сервиз.
Цитат:
Първоначално публикувано от p0ckata
Към hristoslav2 моят проблем с линиите на ХД каналите ако се сещаш все още не е разрешен и май ще се стига до сервиз.
Недей да чакаш-още в понеделник го занеси в сервиза.
http://www.displaysearch.com/cps/rde...ion_growth.asp
http://www.displaysearch.com/cps/rde...ls_in_2011.asp
http://www.displaysearch.com/cps/rde...h_in_q4_10.asp
Здравейте!
Зачетох се в темата, тъй като се каня да купувам телевизор. Основно ще се ползва за цифрова ТВ (тук най-важен ми е футбола) и филми/сериали през PC (или външен плеър).
Основната ми дилема все още е плазма или LCD. Засега превес взима плазмата (заради ТВ, сравнително тъмното помещение и гледане предимно вечер). Като размер на екрана си мисля за 46".
Държа повече на качествената картина, отколкото на екстрите.
Въпросите ми към вас са:
1. Правилно ли съм се ориентирал към плазма или ще ме убедите, че LCD-то е по-удачно за моя случай?
2. Какво бихте ми предложили за бюджет 1500-2000 лв съответно за плазма и LCD (според последните страници от темата съм се насочил към PANASONIC TX-P46G20E (плазма) и SAMSUNG LE-46C650 (LCD))?
3. Какви са основните предимства на горните модели в сравнение с подобни за около 1500 лв? Или за качествен 46" ТВ по-скоро средната цена е 2000 лв.? (извинявам се, ако е дискутирано това в темата - не успях да я изчета цялата)
Благодаря предварително на всеки отзовал се :)
Здравейте, и за мен настъпи момента да сменя стария кинескоп с нов ТВ. Тъй като бюджета ми е ограничен до около 1000 лв., а определено ми се иска новото ТВ да е 40" съм се спрял на мого препоръчвания тук Toshiba 40XV733G (в момента на промоция 999 лв.). Интересува ме има ли по добро предложение за 40" в този ценови клас до 1100 лв. макс да кажем. Гледам че и LED модела на Toshiba 40SL733 в момента е на същата цена. Има ли съществена разлика между двата освен подсветката, плюсове/миниси. Да кажа че ще се ползва в осветена стая с южно изложение, главно за гледане на цифрова ТВ (засега от blizoo), основно спорт (футбол, фотмула 1 и др.), научните канали и филми през Media player (насочил съм се към WD TV Live). Та това ли е най-доброто предложение, има ли други модели, които да взема под внимание при избора ми. Мерси.
Цитат:
Първоначално публикувано от vice
Като размер на екрана си мисля за 46".
Бюджета ти позволява и 50" затова, че колкото повече толкова повече :) удоволствието е максимално особено, когато се гледа футбол и HD филми.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Бюджета ти позволява и 50" затова, че колкото повече толкова повече :) удоволствието е максимално особено, когато се гледа футбол и HD филми.
Бюджетът позволява, но свободното пространство не позволява :). Освен това се надявах цената да е по-близко до долната граница на бюджета, затова е и третия ми въпрос.
Реших на бързо дилемата и взех 40XV733, който беше наличен. Сега искам да попитам има ли значение какъв CAM модул ще използвам за да гледам цифрова ТВ направо през тунера на ТВ-то (за сега още ползвам приемника на кабелната). В ТМ ми предложиха някакъв за 85 лв., но реших да изчакам. Този CAM модул има ли някакво значение за качеството на сигнала, бързината на смяна на каналите и т.н. Моля за съвет.