Въпроси относно телевизор и домашно кино и др.
Здравейте
За коледа предстой да купя телевизор и домашно кино.
-Предложете ми добър телевизор 42 инча до 1000 лева без киното.
-Ще го ползвам за гледане на Bly-ray (да е full hd) и киното да е bly-ray с 7 канален звук.
Въпрос:
1.Като свържа лаптопа с hdmi към телевизора и пусна bly ray филм,ЩЕ вади ли 7 канален звук (на тонколоните на домашното кино) или ще е от колонките на телевизора :sad:
ПП:Има ли някакъв вариант да гледам директно от външен хардиск свързан към телевизора и да вади звук от колоните на домашното кино.
Re:Въпроси относно телевизор и домашно кино и др.
Добре дошъл в форума ! :ole
Не е ли рано за предложения ! До Коледа има доста време , а и има модели ТВ , които още не се продават у нас !
За звука през ТВ - няма да вади 7.1 канален звук , а най-много 5.1 , но към ресивър ! Все пак това е ТВ ! Но през колоните на дом.кино ще се чува от всяка колона !
Значи за 7 канален само с bly-ray диск, а за 5.1 канален значи ще трябва и ресивър да препоръчвате :thankyou-
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314182597[/time]_________________________________________________
Не знам дали няма да ми излезе по евтино да купувам дискове и да записвам филми, вместо ресивър :taz
Какви дискове ще записваш - блурей ?
Самото дом. кино ако има цифров оптичен вход , не ти трябва ресивър, то си е ресивър , но с блурей плеър ! А за 7.1 звук - той върви само по HDMI !
Ами да записвам на bly-ray дискове няма да стане :shocked: защото са скъпи. Просто го казах като вариант за слушане на 7.1. Значи да избирам домашно кино с оптичен кабел.
ПП:Може да записвам двд-та,но по добре да гледам с hdmi лаптоп-тв, значи ще трябва bly-ray кино с оптичен кабел.
А по-добре си купи мултимедиен плеър/ 250 лв / и си записвай каквото и колкото искаш от тракерите !
ТВ + мултимедиен плеър + някакво озвучаване / дом.кино или ресивър + колони , ти избираш / ! Аз бих избрал този вариант , не че го нямам в къщи !! :yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от Aikas
значи ще трябва bly-ray кино с оптичен кабел.
С оптичен вход ! А не кабел , но и кабел ще ти трябва в този случай !
full hd телевизор+bly-ray домашно кино с оптичен кабел=гледане на bly-ray през hdmi с 7.1 звук
Мисля, че ще е най-добре.
Колега тука имаш маааалка грешка !
Ако киното ти има блурей плеър и гледаш фабрични блурей дискове , не ти трябва оптичен кабел за звука , а HDMI кабел за картината към ТВ ! Киното си пуска 7.1 звук към колоните и картина към ТВ-то през hdmi !
Но , ако искаш да изкараш 5.1 звук от ТВ-то към дом.кино - ще ти трябва и оптичен кабел !
Колега , откъде си ?
Не гледам фабрични дискове. Имам предвид, че ще гледам пиратски филми от лаптопа към телевизора със hdmi, а за 7.1 ще си взема кино с оптичен кабел и ще ми изкарва 7.1 канален звук нали така?
Не ! От ТВ-то към дом.кино само 5.1 звук през оптиката , за 7.1 трябва hdmi изход !
Нещо съвсем се обърках :embarrassed: Значи последно какво ще трябва да купя, за да гледам (с 5.1 звук за двд и 7.1 за bly-ray) Пиратски филми.
Hdmi кабел,тв,bly-ray дом.кино със/без оптика? ресивър?
Колега откъде си ?
1. ТВ !
2. Дом.кино / с оптичен вход ! / или ресивър + тонколони
3. Подходящи кабели
Лаптоп- филм - ТВ - 5.1 звук през оптичния изход - дом.кино - 5.1 звук през колоните или квази / лъжлив / 7.1 с малко настройки !
Дом.кино с блурей плеър - филм на блурей - 7.1 звук от колоните на киното , ако е подходящо за целта - картина на ТВ-то през hdmi
Също така не ти знам лаптопа , но не всеки пуска 7.1 звук през hdmi изхода на картата !
!
Събрах по-рано парите за мисля да вкарам цифрователевизора и киното angel Сега да остава да ми предложиш телевизори :) Забравих - цифрова телевизия мисля да вкарам през кабелната (не с сателит, като булсатком...)
ПП:Реших, че понякога ще ползвам телевизора за екран на лаптопа/компютъра за играене за игри (освем за гледане на телевизия и на bly ray фили). Значи ще трябва да взема телевизор с по-бързо опресняване на картината, ако не се лъжа.