Re:Телевизора ми бие ток?
Като изкараш антенния кабел бие ли?
Сложи си галваничен разделител на кабеларката и ще спре да те бие .
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
Като изкараш антенния кабел бие ли?
Не съм пробвал, ще махна кабела и ще видя, дали пак бие.
Обърни щепсела за тока за начало. Не че разбирам толкова от ел. захранване, ама имаш проблем с масата.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
Обърни щепсела за тока за начало. Не че разбирам толкова от ел. захранване, ама имаш проблем с масата.
Викаш има проблем с 'масата' - не е сложил нищо на нея...
Сега сериозно към Доминатор ако щепсела на ТВ-то ти не е тип 'шуко' т.е. без предпазно зануляване то проблема не е в ел.контакт а в самия ТВ или от антенния вход. Извади кабела от антенния вход и ако пак има напрежение на корпуса на ТВ-то (мери се на металните части, болтове)-НЕ докосвай тв-то с ръце, НЕ включвай допълнителни у-ва да не стане беля особено чрез HDMI... Та ако пак има напрежение по корпуса то е нужен сервиз за ТВ-то. Ако е от кабела на антената то галваничен разделител.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Сега сериозно към Доминатор ако щепсела на ТВ-то ти не е тип 'шуко' т.е. без предпазно зануляване то проблема не е в ел.контакт а в самия ТВ или от антенния вход. Извади кабела от антенния вход и ако пак има напрежение на корпуса на ТВ-то (мери се на металните части, болтове)-НЕ докосвай тв-то с ръце, НЕ включвай допълнителни у-ва да не стане беля особено чрез HDMI... Та ако пак има напрежение по корпуса то е нужен сервиз за ТВ-то. Ако е от кабела на антената то галваничен разделител.
Благодаря за ценния съвет! Аз попринцип нямам фазомер и ще искам утре един от комшията и засега махнах антенния кабел и може би по чиста случайност, не ме е ударил ток. Иначе аз проверявам дали бие ток, като го докосна, поради липса на уред... Та какво имате предвид, да не включвам други устройства, чрез HDMI? Включил съм домашното кино само и ползвам телефона за флаш.
Няма никаква случайност. Тока идва по антенният кабел. Както по-горе ти казаха си купи галваничен разделител за кабела и ще си решиш проблемите :)
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Добре де, заземяването :) Аз съм лаик и му викам "маса" :)