компютър->ТВ не добра картина на 1080p?
Някой знае ли какви опции се слагат на ТВ (SAMSUNG le-D550) вързан към компютър? Смених си телевизора от HD ready -> на FullHD но текста изглежда ужасно (къдрав и труден за четене). В момента компютъра се върва на 1080p (телевизора показва 1920х1080 60мхз, а телевизора е даден на Fit to Screen защото на 16:9 образа излиза от екрана по 2 пръста.
Единственното което малко оправя текста е да сложа шарпнеса на 25. Но ми се струва че не е 1:1 пикселите. Телевизора е вързан с HDMI към компютъра.
Re:компютър->ТВ не добра картина на 1080p?
Виж си настройките на видеокартата, овърскана трябва да е на нула.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
Виж си настройките на видеокартата, овърскана трябва да е на нула.
ако си убеден, че на този ТВ с това видео трябва да е на 0, лошо няма, но трябва да се знае, че при различните комбинации не е задължително да е 0, а просто да не е това, което е в момента...
С мак съм то във настройките няма кои знае колко опции (има underscan - off):
http://i518.photobucket.com/albums/u...6at50851PM.png
Пробвай го на 50херца (PAL) и виж при слайдване на Underscan дали няма да има подобрение.
Няма промяна много, при текста се забелязва едно такова като сенки и неравно удебеление
1 Прикачен файл(ове)
На телевизора трябва да си на Just Scan и Underscan на OFF.
С тази картинка можеш да провериш дали си го постигнал.
Благодаря сега ще пробвам, а какво да гледам на картинката :)
ПП
нямам Just scan имам Fit screen
Не помня при новите Самсунзи как се казваше, но май не е Screen Fit. Май на 16:9 трябва да бъде.
На картинката, ако си настроил всичко както трябва ще виждаш само бели и черни точки, а не нещо сиво и замазано.
Намали Sharpness до нула като си на HD сигнал.
Изглежда ми от далече равномерно сиво (фулскрийн), иначе ако картинката не е на цял екран изглежда на бели и сиви топчета или вълнички :)
ПП
тоест като е вързан на HDMI с компютър sharpness да е на 0 винаги (даже и при гледане на филми?)? други такива настройки има ли важни при вързан с комп. на HDMI които пропускам?
ПП2
БЛАГОДАРЯ!
Гледай го отблизо и трябва да виждаш ясно разграничени бели и черни точки точно с размера на един пискел.
При HD сигнал няма нужда от допълнителен Sharpness, той само изкуствени изостря образа на цената на загуба на детайли.
Ами колко да се приближа, от 5см започвам да виждам цветните диоди? :D
Като че ли не мога да преценя дали са черни и бели или има и сиво....то ми се омота погледа...
но от 1.5м всичко изглежда равномерно сиво.
иначе другите настройки са ми:
Контраст 80
Яркост: 50
Цвят 50
Подсветка 10 от 20
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328637541[/time]_________________________________________________
Странно като му дам шарпнеса на 0 и ми се размазва все едно има найлон на телевизора, а казвате че на HDMI с комп. да е на 0 и ще е ок - значи нещо не е както трябва?