Нали щеше да налиташ на 47-ата. Какво се промени? :)
Преглед за печат
Нали щеше да налиташ на 47-ата. Какво се промени? :)
Нещо бюджетът се намали. Нещата изглеждат така, с отстъпките: LG 42 инча от цитирания вид ми излиза 930 лева, Toshibata - 1066 лева и на LG 47 - цата 1133! Чудя се какво да предприема. Има разлики..... :shocked:
Ами, вземай Toshiba 40TL838G, тогава. Преди това го огледай хубаво за неравномерна подсветка.
Но....47 инча са си 47 инча. :tongue:
При LCD няма ли проблем с подсветката, или иначе казано имали голяма разлика LG-то и Toshibata в качеството, като говорим за 42 инча? Няма да ползвам 3D!
Щом не те интересува 3Д - тогава 47" са си 47" ,а и аз все още предпочитам CCFL подсветката / е ,и с ultra clear панел ,но това е друг въпрос/.
Ще ме изхвърлят май от вкъщи, заради вас :grin:. Тъкмо си мислех, че ще ме разубедите! То стана обратното. Дано да и е хубава картината на тази 47 -ца!
И двата са LCD. Само че, Тошибата е с LED подсветка, докато LG-то е CCFL(флуоресцентни лампи със студен катод). Предимството на първите е, че са по-тънки, дават по-добър контраст и по-икономични. Основен недостатък е неравномерната подсветка.
LG-то е с IPS матрица - по-широки ъгли на виждане, по-добро цветопредаване, слабо черно.
Тошибата, доколкото си спомням, беше с S-PVA матрица - по-добри нива на контраст и по-добро черно. Получаваш и други благинки, 3D, DLNA, Wi-Fi, smart TV.
Това е общо взето, избора си остава твой. :)
И трите телевизора ги видях на живо в магазина, сред тях като че ли Toshiba имаше най-добра картина. Конкретно него ме притесняват обаче две неща - че е 40 инча и да се окаже че е с неравномерна подсветка (т.е. пак да ме прецакат и да чакам за смяна). И .. скоро, на 6 ти ще пуснат нова промоция, отделно щяло да има ПЕТЪК 13-ти, какво ли могат да пуснат за тия пари?
Я изчакай до събота - може да има нещо интересно.
К.ва стана тя..... :rolleyes:
Да се ожени човек май е по-лесно отколкото да си избере телевизор.....
Днес се появи този модел за KLV-42EX410 за 1100 лева. Дайте мнение за него моля. Доста добре изглеждаше на външен вид и в магазина ме убедиха, че бил по добър от k530 на LG и Toshiba lt833. Помагайте :huh:
:-memnon Без коментар ! Съсредоточи се в/у препоръчаните досега модели /докато все още ги има/.
п.п. Досега колко 42" модела на Сони си виждал ?
Взех! Днес купих LG 42LK530! След дълго чудене се спрях на него. Първите ми впечатления са следните:
1. Няма нищо общо с G20! Мисля, че картината повече ме харесва, по детайлна е някак.
2. Черното го няма много, но пък нивото му ме устройва, добре предава на светло и тъмно.
3. По пластмасов е, личи си че е изработен от по -евтини материали.
4. Звукът не ми харесва много, по зле е от на g20.
5. Няма връзка с интернет, дори и най-елементарен Youtube
6. В тъмното не ми напряга толкова очите, колкото плазмата.
Заключение: заслужава си, но трябваше да взема 47 !!! :)
E ,най-накрая :) -честито! :Drinks:
п.п. Какво ти пречи утре да го смениш за 47" ?/като не слушаш... :) /
Благодаря за съветите! Мисля,че направих правилния избор. :Drinks:
Искам да попитам дали случайно имате идея как да го накарам да работи на 100hz, понеже сега ми дава, че работи на цифровата на 50 hz., а през hdmi на laptop на 60 hz.?