Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
  Здравейте, 
Все се каним да си вземем телевизор, но винаги нещо друго излиза...Сега сме се решили на покупката и стигнахме до извод, че ще се гледа на стената в кухнята ( хол нямаме - превърнат е в детска :cool:) от разстояние 2-2,5 м, като отсрани има прозорец. Гледа се предимно цифрова кабелна на небезизвестната фирма СКАТ :laugh: Под бъдещия телевизор се намира компютърно бюро с 19 инчов 4:3 монитор - телевизора ще е над него. Би следвало да взема 37" модел, но се притеснявам, че за този който е на компютъра разстоянието ще е прекалено малко. Преди няколко страници има предложения с 32" варианти,но може ли да препоръчате и 37" модели да речем до 1500 лв. Хубаво е да има USB плейър и незнам дали е възможно, но имам SD камера с AV изход, та ако случайно има ще е предимство ( но в никакъв случай не е задължително ). Понеже ще е доста осветено разбрах, че ще трябва да е и с LED подсветка. 
Малко по назад е предложен http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-l37e30e
Има ли и по-добри предложения ?

Благодаря предварително за вниманието !
Ще се радвам и hristoslav2 да се включи с предложение !
  gpp , За 37"  Панасоник e отличен избор ,в частност 37Е30Е също .
   Цитат:

Първоначално публикувано от collapse  
 Защо ще има нужда от външен плеър? И какво мислиш за самсунга - добре ли е или за нищо не става... 

Мерси предварително

Защото този в PANASONIC TX-P42S30E е много орязан като формати и не подържа субтитри.
За Самсунга става - въпрос на лични предпочитания.

Цитат:

Първоначално публикувано от gpp  
 Здравейте, 
Все се каним да си вземем телевизор, но винаги нещо друго излиза...Сега сме се решили на покупката и стигнахме до извод, че ще се гледа на стената в кухнята ( хол нямаме - превърнат е в детска :cool:) от разстояние 2-2,5 м, като отсрани има прозорец. Гледа се предимно цифрова кабелна на небезизвестната фирма СКАТ :laugh: Под бъдещия телевизор се намира компютърно бюро с 19 инчов 4:3 монитор - телевизора ще е над него. Би следвало да взема 37" модел, но се притеснявам, че за този който е на компютъра разстоянието ще е прекалено малко. Преди няколко страници има предложения с 32" варианти,но може ли да препоръчате и 37" модели да речем до 1500 лв. Хубаво е да има USB плейър и незнам дали е възможно, но имам SD камера с AV изход, та ако случайно има ще е предимство ( но в никакъв случай не е задължително ). Понеже ще е доста осветено разбрах, че ще трябва да е и с LED подсветка. 
Малко по назад е предложен 
http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-l37e30e
Има ли и по-добри предложения ? 
Благодаря предварително за вниманието !
Ще се радвам и 
hristoslav2 да се включи с предложение !
    Какъвто и телевизор да монтираш на стената няма да е удобен за гледане от бюрото.
Без да ти се меся, но според мен нещата са много объркани в дома ти...Помислете с жена ти да преместите детската в спалнята, спалнята в хола като ги комбинираш с бюрото. Надявам се че хола е по-големият като площ спрямо спалнята.
Помисли за 40-инчов.
 http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d6000
 http://www.technomarket.bg/products/...kdl-40hx800aep
  Няма как да стане разместването удома, и така си е добре :cool:
Сега се връщам от двата големи магазина ТП и ТМ - ами какво да кажа, каквото и да взема все е боклук в сравнение с ЦРТ-то в къщи ! Но, какво да се прави, трябва да кача телевизора на стената. 
hristoslav2, благодаря за отговора, но се оказа, че ако искам тв с плеър е безсмислено да е нещо различно от Самсунг и LG, тъй като другите не четат субтитри, а LG-то в частност не възпроизвеждат DTS звук. По-горе посоченият заместител PANASONIC TX-L37E3E е не само орязан от към екстри, но е и 50Hz. Като добър вариант остава PANASONIC TX-L37E30E и 3D моделите на LG, които са с 5 г гаранция в момента. Иначе, ако не е гаранцията ми хванаха окото тези бюджетни варианти на Philips: 32PFL6605H / 37PFL6605H, но LG 32LW579S ще предложи на щерката добри 3D изживявания с любимите и анимации ( негови 3D варианти: LG 32LW4500, 32LW5500, 32LW5590 ). Все още се чудя дали 32 или 37 инча. В Технополис ми се завъртя главата и ми се зави свят - категорично си заявих, че няма да е по-голям от 32", но след 15 минути в Техномаркет нямах тези главозамайващи проблеми. 
Последна ще е думата на жената...
   Цитат:

Сега се връщам от двата големи магазина ТП и ТМ - ами какво да кажа, каквото и да взема все е боклук в сравнение с ЦРТ-то в къщи ! Но, какво да се прави, трябва да кача телевизора на стената. 

Препоръчвам ти този
 http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...se%29/.do?rf=y
5-те години гаранция накланят везните. 3D...поне на този етап аз не бих си взел.
   Цитат:

Първоначално публикувано от hristoslav2  

Не мога да накарам дъщеря си, когато е седнала в дневната на компютъра да не си вдига главата, за да не гледа огромния 42 или 37 инчов телевизор. 
Или жена ми да обърне внимание върху някое предаване и аз да трябва да се преместя на 2 м, че да го видя нормално.
Сега видях, че ми предлагаш плазма - супер ! Много ще се кефя на слънцето през лятото и сивите облаци през зимата :laugh:
  Здравейте,

Имам бърз въпрос. Харесах си

PANASONIC TX-P42S30E - http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42s30e

Това ли е най-добрият избор за обикновен хол, цифрова телевизия, телевизора ще е до прозореца, с гръб към него, ще се гледа от другия край по много време на ден.

Благодаря ви.

Цитат:

Първоначално публикувано от Martin2  
 Здравейте,

Имам бърз въпрос. Харесах си 
PANASONIC TX-P42S30E - 
http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42s30e 
Това ли е най-добрият избор за обикновен хол, цифрова телевизия, телевизора ще е до прозореца, с гръб към него, ще се гледа от другия край по много време на ден. 
Благодаря ви. 
    Аз точно затова се отказах от плазма, поради факта, че ако гледаш много телевизия - прогаря екрана!
   Цитат:

Сега видях, че ми предлагаш плазма - супер ! Много ще се кефя на слънцето през лятото и сивите облаци през зимата :laugh:

явно не си виждал G30... взимай си LCD и се радвай на безкрайното черно и невероятната подсветка 

Цитат:

Първоначално публикувано от Dominator  
 Аз точно затова се отказах от плазма, поради факта, че ако гледаш много телевизия - прогаря екрана!

от моделите на Panasonic за последните 2год. колко прогорели екрана видя? 
  За последните 2год мой познат смени два плазмени Panasonicа с прогорели екрани и накрая му писна и си взе  LCD
   Цитат:

Първоначално публикувано от qbadabaduuu  
 явно не си виждал G30... взимай си LCD и се радвай на безкрайното черно и невероятната подсветка 

От 2006 г на работното си място имам две огромни плазми NEC с които наблюдавам района в който работя. Много греят и изключително много отразяват всякаква светлина, въпреки че се намират на 10 м от прозорците - в помещение 7 на 14 метра.
В дневната за която говоря плазмата ще е на 60 см от прозореца...При всички обяснения и упътвания по-назад в темата, а и личния опит - Как да си взема плазма ?
  Здравейте предстои ми покупка на LED телевизор избора е между PHILIPS 46PFL8606H vs SAMSUNG UE-40D8000 vs SONY KDL-46NX720 
 http://www.technomarket.bg/products/...ips-46pfl8606h
 http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d8000
 http://www.technomarket.bg/products/...ny-kdl-46nx720
Дали има някой с впечатления от този модел на Филипс понеже от скоро е наличен
Само да добавя че бюджета е 3000лв разстоянието от което ще се гледа е 3м готов съм да чуя и други предложения ако има по добри.
  gpp, изпадаш в принципни противоречия , ако искаш 3D ти трябва голям екран когато гледаш такъв материал , иначе тази екстра е напълно безмислена или само за фукане, така че 32" са напълно несъстоятелни. Всъщност 32" са винаги несъстоятелни освен , ако не се гледа от 1-1,3м. Така че от 37" надолу забрави ! Панасоник в 37" са за предпочитане заради отличната IPS-Alpha матрица , но можеш да се спреш и на LG(за LW4500 има добри отзиви като цена/качество), Toshiba(когато са с S-IPS матрици) или Philips(от 6 -та серия нагоре).

Цитат:

Първоначално публикувано от roben26  

Според мен Филипса е по-добрия избор , Самсунга с малкия размер и безумната цена него броя.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Dominator  

Аха, а какво означава като прегори - просто се разваля изведнъж, нали. Тогава с тази 5год. гаранция на Панасониците не би трябвало да има проблем?
   Цитат:

Не мога да накарам дъщеря си, когато е седнала в дневната на компютъра да не си вдига главата, за да не гледа огромния 42 или 37 инчов телевизор. 
Или жена ми да обърне внимание върху някое предаване и аз да трябва да се преместя на 2 м, че да го видя нормално.

Да уточним!
1. Дневна или кухня имаш ?? Може би е кухня с трапезария ? /веднъж пишеш едното следващият път другото/
2. Искаш 32-37 инчов обикновен или 3D телевизор ? /ако е 3D си вземаш LG 37LW4500/
3. Кой от трима ви и от каква дистанция ще го гледа ? Защото не може тримата от различни ъгли и дистанции да гледате едно и също!!!!!! 
Тримата от една и съща дистанция/или почти/ може. В тази насока изключваме дъщеря ти да гледа от бюрото!!/което се намира под телевизора/
Най-малкото ще и се увреди зрението + болки и изкривяване на врата + умора на очните мускули за да префокусира бързо от монитора към телевизора.

Цитат:

От 2006 г на работното си място имам две огромни плазми NEC с които наблюдавам района в който работя. Много греят и изключително много отразяват всякаква светлина, въпреки че се намират на 10 м от прозорците - в помещение 7 на 14 метра.
В дневната за която говоря плазмата ще е на 60 см от прозореца...При всички обяснения и упътвания по-назад в темата, а и личния опит - Как да си взема плазма ?

Нещата са се променили от 2006 година насам. Освен това съм сигурен, че имаш щори или пердета на прозорците.

Цитат:

Първоначално публикувано от emanchev  
 За последните 2год мой познат смени два плазмени Panasonicа с прогорели екрани и накрая му писна и си взе  LCD

Така е като не знае как да го пази. Ако жена му или тъщата гледат по цял ден сапунени сериали....няма спасение!

Цитат:

Първоначално публикувано от roben26  

Аз съм за SONY KDL-46NX720