Колко време изкара вашето LCD TV ?
Здравейте.Много отдавна чета в този форум,запознах се и научих много неща през годините-бих казал най-добрият форум! С други думи преди да купя нещо свързано с тематиката първо сядам да прочета тук .До скоро нямах регистрация и не бях коментирал нищо до днес:
Колко време изкара моето LCD TV Samsung UE32C4000PW-точно 2години и един месец и умря.Лош късмет или??? Знам че компаниите не искат да си караме по десет години с телевизорчетата защото конвейра върви ама чак пък толкова.През живота си до сега съм си купил 5 телевизора всичките си работеха до момента в който ги продам,подаря не по малко от 6 години.Този Samsung ми беше първото LED LCD TV-радост голяма ,чудна картина през кабелният му тунер,плеерът чете филмите със субтитри без проблем,около 3 сантиметра дебелина.Платих 999лв най-много от всички ТВ-та закупувани от мен преди това.
Моля споделете колко време ги имате ползвате и имали изобщо някой да е изкарал 7-8 години с LCD TV. Благодаря Предварително.
Отговор: Колко време изкара вашето LCD TV ?
Първият ми Самсунг 37R81 си бачка още (по 6-10ч. на ден ) без проблеми от септември 2007 - освен малко прах в единия ъгъл няма други проблеми ("да чукна на дърво") . За краткия живот трябва най-много да благодарим на "еколозите" ;).
Че кой има полза от уреди които работят дълго ? Клиента винаги трябва да е прецакан.
По приказки на сервизни техници, в първите години, повечето LCD телевизорите не са издържали повече от 3 години .
Средното време на живот на един LCD телевизор /преди да се повреди/през 2009г. е 4 години.
Въпрос на късмет и бройка.
В момента имам лсд модели от 2007 и 2008 година ,които работят по 10-12 часа дневно и работят,работят...Като направят 7-8 години пак ще ти пиша колега :Drinks:.Но от първото ми лсд Самсунг се отървах много бързо и ако пак се спра на тази марка ще си доплатя 5 годишна гаранция със сигурност.
Цитат:
Първоначално публикувано от Nikolai Vasilev Dimitrov
точно 2години и един месец и умря.Лош късмет или???
42LD750 - точно месец и нещо след края на 2 годишната гаранция се повреди. Оказа се проблем с инверторите на подсветката. Срещу 100лв в сервиз (но не официалния) го оправиха.
Благодаря за споделеното.Без ТВ не може и сега от трън та на глог или от Самсунг на LG,както granity е написал 5год. гаранция.Затова и се спях на тази марка сега дават безплатна 5год гаранция на някои модели от горните серии.Собственик съм на LG 42LM640S.
Мойто Sony LCD от май 2008 още не е мръднало. Може би все пак марката и ниската цена оказват влияние върху качеството на продукта.
Цитат:
Първоначално публикувано от
krassendeltchev
Мойто Sony LCD от май 2008 още не е мръднало. Може би все пак марката и ниската цена оказват влияние върху качеството на продукта.
Е как , sony (нашето ) е най-доброто .
Re: Колко време изкара вашето LCD TV ?
How Long Do Plasma and LCD TVs Last?
How Long do HDTV Plasma TV and LCD/LED TVs last? What's the Life Span?
Цитат:
Manufacturer figures for longevity are closely guarded but I have added some here for your review: - Panasonic: States in new specifications that new plasma TVs and monitors are good to 100,000 to half life.
- Sony: Now out of the plasma market. Does not list a figure for LCD lineup.
- Samsung: Lists 100,000 hours for plasma lineup.
- LG: States 100,000 hours for both plasma and LCD.
- Sharp LCD panels: States 100,000 hour life.
бой с чука докато не заработи отново :)
А стига бе, веднъж и аз да изкарам касмет! Миналото лято 42" LCD PHILIPS от промоция сдаде багажа по гореописания сценарий - няколко месеца след изтичане на 2 -годишната гаранция. Лампичката му взе да мига и толкоз. След три дена псувни, хлопания по корпуса и включвания и изключвания от щепсела, взе че тръгна ненадейно:punk:. До ден днешен не е мръднал. Стават чудеса.:033:
Цитат:
granity
ще си доплатя 5 годишна гаранция със сигурност.
Тази удължена гаранция не е ли някаква уловка?За труд и транспорт на тв дават 40лв.А в сервизите гледам цени за труд по 120-140лв.
Цитат:
zumbaiu
Тази удължена гаранция не е ли някаква уловка?За труд и транспорт на тв дават 40лв.А в сервизите гледам цени за труд по 120-140лв.
Задавайки така въпроса реших да погледна гаранционната карта подробно.Нищо особенно не открих обичайните условия само дето вместо 24 мес. пише 60 месеца.Никъде не пише че трябва да се заплаща каквото и да било докато си в гаранция.
Не ставаше дума за нормална 5год. гаранция а за тази която доплащаме.
Вид устройство / Ценови диапазон | Премия за период 2+3 | Обичайни повреди или увреждания | Поправка / подмяна на | Разходи за части | Разходи за труд/ транспорт |
LCD TV от 750 до 1000 лв | 100,79 лв. | Липса на картина, липса на звук | LCD модула | 400.00 лв | 40.00 лв |
http://www.technopolis.bg/b2c/nav/255/26/