LCD - проблем с качеството на картината?
Здравейте,
Имам ЛСД телевизор и цифрова телевизия към СКАТ.
От известно време, кабела, който е СКАРТ, или както там се казва, нещо се повреди и имам снежинки на екрана. От едната страна кабела е с жакове, червени, бели, жълти. Въпросът ми е да препоръчате кабел, с който качеството на приеманата картина да е добро.
Благодаря,
;)
Отговор: LCD - проблем с качеството на картината?
Уточни! Искаш да препоръчаме марка или тип кабел. Щото използваната комбинация досега е трагедия. Първо виж какви входове има тв-то. Най добре е HDMI-HDMI. За целта ти трябва и HDMI декодер. Пък, ако Тв има слот за модул, най-добре.
Благодаря за отговора.Обаче, аз съм абсолютен лаик в тази тема. Мога да кажа само, че HDMI има, защото го свързвам с лаптопа. Дали има слот за модул, не мога да кажа, защото си нямам идея:o. Искам някоя комбинация, която да оправи качеството на картината без да трябва да се занимавам с техниците на СКАТ.
Тв то е LG32LD 420 -това е проблемният.
Имам и друг Philips 37pfl5405h, ако има възможност и за него подобряване на качеството приемам съвети.
Мисля, че и двата имат кабелен тунер, демек имат и слот. Така че, не се излагай и отивай да видиш СКАТ дали предлагат модули и да си вземеш. Тогава картината ще ти е най-добра. Вариант е и HDMI декодер.
Предлагат модули - отивай и сменяй (беше безплатен - сега не знам) - предлагат и някакви СТБ на Neta , ама по-добре с модул .
Аз ще отида, ще ги питам ама какво да търся? Да ги питам имат ли модули, така ли? Какви са тези модули?
Отстрани на тв имаш една голяма дупка :D - там се поставя декодиращ модул , в който вече се поставя и картата . Най-добре заяви в офис - те ще дойдат да го "инсталират" - не че е нещо сложно , но доста често не тръгват и се налага да пробват с друг (сега май ползват Неотион) , а и се обаждат до офиса да активират картата .
Просто им кажи, че искаш да ползваш кабелният тунер на тв-то. Те си знаят.
П.С. Svetlio 1 го обясни по-подробно с дупката;):Drinks:
АХа, ясно. Утре ще пробвам да ги извикам в нас, а дали ще дойдат...знае ли човек ;))
Обаждаш се в офис , че искаш замяна на СТБ с модул и те най-вероятно ще ти кажат кога ще дойдат .
Обадих им се и разбрах, че имат такива модули, но за да ми го дадат трябва да платя 48 лв. Незная на другите телевизии как е, но ако ги дават безплатно ще сменя СКАТ:mad:
Като вземах моите беше безплатно - явно са сменили "тактиката" .
Казаха, че по магазините са по 70-80 лв, дали е вярно това?
Ако си купя сам такъв модул, за картата пак ли ще искат пари???:rolleyes:
Картатата не се плаща , модулите примерно Conax Smith се намират и за по малко 40 - 50 лв .
п.п Близу имат промоция с която ти дават безплатен модул с договор за 18 месеца .