Отговор: Оптичен аудио изход
аз го ползвам, но с оптичен кабел към ресивер с оптичен вход.Имам си звук, че даже и многоканален на някои канали.
Телевизора ми е Панасоник и има същите настройки.Аз съм го оставил на ауто.Може би проблема идва от конвертора.
Не знам дали моя оптичен кабел не е хубав, но за мен този начин на свързване е пълен смях! Тия смешни букси на оптичния нямат никакво захващане! Леко да бутнеш кабела и изкача! Звук аз не успях да извадя чрез въпросния конвертор, ако някой е ползвал подобно устройство нека пише.
Цитат:
Първоначално публикувано от
avalon4o
Не знам дали моя оптичен кабел не е хубав, но за мен този начин на свързване е пълен смях! Тия смешни букси на оптичния нямат никакво захващане! Леко да бутнеш кабела и изкача! Звук аз не успях да извадя чрез въпросния конвертор, ако някой е ползвал подобно устройство нека пише.
Аз ползвам това защото киното ми няма оптичен вход, а коаксиален:
Amazon.com: Digital Fiber Optical (Toslink) to Digital Coaxial (S/PDIF) Converter: Electronics
Ползвам го от половин година на ТВ LG и съм много доволен.
Авалончо, дай модела на ТВ.
при мен буксите на оптичния кабел щракват много добре и доста трудно се вадят.
Здравейте,
Може ли да тества / замерва с мултицет / оптичен изход на дадено устройство , който не излъчва червена светлина?
Щом не излъчва червена светлина, значи не работи оптиката.
За тестване нямам представа. Предполагам със определен тестер за optical toslink.