Отговор: Размазване на картината
от драйверите на видеото е. настройки пак там, но си мисля че това не е до настройки а до омазан драйвер.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
от драйверите на видеото е. настройки пак там, но си мисля че това не е до настройки а до омазан драйвер.
Ми на компа играя игри и нищо му няма там си е добре.
Щом на pc монитора е ОК положението, не е в драйверите проблема, а вероятно в настройката на ТВ изхода т.е. настройката на картината извеждана на телевизора. Не знам "нещата" на АТI какви настройки предлагат, но с nVidia-та ми задавам честота на опресняване на 100 Hz при нативна резолюция 1920/1080 и ползването на ТВ екрана като pc дисплей става почти 1 към 1 с този на монитора. Почти, защото така нареченият лаг /закъснение на реакцията/ на тв-екраните не подлежи на настройки, а зависи и варира в много широки граница при различните модели и марки телевизори.
Пробвах да увелича херцовете, но повече от 60 не може.
Това е стандартна честота при повечето обикновени монитори.
Гледам, чичко Гугъл казва , че моделът ти ТВ е 3D, та в тоя ред на мисли качвал ли си нещо от бъгавия софтуер на TriDef?
По бегли спомени от преди година и нещо, един авер имаше подобни грижи с неговия LG LW650S пак с карта на ATI.
Оправихме проблема като деинсталирахме този напън на DDD, платен при това, да изплагиатстват 3D визията на nVidia.
Като гледаш филм си настройвай хц според данните на съответния филм - повечето HD са на 24хц , в тв за по-малък лаг използвай входа обозначен с HDMI(PC) . Също е добре да е вкл. "Реално кино" (за 24хц) .
Цитат:
raziel66
Това е стандартна честота при повечето обикновени монитори.
Гледам, чичко Гугъл казва , че моделът ти ТВ е 3D, та в тоя ред на мисли качвал ли си нещо от бъгавия софтуер на TriDef?
По бегли спомени от преди година и нещо, един авер имаше подобни грижи с неговия LG LW650S пак с карта на ATI.
Оправихме проблема като деинсталирахме този напън на DDD, платен при това, да изплагиатстват 3D визията на nVidia.
Имал съм го инсталиран, но вече е изтрит. Даже той компютъра е преинсталиран, така че няма остатъци.
- - - - - - - - - -
Цитат:
svetlio1
Като гледаш филм си настройвай хц според данните на съответния филм - повечето HD са на 24хц , в тв за по-малък лаг използвай входа обозначен с HDMI(PC) . Също е добре да е вкл. "Реално кино" (за 24хц) .
Беше в arc hdmi, включих го в pc hdmi.Няма промяна.На 24 херца е още по-зле, а такава опция "реално кино" няма.