Отговор: бяло пето на екрана
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Да точно такова:029:,брутално.Какво е това и какво да правя?
Неравномерна подсветка. Опитай да я поправиш по следният начин.
Разхлаби леко болтовете отзад на корпуса и после ги затегни леко, но равномерно - по диагонала. Така има вероятност да се оправи геометрията на видеопанела.
Болтове има само от долната страна,а и все още е в гаранция.Дали има някакъв шанс да го върна тъй като това се появи в последствие,минали са 5 месеца.
Пробвай, но не знам дали в сервиза ще ти го признаят като повреда. Опасявам се че не.
Свали задният капак и леко разхлаби болтовете /с половин оборот/ захващащи видеопанела към корпуса/рамката/ на...телевизора.
На моя Самсуняк излязаха по краищата от лявата и дясната страна още по-ужасни петна които на светъл фон направо ми вадят очите.
Предлагам да не прилагаш никакви решения самостоятелно, защото си в гаранционния срок и може да ти изгори гаранцията. Отиди в оторизиран сервиз на Samsung да ти решат проблема.
Те много са го решили в завода ;) та във сервиза ще го решат - това май си е запазена марка за самсунг :cool:
При светли петна на светъл фон се сменя панела гаранционно. При светли петна на тъмен фон се приема за нормално поради edge технологията.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Неравномерна подсветка. Опитай да я поправиш по следният начин.
Разхлаби леко болтовете отзад на корпуса и после ги затегни леко, но равномерно - по диагонала. Така има вероятност да се оправи геометрията на видеопанела.
И на моя самсунг забелязвам на долната част по осветена част а по средата забелязвам цветни петна не са фрапирашти ,но ме дразнят.Та това ли е неравномерната подсветка и кои болтове точно да разхлабя и да ги завия пак или да ги оставя леко развити.