Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Здравейте приятели,
От доста време ползвам форума за да следя новостите и за да се съобразявам с вашите мнения. Научих много. Препоръката ми е и консултантите от търговските вериги да го ползват, а най-добре е да им влезе в конспекта за да ги изпитват .:smiley:
Та на конкретния случай: в събота попадам на LG 47la740 в Метро на 1550 лв. / не беше мостра, уж/ .Реших да се прежаля. Идват две лелки, слагат го на кашона, като едната го държи да не падне, а другата хваща меджика като оная ми работа.:rolleyes: И като се почна .... бяга този ми курсор по екрана, мъкиииии. Питам я нещо - тя мълчи като комунист на разпит. Вадя флашката пускам разни и разнообразни тестове и тъкмо да пращам жената за количка и да приготвя сухото, дойде ми тази ми ти прословута японска девойка дето си няма друга работа. Пичове, противно на всички физични закони:p, не ще да се люле гладко, май някой и държеше люлката;). Голямо "ренде". Г-жата продавач- консултант за първи път изглежда виждаше този телевизор и не можа да помогне с нищо. За съжаление и моя опит е само теоретичен. Та на въпроса - въпрос на настройки ли бе или този модел си е такъв от малък. Ако е от настройки да ходя да го мъча. Другия вариант на който съм се спрял е Samsung 46F6500. За мен най-важния критерии е добро предаване на SD каналите. Другите функции са второстепенни. Според вас има ли по-добро решение като марка и модел за SD/без плазма/. Помагайте братя !!!!:ole
Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
- За SD канали - по-добре LG пред Самсунг - това е лично мнение, макар че и Самсуняка вади хубава картина, но в черното има по-малко детайл. (това не се отнася за 7-ма серия и нагоре)
- за японското девойче :) - насичането най вероятно е от флашката, а същността на теста не е в това дали насича, а като се движи се гледат колко размазани са детайлите по раетата на ризката и. Кокото по-малко замаза ни са, толкова по добър е телевизора (панела). Сложи теста на празна флашка форматирана на ФАТ32 НЕ NTFS. ...и флашката да е достатъчно бърза (като четеш/копираш от нея) скоростта да е поне 10МБ/с. Функцията за добавяне на кадри (забравих ка се казва в LG) я сложи на максимум. Ако така пак "маже" значи е кофти. Но имай предвид че и идеални неща няма... :)
LA740 си е сравнително добър модел , ако не е имало сериозни проблеми с неравномерна подсветка и DSE може спокойно да се спрете на него . Клипа с люлеещата се японка е с доста голям битрейт и насичането може да се дължи на бавна флашка и невъзможност на процесора да го възпроизвежда плавно - ако върви се гледа как се справя тв (в случая TruMotion-а ) с показването на самата люлееща се девойка;) - детайли , размазване ...
F6500/6670 също си е добър модел и лично аз като предпочитащ VA панели бих избрал него , а и май от споделено от съфорумци Самсунг най-накрая са оправили (с последния фирм) най-сериозния му недостатък (според мен) - недобрата картина на СД канали от вграденият тунер.
С тая прословута японка, като тествате телевизорите в шоурумите, изключвайте всички софтуерни "подобрители" на картината. Режимът на картината също трябва да се смени към по-нормален.
Чак тогава може да очаквате що годе реален резултат.
Аз досега не съм видял LCD с изключен TruMotion или както го кръщават... (функцията за добавяне на кадри) да дава плавни движения. Винаги е насечено и замазано. Нали за това са го измислили :) за да подобрява картината от към плавност и замазване.
Ето как стоят нещата при Sony....ако искате може да направите таблици за останалите марки.
Motionflow
Режими:
Плавен - (24fps-96fps, 25fps-100fps, 30fps-60fps) 700 lines.
Стандартен"- (24fps-72fps, 25fps-75fps) 850 lines.
Ясен - (24fps-48fps, 25fps-50fps) 1000 lines + BLB.
Ясен-Плюс -
Импулс - (24fps-48fps, 25fps-50fps) 1080 lines + BLB + BLS.
True-Cinema - (24fps, 25fps) 300 lines
Маркетингови и реални херци на панела
Motionflow™ XR 100 (50Hz) [1 допълнителен кадър]
Motionflow™ XR 150 (50Hz) [2 допълнителни кадъра]
Motionflow™ XR 200 (50Hz) [3 допълнителни кадъра]
Motionflow™ XR 300 (50Hz) [2 допълнителни кадъра + 1 BLB]
Motionflow™ XR 400 (100Hz) [3 допълнителни кадъра + 1 BLB]
Motionflow™ XR 600 (100Hz) [3 допълнителни кадъра + 2 BLS]
Motionflow™ XR 800 (200Hz!!) [3 допълнителни кадъра + 1 BLB + 3 BLS]
Motionflow™ in Sony lcd TVs |
Motionflow
режим
····························· | Резолюция (motion resolution)
···················· | Репродукция
на ръб
······················ | Размиване
на ръб
····················· | Подобрение ликвидност (dejudder)
················· | Падане на
яркоста
···················· | Тест 1 Pixel ················· | Артефакт ················· |
Без (изключен) | < 300 линии | липсва | много голям | липсва | липсва | размазан | липсва |
Плавен | 300 линии | липсва | голям | голямо | липсва | размазан | ср. голям |
Стандарт | 300 линии | липсва | голям | средно | липсва | размазан | голям |
Ясен | 550 линии | голям | среден | малко | малко | x 3 | голям |
Ясен Плюс | 1000 линии | голям | незначителен | малко | средно | x 3 | голям |
Impuls | 1080 линии | среден | незначителен | малко | максимално | x 1 | липсва |
True Cinema | < 300 линии | липсва | много голям | липсва | липсва | размазан | липсва |
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
Аз досега не съм видял LCD с изключен TruMotion или както го кръщават... (функцията за добавяне на кадри) да дава плавни движения. Винаги е насечено и замазано. Нали за това са го измислили :) за да подобрява картината от към плавност и замазване.
Нямах предвид тази функция. Може би трябваше да го уточня. :)
Здравейте. Ще си купувам телевизор - голямо мислене падна коя да е марката. В крайна сметка фенщината в мен надделя и се спрях на Сони - досега не са ме разочаровали.
Та изборът в момента се очертава между два модела от Технополис.
KDL-47W805
KDL-50W685
Проблемът е, че големината на субтитрите не можели да се променят и не четяло 3D .idx субтитри. За 3D телевизор това голям проблем ли е?
Кой от двата да грабвам? По-големия като инчове, или по-големия като серия?
Някакви препоръки от ваша страна?
Edit: Също така LG 47LA740S ми се струва разумен вариант, особено откъм media player?
Нито един от споменатите. Потърпи още малко и си вземи Sony KDL-50W829.
Тук предполагам, че ще е на готина цена - 2000+ със сигурност, а аз се бях насочил на нещо към 1500-1700 лв. Благодаря за съвета :) Някакви идеи кога ще е на пазара?
Да, цената сигурно ще е в тези рамки. На пазара би трябвало да се появи още този месец.
Все пак си помисли. :)
Сега изчетох ревютата - наистина в сравнение с 8ма серия от миналата година нещата са се подобрили драстично. Ще си помисля още 1-2 седмици :)) Благодаря.
Само един въпрос, понеже доста често ще го използвам за гледане на филми от торенти ... как се държи медия плеъра на Sony? Как са субтитрите, форматите, които чете и т.н.
Аз не бих разчитал на вградения плеър на Sony, макар че малко го подобриха. Но си остава посредствен. Не знам как ще е при новите серии, но не бих се надявал много.
Големината на субтитрите не се регулира. С форматите се справя по-добре.
Но, според мен е най-добре да ползваш външен плеър, или PC--->TV.
Здравейте, да помоля и аз за малко помощ. Планираме смяна на телевизора във всекидневната и за целта искаме 55"-60" телевизор. Стаята е с източно изложение и само до обяд е по-светло. Телевизора ще се ползва главно за кабелна и от време на време филми. Не бих искал да има отражения от осветителни тела и т.н. Искам да се вижда добре. Бюджет до 3500 лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от
vladun
Здравейте, да помоля и аз за малко помощ. Планираме смяна на телевизора във всекидневната и за целта искаме 55"-60" телевизор. Стаята е с източно изложение и само до обяд е по-светло. Телевизора ще се ползва главно за кабелна и от време на време филми. Не бих искал да има отражения от осветителни тела и т.н. Искам да се вижда добре. Бюджет до 3500 лв.
За отраженията си прецени на място в магазина
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...60DT60E-3D-LED
Sharp LC-60LE752E
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...5LA740S-3D-LED