Свързване на 2 HDMI у-ва към един 1 HDMI...
въпроса ми е имам HD плеър и HD приемник на кабелна, но постоянно сменям HDMI кабела ту на едното или на другото устройство, защото просто телевизора ми има само един HDMI вход. Въпроса ми е има ли кабели или сплитери, които да да закача и повече да не се занимавам с това разкачане и закачане. Ако някой е решил проблема нека да сподели, благодаря!
Отговор: Свързване на 2 HDMI у-ва към един 1 HDMI...
Здравей, преди време ползвах ето това:HDMI Splitter, Manhattan, 2 port, M/2xF, 0.3m (393065) - цени :: Izgodnobg.com но за обратното- от компа да вадя картина на две плазми, едната беше на 10 м от компа и нямаше проблем със сигнала. Не пише в описанието обаче дали може да се използва в твоята ситуация.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
Чудесно е това, сега остава да видя дали се предлага в нашата страна или ще трябва да търся нещо различно от амазона...Благодаря!
Благодаря, аз го намерих и в dx.com смятам от там да го викна, че и едно таблетче за жената ще поръчам...Доставката е като на тези 10-15 дена...
А/В ресивър също като вариант...
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
За това не трябва ли винаги да се натиска бутона за да се избере кой от входовете е свързан с изхода?
Мисля си , че на всяко едно устройство от този тип ще трябва да се натиска селектора. Лично аз не ползвам подобно понеже моя телевизор има достатъчно HDMI входове.
Има hdmi сплитери с дистанционно управление.
Аз използвам това:
Amazon.com: Kinivo 501BN Premium 5 port High speed HDMI switch with IR wireless remote and AC Power adapter - supports 3D, 1080p: Electronics
Моя сплитер има и възможност да избере автоматично като включиш дадено устройство, но за жалост от 5 включени такива, авто селекцията работи само на 1 двд плеър.