Препоръка за тв за около 1000лв
Предстои ми да купя тв за голямата стая, но от две години не следя какво се случва при телевизорите. Ще се гледа от около 3 метра и трябва да го свържа към NAS устройство със twonky media server
за да се гледат филми. Парите винаги са кът, а пък ми се ще да е с по голям диагонал. Загледах се към няколко модела, но ще помоля за вашето мнение относно новите матрици и подобни тънки неща които ми убягват.
Благодаря сърдечно!!!
LG47LA6130
LG42LA641S
- - - - - - - - - -
Моля да ме извините, но пуснах две теми без да искам. Моля модератора да изтрие едната
Отговор: Препоръка за тв за около 1000лв
Няма как с този бюджет да вземеш телевизор с качественена картина и по-голям диагонал. Тези модели са с 50Хц панели т.е. не са много подходящи за спорт и динамика.Вторият е с IPS матрица, другия не го знам с каква е. Към IPS ли си се насочил?
Ще се избира между Lg 42 ga 620 и Samsung 40 F6400 в зависимост кой ми хареса на картина. На сайта на LG пише, че поддържа DTS звук. Някой може ли да подвърди?
При повече средства, ще бъдат съответно 47 и 46 инчовите модели. Дано да има някакви промоции към Великден.
Днес взехме със жената този TOSHIBA 50L4333 на промо цена от 899 лв. Много сме доволни
Ами 3Д може би е по-добре да има, ако ще се гледат филми. Иначе колкото по-голям екран, толкова по-добре. Гледаш картината на място и преценяваш. Може да си запишеш някой филм на флашка примерно. IPS е добре, но както казаха колегите - много е важно да е 100 херца. На LCD телевизорите май много бавно им превключват каналите, поне на моя, но той е вече на няколко години. Дано да са по-добре сега. Всички led подсветки могат да имат проблем с равномерност и изтичане на светлина. Гледай и за такива неща.
Гледах го много добре, главно на sd сигнал. Сега ще прочета препоръчителните настройки на картината.
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikedav
Днес взехме със жената този TOSHIBA 50L4333 на промо цена от 899 лв. Много сме доволни
Здравей,
Имам желание да взема съшия - би ли ми написал нещо по-вече за модела и най-вече работ ли му функциятя PVR ( запис на програмата на USB носител)
функцията работи идеално при избор на държава Германия. Хубав телевизор за тези пари. На мен и един колега са Lg панел.
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikedav
функцията работи идеално при избор на държава Германия. Хубав телевизор за тези пари. На мен и един колега са Lg панел.
Благодаря за бързия отговор-приятен ден,