Страница 118 от 120 ПърваПърва ... 68108116117118119120 ПоследноПоследно
Резултати от 1,756 до 1,770 от общо 1793
Like Tree750Одобрявам

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Oled и прилично светъл хол много не се връзват, освен ако няма щори и/или завеси. Ако все пак държите на oled-a и решите да дадете още един шанс на Samsung, може да погледнете S90C или S90D. Там ще имате по-добри цветове, но и някои минуси като липса на DV. QLED моделите на Samsung са по-подходящи за светли помещения, тъй като са с по-висока яркост. За читаво Sony бюджета е малък.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Баш S90C с цветовете по лицата е ужас на FHD и втора генерация.

4. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Май ще се насоча към някой LED защото не съм сигурен че ОЛЕД ще бъде окей в слънчевия хол, а и имаме доста лоши навици за гледане на ТВ като с часове държим един и същи канал без да го сменяме.
    Ще се огледам за някой mid-range Sony (x90) и като гледам май 2022 са изкарали последните 50" и 2023 са последните 55". Ще пиша в другата тема да не спамя тук, а и имам малко време до черния петък да си харесам нещо.
    CubanLinx одобрява това.

5. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

6. Member
    Тук е от
    Jan 2017

И този е един лаладжия.... Плазмите на всички ни е ясно, че бяха супер. Беше квото беше....

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Абе важното е да пуска клипове... Нали се плаща?
    Ще ми сравнява несравними технологии и резолюции, отделени във времето от почти 20 години.
    CubanLinx одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Просто ми попадна в препоръчани, почнах да го гледам, защото на мен винаги ми е интересно да гледам подобни сравнение и реших да го споделя :D
    Иначе верно, можеше да го съкрати поне на полувина .

10. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Този ми е същия льольо като Quantum (който поне се държи по-сериозно във видеата), даже сега гледам, че е почнал да бълва яко съдържание. Произношението на английския му е алеле майко. Както отбеляза Gena_bs, най-вероятно дърпа пари от тубата. Само ние още не сме станали инфлуенсъри Не един път съм казвал, че що се касае до телевизори, лично за мен Винсънт е най-адекватен, било то и пристрастен спрямо LG и Sony.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Баш S90C с цветовете по лицата е ужас на FHD и втора генерация.
    Лично на мен в режим Filmmaker, ако правилно помня, без корекции, цвeтовете ми изглеждат много добри.
    От RTINGS винаги много го хвалят. Смятам че е достатъчно ярък за светла стая.Аз съм със S95B, в светла стая, и нямам абсолютно никакви проблеми със осветеността му. Едва ли гледате сдр телевизия с повече от 150 нита. Според мен, за парите му трудно може да се вземе нещо по добро.
    https://www.youtube.com/watch?v=6cAi...NGSHomeTheater

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

https://www.globenewswire.com/news-r...s-and-TVs.html
    Технологията може да увеличи яркостта на OLED дисплея до 3 пъти и да увеличи разделителната способност до 2,5 пъти, до приблизително 2 000 пиксела на квадратен инч. Решението може също така да намали консумацията на енергия на дисплея с повече от 30% и да увеличи живота на дисплея до 5 пъти.

„Applied Materials разработи истински пробив в технологията за производство на OLED, който ще позволи създаването на по-добри OLED дисплеи на по-привлекателни цени“, каза Рос Янг, съосновател и главен изпълнителен директор на Display Supply Chain Consultants (DSCC).

Освен това Applied ще достави решение MAX OLED на Samsung Display, водещ световен производител на OLED и QD-OLED панели. Samsung Display ще въведе алфа система, за да оцени тази нова технология.

Translated with DeepL.com (free version)
    Така че не става въпрос основно за материала, а по-скоро за производствения процес.

Маските вече не са необходими (FMM), което не само значително опростява производствения процес, но също така подобрява свойствата на пикселите

https://www.displaysupplychain.com/b...eir-technology
    Те са разработили алтернативен подход, който наричат MAX OLED и при който не се използват FMM и FMM VTE инструменти. Освен това техният подход може драстично да подобри производителността на OLED, като удвои съотношението на апертурата на OLED пиксела, което може да увеличи яркостта до 3 пъти и живота до 5 пъти, като същевременно намали консумацията на енергия с повече от 30 %, както е показано на фигурата по-долу.

И така, какво е MAX OLED? Вместо изпаряване на OLED материалите нагоре през FMM в система VTE с голям размер на FMM, при която доставчиците на панели изискват по-малко съотношение на апертурата на пиксела, за да се отчетат допълнителните маржове, изисквани от неточния FMM, и след това капсулиране на OLED стека, след като са формирани и трите цвята, MAX OLED използва различен подход. MAX OLED изпарява всеки цвят в отделен вертикален инструмент за изпаряване без маска с по-малки размери, който изпарява цялостно отлагане на един цвят и след това капсулира този цвят, преди да напусне системата за комбинирано изпаряване и капсулиране на тънък филм (TFE). След като всеки цвят е капсулиран, той се шаблонира с помощта на фотолитография, което води до по-голямо съотношение на апертурата на пиксела поради допълнителната прецизност, осигурена от процеса на литография.

Translated with DeepL.com (free version)
    JDI ще влезе в производство в края на тази година, според Рос Йънг от DSCC. Така че е безопасно да се предположи, че Samsung не изостава много.

Големи прессъобщения като това всъщност се случват само когато наистина не е далеч.

Вълнуващо - и може би причината, поради която Samsung не е инвестирал повече в разширяване на капацитета на QD-OLED, използвайки нормални производствени методи. Отделно от факта, че с MAX OLED, всички размери на дисплея от малки VR панели до XXL OLED телевизори могат да бъдат произведени само в едно производствено съоръжение, което е просто лудост.

SDC има финансовия мускул да разшири капацитета по-бързо от своите конкуренти и да постигне пълния потенциал на технологията MAX OLED, мащабирайки я от 1” за AR/VR до всеки размер OLED телевизор в една фабрика, ако реши да го направи. Технологията MAX OLED има потенциала да позволи на производителите на OLED да се насочат към всички приложения от една фабрика за първи път с най-добра производителност и качество, осигурявайки максимално използване. Производителите на OLED не са разполагали с този лукс досега
    По принцип става въпрос за eLEAP, върху който работят и други. Процесът вече няма да изисква метални маски. Първите инвестиции вероятно първоначално ще се отнасят само до ИТ панелите.
    Samsung преди това си е осигурил съответните патенти от друга компания
    https://www.displaysupplychain.com/b...-eleap-and-vip

LG Display вероятно също е на борда. Съответните RGB-OLED монитори бяха обещани за края на 2025 г.
    С PHOLED, TADF и хиперфлуоресценцията все още има редица допълнителни стъпки за развитие, които могат да засенчат MicroLED, особено по отношение на ефективност и производствени разходи.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-11-24 в 21:57.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Здравейте,
    Обмислям да взема скоро някои от тези :
    77 lg c4
    83 lg c4
    77 Samsung s90d
    83 Samsung s90d - доколкото рабрах не е qd oled

в момента съм с LG CX 65 и съм доволен, но ми се иска по-голям
    Основно гледам мачове, филми и пс5
    Иска ми се като гледам мачовете да може да се справя по-добре с лоша картина 720п 1080п (знаете кабеларките) , това ми е важно.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

bossorange
    При Samsung S90D, само 65"е с QD-OLED панел

При LG G4 има проблем със стойката, така че търси модел за монтаж на стена LG 77G42LW (LS е със стойка за шкаф)
    https://www.avforums.com/threads/lg-...fault.2505183/
    https://www.cnet.com/tech/home-enter...-larger-sizes/
    Стойката, макар и супер тънка и елегантна, има недостатъци. Имаше забележим наклон наляво (разлика от половин инч между дясната и лявата страна, за да бъдем точни; ние измерихме), въпреки че стойката беше здраво завинтена. Освен естетиката, самият телевизор беше и клатещ се на стойката. Това не е проблем, но очакваме по-поддържаща стойка на толкова скъп телевизор - миналогодишният G3 имаше много по-солидна стойка (въпреки че трябваше да платите допълнително за нея).
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-11-24 в 10:51.

16. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от bossorange Виж публикацията
    Здравейте,
    Обмислям да взема скоро някои от тези :
    77 lg c4
    83 lg c4
    77 Samsung s90d
    83 Samsung s90d - доколкото рабрах не е qd oled

в момента съм с LG CX 65 и съм доволен, но ми се иска по-голям
    Основно гледам мачове, филми и пс5
    Иска ми се като гледам мачовете да може да се справя по-добре с лоша картина 720п 1080п (знаете кабеларките) , това ми е важно.
    За PS5 не знам.За филми разликата м/у C3(C4предполагам)и CX не е чак толкова.За мачове обаче се вижда.По ярък е,и аз поне не забелязвам да прави ограничения заради прогарянето ,което ми се струваше при BX.Сина ми има CX и съм гледал също.Другото е,че июа AI настройка където ти дава5-6 типа картини за предпочитание и после прави доста добре твоята настройка.И за мачпвете обикновено зависят от сигнала,понякога са по- добре на моята,друг път vivid или спорт....
    Най-добре разбира се 83C4,защото Samsung с друг панел и без DV ....
    Според rtings м/у C4 иB4 почти няма разлика,но лошото е,че няма и в цената..поне за сега.

17. tek
    tek е на линия
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Днес гледах точно видео по въпроса за най добър ТВ за PS5:
    https://youtu.be/ZIyAx53U5p8?si=mBakdDcS7quFS1Ef

18. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    Днес гледах точно видео по въпроса за най добър ТВ за PS5:
    https://youtu.be/ZIyAx53U5p8?si=mBakdDcS7quFS1Ef
    Гледах до Input lag- а и спрях, не показва цифри, или измервания, а " лични впечатления " .... клик бейт A.I. генериран текст и TTS.

Няма как LCD да е по бърз от OLED-а, просто не и в тази вселена, а и измерванията на Rting го показват. Дори С4 показва почти два пъти по добри резултати от Bravia 9.

Сравнява " рефреш рейда " .. що за глупост :D Да, едните са 144хз панели а другите 120hz.. е и? Как тогава единия 144hz e с по ниска оценка от другия 144hz или от 120hz ?
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 23-11-24 в 22:12.
    sasho1bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  2. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе