Страница 71 от 112 ПърваПърва ... 2161697071727381 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,051 до 1,065 от общо 1674

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Мнения
    571
    #1051

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Сега чак разбрах че някой си купува скъп телевизор за да се "хвали" а не защото просто от 2500 нагоре започват добрите картини.
    Все повече такива ще ги има от тук нататък в милата ни родина. Наскоро от Киров пуснаха една снимка на човек, който са оборудвали с аудио за близо 100К, а телевизора по средата беше 55" С1. Комнтарите бяха потрес, разкостиха го човека как можело да си вземе толкова смотан телевизор

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    1,169
    #1052

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Ами човека иска да слуша , не да гледа

  4. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    2,116
    #1053

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от iihtiandar Виж публикацията
    Навремето и за това не взех плазма и сега е същото-нова технология и тука главните герои наливат едни не малко а БАЯ/демек много/пари и ставате статистика.Та мисля да изчакам 4-5 години и успех в разработката и да пишете тука ей....
    По тази логика дай да не купуваме нищо.... и да изчакаме 10+ години както едно време сме "чакали" за трабанта от Германията :ДДД

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #1054

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Samsung S95B vs Sony A95K Side-by-Side Comparison - Which QD-OLED is Best?
    https://www.youtube.com/watch?v=YDeZ7PKwyXU
    превод
    A95K осигурява малко по-ниска HDR пикова яркост за повечето размери на прозорците. Въпреки това, поради начина, по който очите ни възприемат яркостта по логаритмичен начин, действителната разлика в гледането на реалния свят не беше толкова драматична, колкото се очакваше.

    S95B все още предоставя най-впечатляващата HDR производителност от всички OLED телевизори, които сме тествали досега. Но Sony A95K е много близо до него. И двата използват един и същ QD-OLED панел, чиято висока яркост на цветовете гарантира, че ярките им цветове остават разумно наситени, за разлика от WRGB OLED телевизорите, които трябва да затъмняват или избледняват цветовете при висока яркост.
    Както всички телевизори на Samsung, S95B адаптира своята тонална крива HDR10, за да съответства на MaxMDL или управление на метаданните за яркостта на дисплея (0:50). Докато, както е в случая с повечето телевизори Sony, A95K изпълнява сцената в реално време, докато анализира тоналното картографиране (0:58).
    Но въпреки различните философии за тонално картографиране, повечето HDR сцени ще изглеждат еднакво и на двата телевизора (1:05).
    Подходът на Samsung далеч не е идеален в игри като Tenon, където максималното ниво на яркост от 349 нита е значително по-ниско от неговия максимален mdl контейнер от 4000 нита, което го кара да изглежда по-тъмен от Sony в редица сцени поради по-ранният спад.

    Сега, докато Sony не използва радиатор, за да увеличи максималната HDR яркост на A95K, IR(image retention) ще бъде елиминиран по-бързо на Sony, позволявайки на японската марка безопасно да се откаже от някои анти-екранни мерки, без да жертва живота на OLED, допринасяйки за по-стабилна HDR картина, която не се възпрепятства от автоматичното затъмняване дори в режим на игра.
    Разбира се, можете да влезете в сервизното меня на S95B и да деактивирате базирания на APL ASBL (1:51), но рискувате да анулирате гаранцията си, ако техник си направи труда да провери сервизния регистър и установи, че сте деактивирали тази функция.

    Черните зони на QD-OLED телевизора обикновено са по-стабилни от тези на WOLED (2:10).
    Тъй като не показват цветови скокове в почти черното поради липсата на бели подпиксели, QD-OLED дисплеите вместо това са по-склонни към недостатъчна светлина.
    Когато се сравни тук (2:30), S95B показа повече черно размазване от A95K, вероятно защото Sony внедри по-силно времево задържане точно над черното, за да смекчи този проблем.
    Във всеки случай замъгляването или дитърингът не бяха толкова разсейващи, колкото близките артефакти, наблюдавани на WRGB OLED.
    В противен случай яркостта в почти черното (2:51) на S95B беше проследена по-тъмна от референтната, докато беше по-ярка на Sony, което изискваше значителна корекция, за да се доближи до референтната, но това също би довело до преувеличена постеризация в определени тонове, особено в битово съдържание (3:02).
    Карлос беше малко по-точен при Sony (3:08), по-забележим при HDR, отколкото при SDR.

    Sony взе решителна преднина в автоматичното превключване на цветовото пространство при гледане на HDR филми (3:24).
    Фината настройка на DCI-P3 на Samsung ще въведе известно постеризиране на HDR съдържание, превключването към BT 2020, когато такова съдържание бъде открито, не се случва автоматично на Samsung, то трябва да се направи ръчно.
    При Sony автоматичната настройка се проследява точно, независимо от цветовото пространство на оригиналният информационен кадър.

    Дори при изключени всички настройки за движение (3:46), и Samsung, и Sony доставяха точно 24 кадъра в секунда. Въпреки това, поради почти моменталното време за реакция на OLED пиксела, има леко заекване, присъщо на 24p филми. Някои зрители може да изберат интерполация на движение, за да изгладят заекването, а потокът на движение на Sony като цяло е по-малко склонен към изпускане на кадри и други артефакти на интерполация.

    На всички телевизори Samsung настройката Fit to screen не може да бъде изключена (в менюто на телевизора 4:42), поради което стандартното съдържание на разработчика изглежда малко по-голямо и по-меко, отколкото при Sony, в което overscan може да бъде изключено.
    Може би това е една от причините, поради които Samsung беше принуден да увеличи интензивността на своя алгоритъм за динамично изостряне, който за съжаление обхваща и съдържание с UHD разделителна способност, което всъщност не се нуждае от допълнително подобрение, както се вижда от наличието на повече моаре върху тази панел ( 5:14).
    A95K изглеждаше малко по-отчетлив от Samsung при мащабиране на материал с висока разделителна способност (5:25), независимо дали е наземно излъчване или 1080p Blu-ray диск. Въпреки това, поради динамичната острота, и двата телевизора ще изглеждат с малко прекомерна обработка в сцени с висока разделителна способност, които съдържат много фини детайли.

    Samsung потисна назъбванията(деинтерлейсинга) по-добре от Sony в презредови кадри, така че по-внимателен поглед към кадъра с пауза (5:51) ще представи диагонални линии с много суперпозиция на Sony, въпреки че искрено се съмняваме, че някой би могъл да различи подобни нюанси в движещо се видео съдържание с нормално разстояние за гледане.

    Sony се справя по-добре със съдържание с нисък битрейт от Samsung.
    Това силно компресирано съдържание на Game of Thrones (6:10) вече има по-плавни градиенти на Sony. Можете също така да използвате настройката за градация на A95K, за да намалите още повече постеризацията на съдържанието.
    Засега Samsung не предлага подобно управление в менюто си.

    Установено е, че QD-OLED телевизорите осигуряват по-добра равномерност на екрана в сравнение с WOLED телевизорите (6:28). Но между нашите тестови проби, Sony A95K се оказа малко по-чист по отношение на равномерността на тъмнината, което го прави най-равномерният дисплей, който сме откривали след плазмата.

    За игри от следващо поколение Samsung обикновено е по-добър избор от Sony A95K, чийто чипсет MT5895 (6:55) осигурява същото изживяване като миналогодишните телевизори Sony.
    S95B има повече игрово изживяване с устройства като PS5, Xbox и компютри от висок клас с RTX30 графични карти.
    Закъснението при въвеждане също е по-ниско при Samsung, както при 60, така и при 120 fps (7:27 в цифри).
    Samsung не може официално да поддържа 4K 144Hz разделителна способност, което несъмнено е нишов случай за употреба за компютърни геймъри от висок клас.
    Samsung обаче винаги използва Dynamic Tone Mapping (DTM) в Game Mode, което все още значително увеличава яркостта на HDR презентацията, което води не само до изрязани огледални детайли в светлите точки в сравнение с A95K (7:52), но и до повече постеризация в определени HDR сцени поради проследяването на EOTF, движещо се над рампата.
    Освен това Sony предлага филтър за създаване на плавен деконтур, който може да се използва за изглаждане на постеризацията в играта, докато Samsung няма такъв контрол в потребителското меню.

    S95B успя да възпроизведе пълен цвят 4:4:4 с активиран компютърен режим (8:41), докато Sony не можеше да го направи дори в режим на игра или графика, което е друг полезен атрибут на играта в полза на Samsung.

    Дизайнът и конструкцията на Sony са по-надеждни.

    Звукът (вграден) и на двата телевизора е над средното ниво. Но вграденото качество на звука на Sony A95K беше по-добро, тъй като може да бъде по-силен с по-дълбок бас, по-добър тонален баланс и по-широка звукова сцена.

    Tizen на Samsung е малко по-бавен от интерфейса на Google TV на Sony.
    В допълнение, Sony ви позволява бърз достъп до настройките на изображението.

    ОБОБЩЕНИЕ:

    Samsung S95B и Sony A95K са двата най-добри телевизора, които можете да закупите през 2022 г.
    Вие и аз оценихме тези телевизори един до друг, използвайки обективни измервания и реално съдържание и аз (Винсънт) ще ви улесня при избора между тези телевизори

    : забавяне / поддръжка на 4K 144 Hz / пълноцветен 4:4:4 ). Ако сте с ограничен бюджет, Samsung е и по-евтин.

    Но ако имате ограничен бюджет и игрите не са приоритет, тогава Sony превъзхожда Samsung в няколко аспекта на качеството на изображението, а именно по-чиста обработка на съдържание с нисък битрейт/система за интерполация на движение, която е по-малко податлива на артефакти/ по-точни цветове, особено при поддръжка на HDR/Dolby Vision/и без базирано на APL автоматично затъмняване още от кашона.

    Тези QD-OLED дисплеи ще се конкурират с LG G2 и Panasonic LZ2000 в нашата телевизионна престрелка в Обединеното кралство.

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2020
    Мнения
    176
    #1055

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Здравейте сега виждам, че сте писали. Цената може да я договорим. Причинанатабе,че не ми харесва картината. Предпочитам лед къдео няюа това затъмняване при предавания на живо.

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от Firenze69 Виж публикацията
    В Extreme digital е 2346 лв. с 24 месеца гаранция...

    Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
    Здравейте сега виждам, че сте писали. Цената може да я договорим. Причинанатабе,че не ми харесва картината. Предпочитам лед къдео няюа това затъмняване при предавания

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Колега каква е причината толкова бързо да го продаваш ?
    Здравейте сега виждам, че сте писали. Цената може да я договорим. Причинанатабе,че не ми харесва картината. Предпочитам лед къдео няюа това затъмняване при предавания

  7. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    2,116
    #1056

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Аз вчера свещи пусках до моя телевизор като гледах новите на живо.... много мръчкаво ми се видя викам чакай да пална една аморматна свещ.....

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    203
    #1057

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Софтуерно,отстъпват при алгоритмите за обработка на сигнала
    Хардуерно с нищо не са по добри - виж процесорите в модселите от линка долу
    Ама софтуера е доста по-добър в Sony. Аз сам се убедих в заключението минавайки през Samsung, LG и накрая Sony. На Samsung тази липса на филтър за бандинга е потресаща, телевизор за 3K и да ми показва видеята в youtube сякаш гледам нещо от 90-те не е добре. LG пък алгоритъма им за интерпoлация е супер зле и освен това и техния филтър за бандинга не работи. В крайна сметка Sony-то е единствения който ми покрива изискванията почти перфектна интерполация, много добри филтри не само за бандинга, но и упскелърa им е видимо по-добър. Ако сте като мен 90% гледане на видео от интернет Sony, ако играете основно игри LG или Samsung.

  10. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    494
    #1058

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Какво е филтър на бандинга? Защото на мен видеата си ми се струват нормални на youtube.
    Този пост е редактиран от sasho1bs; 16-07-22 в 18:10.

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #1059

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    Какво е филтър на бандинга? Защото на мен видеата си ми се струват нормални на youtube.
    4K XR Smoothing
    14 битова обработка на сигнала и може би работа на 10-битов видеопанел в режим 10-bit+FRC

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #1060

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Разглобяване на QD-OLED телевизор Samsung S95B със спектрален анализ на цвета и разглобяване част по част. Част 1 от 2.

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #1061

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    https://dealerscope.com/2022/07/sony...ing-of-4k-tvs/
    https://twitter.com/robert_zohn?lang=bg
    https://www.avsforum.com/threads/val...#post-61857240
    SDR Day
    1st A95K 9.3
    2nd S95B 8.3
    3rd G2 6.7

    SDR Reference Mode
    1st A95K 8.6
    2nd G2 8.5
    3rd S95B 8.2

    HDR Reference
    1st A95K 8.8
    2nd place tie between S95B/G2 8.4

    Overall
    1st A95K 8.9
    2nd S95B 8.3
    3rd G2 7.9

    A lot of the categories were very close, SDR Night difference was 0.1 between G2 and A95K. If I got anything wrong please correct me as I was listening in and typing later. Full breakdown of scores should be up tomorrow morning on their site.

    Full Placement:
    1. A95K
    2. S95B
    3. G2
    4. X95K
    5. QN95B

    https://www.youtube.com/watch?v=vlbbE3mDU0I




    - - - - - - - - - -

    https://www.stereonet.com/forums/topic/551865-2022-value-electronics-4-k-shootout-best-2022-4k-tv/
    Best SDR Day Mode [Bright Room] - In which they say they found the biggest and only meaningful differences between all the TV's, this included up scaling and de interlacing.
    1] SONY A95K - 9.3
    2] Samsung S95B - 8.3
    3] LG G2 - 6.7


    Best SDR Reference Mode
    1] SONY A95K - 8.6
    2] LG G2 -8.5
    3] Samsung S95B -8.2


    Best HDR Reference Mode
    1] SONY A95K - 8.8
    2] TIED between the Samsung S95B and LG G2 both - 8.3


    The final overall scores for all TV's were.
    1] SONY A95K -8.9 [Best 2022 4K TV winner]
    2] Samsung S95B- 8.3
    3] LG G2 -7.9
    4] SONY X95K - 7.5
    5] Samsung QN95D -7.4
    https://www.avsforum.com/threads/value-electronics%E2%80%99-2022-18th-annual-tv-shootout-evaluation.3246096/page-20#post-61859844
    LG Z2 - 8.2
    Sony Z9K - 7.8
    Samsung Q900B - 7.5

    Winner: LG Z2 WOLED

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Мнения
    58
    #1062

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Чета разни наплашени от ЕЖК, че новото е страшно, та като ползвател на плазма от 12 години да си питам, тия ми ти ОЛЕДи по-лесно ли прогарят от плазмата? Щото нали, моята още я чакам, пък първия, който стане, натиска копче ВКЛ, а последния, който си легне ИЗКЛ… И нямам спомен някой нещо да е мислил, за нещо да е внимавал, в нещо да се е ограничавал…
    Вярно, не съм пускал тестове, ама защо да ги пускам, като не съм изпитал нужда… Като слушам наплашените, трябваше вече да не мога да гледам заради прогарянията…
    Въпроса е сериозен, до седмица-две ще си купя ОЛЕД, да си знам дали пак да се плаша, като преди 12 години с плазмата

  16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Живее в
    София
    Мнения
    63
    #1063

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    По-лесно горят от плазмите.
    Преди 4 години минах на OLED от плазма...
    Преди една седмица ми смениха панела, защото в по-голямата част на екрана нямаше жълт цвят - разбирай червените пиксели бяха почти умряли.

  17. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,000
    #1064

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от bigchicken Виж публикацията
    Чета разни наплашени от ЕЖК, че новото е страшно, та като ползвател на плазма от 12 години да си питам, тия ми ти ОЛЕДи по-лесно ли прогарят от плазмата? Щото нали, моята още я чакам, пък първия, който стане, натиска копче ВКЛ, а последния, който си легне ИЗКЛ… И нямам спомен някой нещо да е мислил, за нещо да е внимавал, в нещо да се е ограничавал…
    Вярно, не съм пускал тестове, ама защо да ги пускам, като не съм изпитал нужда… Като слушам наплашените, трябваше вече да не мога да гледам заради прогарянията…
    Въпроса е сериозен, до седмица-две ще си купя ОЛЕД, да си знам дали пак да се плаша, като преди 12 години с плазмата
    Не горят по лесно от Плазмите, дори напротив. Аз имам две плазми, до скоро имах и ОЛЕД. Това че колегата над ме е имал дефектен панел е друга история.

    Да, единственият вариант след плазма е OLED или QDOLED !След като минеш от плазма към ОЛЕД, ще трябва да знаеш че са доста по ярки от плазмите, черния цвят е доста по черен от плазмите, за това и контраста е безкраен ! НО това което плазмата превъзхожда ОЛЕД-а е движенията/моушъна и обема на цветовете. Имах LG OLED65CX, и така при гейминг режим , не може да я ползват без да включа всички подобрения и заглаждания на движенията, макар че те увеличаваха лага, но играех PES на OLED-а и PS5, и когато топката летеше по бързо, футболистите се раздвояваха, всички се раздвояваше и очите ми ставаха мармалад, за това се налагаше да пусках процеси за заглаждане на движенията, докато при плазмата го нямах този проблем, там всичко се беше гладко.

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #1065

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Наравно са, като възможност за прогаряне. OLED отстъпват като Motion resolution(резолюция при движение) при тестове с бързи движения, въпреки наличните 2160 има ясно видими само 300 хоризонтални линии. При плазмите 1920х1080 с включени BFI и интерполирането на кадри, стигат пълните си 1080 хоризонтални реда. Продаваните в Европа плазмени телевизори, заради еко изисквания за консумация на ток, имаха ограничения в осветеността. Ако се отключи ограничителя в сервизното меню стигаха 1000, а някои твърдяха че стигали даже 1300 нита. Ако производителите приложат три известни вече технологии, след 4-5 години OLED ще достигат 1400-1500 нита в потребителските и 1700 нита в професионалните монитори..

    - - - - - - - - - -

    https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1659335391

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 71 от 112 ПърваПърва ... 2161697071727381 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  2. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе