Страница 90 от 112 ПърваПърва ... 40808889909192100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,336 до 1,350 от общо 1679
Like Tree716Одобрявам

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Мнения
    582
    #1336

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Интересно видео относно така "наболялата" за някои тема - яркост Classy за мен е един от най-кадърните занимаващи се с телевизори. И трите олед-а са ми с негови настройки и съм предоволен.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1337

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Разследване за продължителност на прогаряне след 3 месеца
    QD-OLED срещу WOLED, LG срещу Sony и още

    https://www.rtings.com/tv/learn/long...update-3-month
    Нашият ускорен тест за дълголетие се провежда повече от три месеца и вече се натъкнахме на много интересни резултати. Вече имахме три частични отказа на телевизора и един пълен отказ, което не се очакваше толкова рано в теста. И двата ни QD-OLED дисплея показват признаци на потенциално постоянно задържане на изображението, известно още като прегаряне. Интересното е, че някои от дисплеите на Sony WOLED също показват изгаряния................
    ..
    ПРОУЧВАНЕ НА РАЗЛИКИТЕ МЕЖДУ OLED ТЕЛЕВИЗОРИ LG И SONY
    За да разберем разликата между LG и Sony, първо искахме да определим колко общо имат тези телевизори. Знаем, че LG Display произвежда OLED панели както за LG Electronics, така и за OLED телевизори Sony, но какво да кажем за другите компоненти? Решихме да създадем база данни за различните телевизори и да разгледаме конкретните панели, използвани за търсене на модели. Експортирахме диаграмите на спектралното разпределение на мощността (SPD) за всички OLED телевизори, включени в този тест, и напълно разглобихме LG A1 OLED, LG G1 OLED и Sony A80J OLED. Влязохме и в сервизното меню за всеки от тях, за да намерим точния използван панел и дали е WBC или WBE панел.

    Открихме, че телевизорите LG и Sony имат много малко общо. Те споделят един и същ OLED стек (т.е. частта от екрана, която излъчва светлина), но изглежда има други разлики между крайните купчини панели, до и включително горното стъкло, които не можем да проучим в момента . Всички те също използват платки T-CONs, произведени от LG Display, но точната платка варира от един модел на друг. Освен тези два основни компонента, почти всичко е различно. Те използват различни захранвания, дънни платки и повечето основни компоненти. Те също така имат големи разлики в софтуера/фърмуера и дори модели от една и съща компания, споделящи един и същ основен панел, понякога имат значителни разлики помежду си, включително честотата на техните цикли на компенсация (повече за това по-късно).

    И така, какво ни казва тази информация? Телевизорите LG и Sony в този списък използват комбинация от WBC и по-нови WBE панели и имат различни дълги цикли на компенсация. Двата Sony WOLED телевизора, които все още имат изгаряне, Sony A80J и A90K, използват WBC и WBE панели, съответно, така че не изглежда, че типът на панела има голяма разлика, що се отнася до изгарянето. И така, какво друго би могло да обясни разликата между LG и Sony?

    КОМПЕНСАЦИОННИ ЦИКЛИ
    Нашата водеща теория за този проблем е, че разликите в ефективността на прегаряне са свързани главно с циклите на компенсация. Всички OLED дисплеи, включително мониторите, имат два вградени цикъла на компенсация, предназначени да намалят временното задържане на изображението или проблемите с еднородността. Всеки производител прилага това малко по-различно, но почти всички имат два отделни цикъла на компенсация. Първият, по-малък цикъл, се изпълнява автоматично, след като телевизорът бъде поставен в режим на готовност след четири часа кумулативна употреба. По-големият цикъл се изпълнява след много по-голям брой часове, някъде между 500-2000 кумулативни часа, в зависимост от марката и модела. В този случай обаче ние се интересуваме главно от малкия цикъл на компенсация, тъй като е по-вероятно да окаже влияние върху краткосрочните резултати от този тест.

    От нашия първоначален период на меко стартиране знаем, че телевизорите LG и Sony прилагат цикъла на малка компенсация по различен начин. И двамата го стартират след четири часа пълна употреба, след като телевизорът е в режим на готовност, но докато телевизорите на LG изпълняват цикъла веднага след поставянето на телевизора в режим на готовност, телевизорите на Sony го правят само след като телевизорът е бил в режим на готовност още четири часа. Тази разлика означава, че по време на този тест телевизорите LG ще изпълняват 21 малки цикъла на компенсация на седмица, докато телевизорите на Sony ще изпълняват само 3. Изглежда, че тази разлика в цикъла на компенсация може да обясни защо виждаме повече задържане на изображението и сега изгаряне, на телевизорите на Sony, отколкото ние на LG.

    За да тестваме тази теория, временно решихме да добавим още два дисплея към нашия тест и да обърнем ролите им. Тъй като телевизорите на LG могат да изпълняват 21 цикъла на компенсация на седмица, решихме да пуснем LG 48" C1 OLED, който първоначално тествахме като монитор, на теста за една седмица с модифициран график. C1 редуваше пълни 24 часа включен цикъл и след това цикъл от 23 часа с 1 час прекъсване за цикъла на опресняване, което позволява общо само три цикъла на компенсация за една седмица.Впечатляващо е, че след работа на CNN за една седмица, няма видимо задържане на изображението на LG.В същото време време пуснахме 42-инчовия Sony A90K OLED по редовния график за дълготрайност, само с три цикъла на компенсация.След една седмица, въпреки че работи по същия график със същия брой цикли на компенсация, LG е ясен, но телевизорът Sony вече показва задържане на изображението.

    Не сме сигурни точно каква е разликата, но въз основа на резултатите от този кратък тест изглежда, че броят на компенсационните цикли може да не е фактор за предотвратяване на прегаряне. Изглежда, че при екстремна употреба LG OLED просто се справят по-добре от Sony OLED, що се отнася до изгарянето. Все още не знаем със сигурност, но в момента се съмняваме, че в реалния живот тази разлика ще има значение за потребителите. Ако имате някакви други идеи или възможни обяснения за тази разлика, моля, уведомете ни в дискусиите.

    QD-OLED срещу LG WOLED
    След два месеца двата QD-OLED дисплея при този тест (Samsung S95B OLED и Sony A95K) показват признаци на възможно постоянно задържане на изображението (прегаряне), но LG WOLED телевизорите като LG C2 OLED и LG G2 OLED са чисти. Тези резултати повдигат няколко интересни въпроса. LG C7s в нашия тест за изгаряне в реалния живот не показа никакво изгаряне в този ранен етап на теста, така че означава ли това, че QD-OLED са по-лоши дори от по-старото поколение WOLED панели? Какво ще кажете за въздействието върху потребителите на компютри, особено предвид популярността на QD-OLED дисплеите за монитори (като Dell Alienware AW3423DW или Samsung Odyssey OLED G8/G85SB S34BG85 )? Трябва ли потребителите на компютри или някой наистина да избягва QD-OLED дисплеите, докато проблемът с изгарянето не бъде разрешен?

    Преди да можем да отговорим на тези въпроси, първо трябва да определим какво се случва с тези телевизори. Samsung S95B OLED и Sony A95K OLED показват задържане на изображението, но дали е прегаряне? За да тестваме тази теория, решихме да пуснем видео с редуващи се цветни слайдове вместо емисията на CNN, за да видим дали ще намали задържането на изображението на тези два телевизора. Пуснахме видеото за изчистване на задържане за около седмица (126 часа), следвайки нашия редовен график за тестване, за да позволим на телевизорите да изпълнят своите цикли на компенсация. След провеждане на този тест количеството задържане на изображението не намаля изобщо; всъщност изглеждаше дори по-зле от нашите 2-месечни актуализации на снимки, тъй като телевизорите изпълняваха редовния график на CNN за около месец между нашата 2-месечна актуализация и когато започнахме този допълнителен тест.

    БЯЛ СУБПИКСЕЛ
    Сега, след като потвърдихме, че тези телевизори изпитват постоянно изгаряне, защо има такава разлика между дисплеите QD-OLED и WOLED? Първата ни теория беше, че това е свързано с циклите на компенсация. Телевизорът Samsung следва подобен график на компенсация като телевизорите LG и с нашия тестов график изпълнява 21 цикъла на седмица. Телевизорът Sony, от друга страна, изпълнява същия цикъл като другите телевизори Sony, така че изпълнява само три цикъла на компенсация на седмица. Все пак има една уловка. Samsung и Sony QD-OLED показват постоянно изгаряне, а Samsung изглежда малко по-зле от Sony, въпреки допълнителните цикли на компенсация. Той елиминира циклите на компенсация като възможно обяснение.

    Едно възможно обяснение за разликата в производителността на изгаряне е липсата на бял субпиксел на QD-OLED. За разлика от WOLED панелите, използвани на LG OLED дисплеи и някои Sony OLED, които използват червени, зелени, сини и бели субпиксели, QD-OLED панелите имат само червен, зелен и син субпиксел. Това означава, че когато телевизорът трябва да произведе чисто бяло, той трябва да пусне и трите субпиксела едновременно. Със статично бяло съдържание, като бялата област около банера „Извънредни новини“ на телевизионен новинарски канал, това може да доведе до по-бързо влошаване на всичките три субпиксела, така че те ще изглеждат по-тъмни от околните области. По-тъмните зони както на S95B, така и на A95K съответстват идеално на белите зони на банера на CNN, така че изглежда, че това може да е причината за изгарянето. LG Display изглежда е съгласен,

    Това означава ли, че всеки трябва да избягва QD-OLED дисплеите? Вероятно не. Нашият тест е краен случай. Два месеца време на изпълнение на нашия тест е еквивалентно на гледане на около четири часа CNN на ден, в продължение на около осем месеца, без изобщо да сменяте каналите или да гледате нещо друго. Докато гледате разнообразно съдържание и не оставяте статични елементи видими на екрана за дълги периоди, не би трябвало да имате проблеми.

    Какво ще кажете за потребителите на компютри; трябва ли да избягват използването на QD-OLED дисплеи? Тези резултати не изглеждат добре за потребителите на компютри. Потребителският интерфейс на компютъра често има големи бели зони, дори ако използвате функцията за тъмен режим на компютъра си, и тези зони вероятно ще причинят изгаряне. Има обаче стъпки, които можете да предприемете, за да го намалите и докато смесвате употребата си, вероятно няма да имате проблеми. Също така не е ясно дали QD-OLED панелите, използвани за компютърни монитори, работят по същия начин. Те използват различни цикли на компенсация от телевизионните версии и това може да играе важна роля за намаляване на задържането на изображението или предотвратяване на прегарянето. Разглеждаме възможността за временно добавяне на QD-OLED монитор като Dell Alienware AW3423DW или AW3423DWF или Samsung OLED G8 към теста, за да видим как се представят.
    ...........
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-03-23 в 08:09.
    sasho1bs и fakoni харесват това.

  4. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    500
    #1338

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Уж говореха че QD-OLED по трудно ще изгаря, а тя каква стана...
    brotzki, AntrAcsA и fakoni харесват това.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1339

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    sasho1bs
    чети този пост и надолу
    https://www.avsforum.com/threads/ole...#post-62396952

    LG Display: "thanks to the white subpixel our OLED lasts longer than QD-OLED"
    https://www.avsforum.com/threads/new...#post-62375408
    https://www.avsforum.com/attachments...3-png.3411704/
    ...
    Какво каза LG Display за QD-OLED на Samsung Display
    По време на представянето на гамата - което всъщност не добави много повече подробности от това, което видяхме миналия януари на CES в Лас Вегас - LG Display се намеси, за да говори накратко за новата MLA технология използван в новата серия телевизори G3, но преди всичко, за да похвали превъзходството на неговата бяла OLED технология в сравнение с QD-OLED на Samsung Display, подчертавайки какви според LG Display са основните недостатъци на конкурентната технология и по-специално дълготрайността на панела.

    Според LG Display използването на бял субпиксел в неговите панели не е дефект, а предимство: докато в OLED на LG бял субпиксел се използва за увеличаване на яркостта на изображенията, правейки пикселите на трите основни цвята да работят по-малко, при QD-OLED панелите белите и въобще най-ярките изображения се получават чрез натискане на пикселите на трите основни цвята до максимум. Според LG Display това би причинило по-голямо износване на емисионните елементи, водещо до по-голямо задържане на изображението (прегаряне) и в крайна сметка до по-кратък живот на панела.

    Според мотивите на LG Display, конформацията на слоя за преобразуване на цвета с квантова точка би ограничила емисионната повърхност на пикселите, за да намали дисперсията на околната светлина, която придава на екрана леко сив вид и това би наложило натискането на синьото емисионен слой допълнително с повече ток, което би скъсило живота на всеки пиксел.

    LG Display показа данни от един от техните лабораторни тестове, за които не е навлязъл много в подробности, трябва да се подчертае, според които QD-OLED телевизор би имал 25% спад в осветеността след около 500 часа употреба при яркост от 750 нита, спад, който естествено не би настъпил със собствената му технология.

    И накрая, отново според LG Display, QD-OLED панелите имат по-голям компонент на "вредна" синя светлина, отколкото бялата OLED технология, дори ако същата графика, използвана в подкрепа на тезата, всъщност показва много минимални разлики в синята емисионна линия между двете технологии.....


    Да, G3 OLED телевизорът на LG смазва Samsung S95B и Sony A95K QD OLED – но това всъщност не е целта
    https://www.forbes.com/sites/johnarc...h=5884d61c7425
    ...Като начало, снимките на G3 очевидно са много по-ярки, особено що се отнася до пиковите HDR акценти, от тези на всеки от неговите конкуренти. G2, по-специално, изглеждаше, че работи в Eco режим в сравнение.

    G3 също така се основава на най-голямата изненада от предишните си изяви: откровено удивително подобрение в наситеността на цветовете и обема дори (всъщност особено) в ярките части на картината. Цветовете често изглеждаха по-богати и по-естествени в повечето тонове, отколкото дори на QD OLED, и оставяха G2 да изглежда положително блед в сравнение с тях. Всичко това е постигнато, според LG, чрез подобрения на алгоритмите, които използва за създаване на WOLED цвят.

    Sony и особено Samsung QD OLED изглеждаха малко по-смели с много „чисти“ и ярки цветове, може би, но LG предположи чрез тестови екрани, че тези ултра-смели цветове всъщност не проследяват индустриалните стандарти толкова точно, колкото G3.

    G3 също така остави нивата на черното в най-точната персонализирана предварителна настройка на Sony, изглеждаща странно повдигната, и подчерта колко много тъмни части от картината очевидно страдат от смачкани детайли в сенките при G2 и особено при Samsung S95B. G3 комфортно страдаше от по-малко изместване на цвета извън оста или затъмняване на яркостта, отколкото всеки от съперничещите екрани, и въпреки че по очевидни причини не можеше да бъде демонстрирано директно по време на четиричасово събитие, LG ни напомни за последните открития в ускорени тестове за използване от технологичния уебсайт Rtings , които предполагат, че Samsung S95B и Sony A95K са по-податливи на постоянно задържане на изображението, отколкото настоящите WOLED екрани.

    Може би най-странната демонстрация на относителната мощ на G3 дойде с поредица от тестови сигнали и видеоклипове от реалния свят, показващи как и двата QD OLED телевизора ще станат доста обезнаситени с тъмен стандартен динамичен диапазон. Нещо, което LG подчерта, като предостави на всички нас лупи, за да можем да видим върху тъмночервен модел как QD OLED екраните произвеждат някакъв странен, шумен ефект на трептене на субпикселите, като червеният субпиксел се играе само частично, докато G3 поддържа стабилен като скала червен нюанс от неговите червени субпиксели.

    По-специално това последно сравнение обаче предизвика някои въпросителни и объркани погледи сред някои от журналистите с мен в LG, които също бяха присъствали на подобни събития на Philips, Sony и Samsung през предходните дни и седмици. Samsung, по-специално, направи страхотна игра, като сравни обема на цветовете на своите S95C QD OLED телевизори с обема на цветовете на G2 телевизорите на LG, макар и в HDR домейна, говорейки за това как QD OLED страда от значително по-малко „изкривяване на обема на цветовете“ от Технологията WOLED в G2 го прави.

    Samsung дори пусна демонстрация на друг филм, съдържащ тъмни цветове, който показа, че S95C страда много по-малко от приглушени тонове, отколкото G2, в почти точно обръщане на демонстрацията на LG SDR на G3 срещу S95B.

    В този момент нещо ме удари по-силно от всякога за повече от 25 години отразяване на подобни събития. А именно, че винаги леко разочароващият факт, че марките неизбежно показват своите нови продукти преди пускане на пазара срещу конкуренти, които бяха пуснати на пазара предходната година, през 2023 г. ескалира до точка, в която направи подобни демонстрации почти излишни - поне като средство за в състояние да каже с истинска сигурност дали телевизионните предложения на една марка ще бъдат значително по-добри от тази на друга....
    https://www.avsforum.com/threads/ole...#post-62390504
    https://www.avsforum.com/attachments...6-png.3414946/


    Samsung S95C OLED TV Review
    https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/s95c-oled
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-03-23 в 20:49.

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2020
    Мнения
    402
    #1340

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    В публикация на rtings относно тестовете за прегаряне, са пропуснати някои много важни подробности.
    По време на въпросният тест s95b е с първият фърмуер, който е с над 50% по-ярък Г2 със 70% от С2, както и с 50% от неговият актуален фърмуер. За една седмица, ЛГ е направил 21 цикъла за опресняване на пикселите, докато Сони A95K само 3. Не виждам да се споменава, че С7 е показал признаци на прегаряне още на втората седмица.

    Сега да видим, как се държи s95b при екстремна употреба, но като телевизор, а не като монитор или по 20 часа на CNN
    https://www.avsforum.com/threads/sam...#post-62398112
    https://www.avsforum.com/threads/sam...#post-62398209

    Напълно съм наясно, че рано или късно, всеки ОЛЕД ТВ, направен с органични материали, каквито са настоящите, ще се скапе. Кога, времето ще покаже, но със сигурност по-бързо от ЛСД

    Относно скритите им към момента измервания на s95C, също има сериозни отклонения, спрямо това което измерват реалните собственици в тази тема
    https://www.avsforum.com/threads/202...-talk.3267261/

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1341

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от tvbox Виж публикацията
    Между другото, доскоро rtings не бяха надеждни източници, щото били ентусиасти с евтино оборудване, изведнъж много удобно, пак станаха надеждни.
    Макар да имам дребни забележки относно методиките, те си трупат опит и стават по-добри. Да знаеш някой друг, който да прави подобен тест?
    LGD са обяснили добре, защо се получава така.

    между другото техният S95B също дефектира...
    https://twitter.com/i/web/status/1633146576385327105
    brotzki, fakoni и nemirna харесват това.

  8.  
     
  9. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    419
    #1342

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    В крайна сметка всичко което мислех и мисля за OLED технологията и телевизорите се потвърждава.... Дори плазмите са бетон пред тях.....

    Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
    Firenze69 и nemirna харесват това.

  10. Member
    Тук е от
    Apr 2020
    Мнения
    402
    #1343

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Както вече стана въпрос по-горе, скритите към онзи момент измервания на rtings за S95C, са вече публични и се разминават драстично с тези на собственици от САЩ.
    Според rtings, S95C, е по-малко ярък на целя екран от миналогодишният модел S95B. Все още не е ясно, от къде идват драстичните разминавания, но една от възможните причини която се споменава е енергийните ограничения, които се въвеждат от тази година.
    До колкото знам, тези ограничения, трябваше да са само за територията на ЕС, а rtings са базирани в Канада. Така, че все още няма логично обяснения за тези сериозни отклонения.
    Със сигурност, съвсем скоро ще стане ясно каква е причината, но ако ни прецакват със скопени за ЕС бройки, купуването на нов ТВ, на тази етап, леко се обезсмисля.

  11. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    2,116
    #1344

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от coverstar Виж публикацията
    В крайна сметка всичко което мислех и мисля за OLED технологията и телевизорите се потвърждава.... Дори плазмите са бетон пред тях.....

    Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
    Koe по-точно е било "бетон" при плазмите в сравнение с WOLED?

  12. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,374
    #1345

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от tvbox Виж публикацията
    Както вече стана въпрос по-горе, скритите към онзи момент измервания на rtings за S95C, са вече публични и се разминават драстично с тези на собственици от САЩ.
    Разбрахме,че rtings са аматъори.Може да посочиш съфорумеца с многото знания,който е много пред тях.
    Аз ако имам нещо неясно за европейските модели питам R.LARSEN от FlatpanelsHD и той винаги ми отговаря много акуратно.Дори не го е грижа,че съм Българин и почти нямам отношение към задълженията му.
    ....пък знае ли човек,щом има толкова напреднлали форумци за какво да занимаваме rtings и FlatpanelsHD?При това както се вижда не сме убедени в компетенцията им.Може да прибавим и HDTVPolska?
    Благодаря предварително.

  13. Member
    Тук е от
    Apr 2020
    Мнения
    402
    #1346

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Разбрахме,че rtings са аматъори.Може да посочиш съфорумеца с многото знания,който е много пред тях.
    ...
    Е, щом си разбрал, значи знаеш кой го е казал.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,374
    #1347

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    ок,щом така казва.

  16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,021
    #1348

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    ЗАПОЧВА СЕ
    Samsung Neo Qled 2023 (technomarket.bg)

    Като цяло цените са ОК.. очаквах да са по високи .

  17. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    998
    #1349

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    65S90C - 4,699.00 лв.
    65QN95C - 5,999.00 лв.

    Предполагам, че S90C трябва да се сравнява с QN90C, но дори и там при 55" QN90C е по-скъп от S90C, а при 65" са на една цена.
    Нещо на мен не ми се връзва Mini-LED да е толкова по-скъп от QD-OLED.

  18. Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Мнения
    582
    #1350

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    И аз мислех, че ще стартират по-дебело. Интересно, че няма 77" олед.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 14:20
  2. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 07:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе