Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
713. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

    657 92.15%
  • Качество на звука

    215 30.15%
  • Приемлива цена

    334 46.84%
  • Лесен за употреба

    126 17.67%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

    56 7.85%
  • Марка която познавам и вярвам

    178 24.96%
  • Добра гаранция и сервизен план

    237 33.24%
  • Последна технология

    117 16.41%
  • Ценови / отстъпки / намаления

    119 16.69%
  • Атрактивен дизайн и стил

    104 14.59%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

    280 39.27%
  • Вграден интернет достъп

    186 26.09%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

    123 17.25%
  • Безжична интернет връзка

    195 27.35%
  • USB запис

    79 11.08%
  • Ultra HD TV

    225 31.56%
  • 3D съвместимост

    61 8.56%
  • Oled TV

    45 6.31%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

    8 1.12%
  • Curved TV (огънат екран)

    14 1.96%
Отговори на анкетата
Страница 481 от 620 ПърваПърва ... 431471479480481482483491531 ... ПоследноПоследно
Резултати от 7,201 до 7,215 от общо 9300
Like Tree1830Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Мнения
    26
    #7201

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Колега, а кои са тези магазини, в които може да тестваме телевизори с наша флашка и да пипаме цветови настройки? Аз където ходих, не видях нито един ТВ с дистанционно за клиентите, всички хора си избираха телевизор без никой да им показва друга картина, освен тази ултра качествената, с която си върви телевизора и се рекламира..

    Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    669
    #7202

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Питаш за съдействие консултантите и вадят дистанционни.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Мнения
    26
    #7203

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Ще ходя тези дни и ще искам да видя и с моя флашка със субтитри как ще показва. Много се учудих на хората, които на черния петък гледаха 4K клипчетата, които са пуснати и така си избираха телевизор. Ама щом има хора, които се връзват на търговски трикове... Трябва да се мисли и анализира, преди да се купува нещо. А на мен форумът много ми помага в това отношение.

    Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    669
    #7204

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Малко са тези, които влизат във форуми преди да си купят телевизор, повечето хора разчитат на консултантите и на това, че те ще знаят какво да препоръчат, обаче не винаги е така. Най-малкото фирмата, за която работят си ги притиска да бутат стари бройки или по-малко продаващи се на неосведомените им клиенти.

  6. Junior Member
    Тук е от
    May 2009
    Мнения
    87
    #7205

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от PinkWasabi Виж публикацията
    Колега, а кои са тези магазини, в които може да тестваме телевизори с наша флашка и да пипаме цветови настройки? Аз където ходих, не видях нито един ТВ с дистанционно за клиентите, всички хора си избираха телевизор без никой да им показва друга картина, освен тази ултра качествената, с която си върви телевизора и се рекламира..

    Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    В Технополис примерно позволяват, говоря от опит. Предполагам в Техномаркет и останалите по-големи вериги, също. Да, имат си демонстрационна бройка - ако си си избрал модел предварително, която можеш да видиш на живо и да си прецениш, дали да продължиш с точно този модел. След това, ако ще вземаш точно него, ги караш да ти отворят от кашона този, който ще купуваш (там има дистанционно) и си пускаш съдържание, заливки на синьо, червено, зелено и най-вече - черно и, ако всичко е наред - купуваш. Изглежда странно как такива бройки въобще преминават качествен контрол, но има и такива с дефектни пиксели, има и твърди частици в матрицата (примерно едър прах или нещо друго), които стоят като точка и не се променят с картината, както и неравномерни подсветки (ако е LCD), така че е добре да ти хареса поне на първо четене преди да го купиш. Освен това е добре да ги накараш да изключат "commercial/display" mode (тази настройка, на която екранът е на максимална яркост и я използват за избрано показно 4K съдържание за пред клиента), за да си прецениш колко ярък е телевизора всъщност. Така или иначе, тази "Демонстрационна" настройка никога няма да я използваш на нормална яркост в стаята после, ако ще и слънцето да огрява по обед. Отделно, в халетата е изключително светло и трудно се забелязват дефекти в подсветката и т.нар. "облачност/clouding" на черен екран, но по-добре е да го пробваш, отколкото да купуваш на сляпо и да забележиш супер явни дефекти вече вкъщи.

    Ако е онлайн, можеш да го върнеш мисля, че беше в рамките на 15 дни (има по-запознати от мен във форума за периода), но си е разправия, разходи, оставаш без телевизор и аз лично предпочитам да си мина през сайтовете за сравнения, да проуча всичко за модела, да си избера конкретно нещо и чак тогава да отида до магазина физически и да го купя.

    Аз не бих разчитал на консултантите по никакъв начин, макар че има и по-информирани, но изключително рядко. Повечето не са чували за честота на опресняване на модела и не я знаят, не знаят каква е матрицата (някои даже не знаят какво е матрица), също за операционната система, различните приложения (HBO, Netflix, Kodi), пикова яркост, звукови настройки и връзка с допълнително оборудване, HDR и т.н. Обикновено ще те упътят за марка и ще ти кажат - "това е модела за теб" или нещо от рода. Затова трябва да си подготвен и да настояваш какво търсиш конкретно с модел и марка от самото начало. И да настояваш да си видиш модела от кашона работещ и в перфектно състояние, преди да платиш. Повечето големи магазини поддържат само 2 бройки от модел (една показна и една опакована).



    Благодаря много на hristoslav2 за цялата информация, която споделя от първо лице и за всички уникално полезни теми за gaming, новите стандарти на HDMI, подсветки, микролед, съвети за ограничаване на прогаряния и какво ли още не. Те правят форума наистина уникален на световно ниво, защото няма на едно място толкова съсредоточена и подредена информация за всички параметри, по които можеш да си избереш или ползваш екрана.
    enkov, ronnie72 и PinkWasabi харесват това.

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна
    Мнения
    164
    #7206

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    На мен Техноп.... Варна ми разопаковаха телевизора и ми пуснаха цветни заливки от тяхна флашка. Никой от консултантите (бяха се събрали трима), не се възпротиви.
    ronnie72 одобрява това.

  8.  
     
  9. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    228
    #7207

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията



    Ако гледаш филми , особено вечер на не много силно осветление (пък и ако някой филм с тъмни сцени гарантирано ще забележиш измитите цветове, липсата на черно (от там и на дълбочина в картината ) , да не говори за малоумното "локално", което ЛГ продължават да ползват ...
    Ако ще е за телевизия и спорт основно денем и на силно осветление (както е в магазините и с "въртящи" ярки рекламни клипове) си е добре , а разлика между добри и нисък клас тв има .

    Панелите в ниските серии са обикновено тип каквото има под ръка , а ЛГ доскоро си плющяха WRGB IPS в повечето си модели.
    Гледах го видеото. Не разбирам испански, та разчитах само на това, което виждам с очи. Разлика има със сигурност, но не е фрапантна. Нормален потребител даже няма да я забележи. Още повече, ако не са сложени един до друг с еднакъв сигнал и изравнени настройки. На тъмните видеа и филмите Samsung-а изглежда, че се справя по-добре. Има по-добър контраст и го няма това "греене" на светлите елементи като при LG-то. Виж като пусна Gears 5 на XBOX-а нещата се попромениха според мен. Там ми хареса повече картината на LG-то. Някак си цветовете повече ми допаднаха и контраста също. Нямам претенции да съм голям специалист, това ми е субективното мнение от видяното във видеото.

    Цитат Първоначално публикувано от paraiso Виж публикацията
    Лично за мен, най-важните параметри на избора са операционна система, връзки (HDMI, USB, жакове), честота на опресняване на екрана, диагонал и матрица. Качествените IPS-и не са по-различни от VA матриците. Да, има "клаудинг" (неравномерна гранулярност на подсветката, обикновено долу и от двете страни по краищата), особено при edge LED. Да, черното не е толкова наситено, а има и нещо, наречено IPS glow, което е светлеене с ъгъла и, което е по-неразличимо при VA-матриците (но пак го има в някаква степен). В крайна сметка, нищо толкова сериозно, ако се отчете, че при VA-матриците, цветовата гама се променя сериозно с ъгъла на гледане (даже и при малки ъгли), че има т.нар. black crush (загуба на детайли при фронтално гледане на тъмни сцени) и др. Разбира се, производителите компенсират по-горните "ефекти" на технологията по един или друг начин, но не могат да ги заличат докрай. А "кел файда", че имало 120 зони FALD, като gamma shift-а го има при всяка бройка?

    Примерно, ако ще гледаш на повече от 55 инча (или ще играеш игри), най-важното е честотата на опресняване и т.нар. input lag (закъснението на сигнала от източника до платката на телевизора) плюс времето за промяната в състоянието на пикселите, както и портовете (HDMI по специално). В крайна сметка, има и хора (собено геймъри), за които 120Hz+ имат голямо значение, могат да ги видят на екрана, и затова си купуват най-добрите конзоли/източници на сигнал.

    Операционна система споменах, защото има много стрийминг и други приложения, които може да се инсталират допълнително (ако ги няма предварително в менюто и без нужда от допълнително устройство) и телевизорът да се използва пряко като компютър. Android TV предлага най-много опции за това. Тук много хора не го харесват - бил със закъснения, user unfriendly в сравнение с WebOS и т.н., но за мен практическите ползи са по-важни от първичните глезотии. Всеки е различен, така че за всеки влак има пътници.

    Ако искаш най-доброто от най-доброто и ще цедиш всеки минимален ефект и пиксел, единственото решение към момента е OLED. Перфектно черно, липса на подсветка, ясни и непроменими с ъгъла цветове, много нисък input lag. Но, пък го има проблема с "прогарянето", особено ако не внимаваш какво и как гледаш (лога, OSD и други постоянни менюта). Даже и производителите да са направили и невъзможното да мислят вместо потребителите, burn-ин-ът е нещо, което не може да се избегне на 100%. Трябва да го пазиш и спазваш определена "хигиена".

    Та така. Хубаво е да искаш най-доброто за парите си, ама от чак такива претенции, разлики или заяждане за всеки ефект или недостатък, няма нужда. Аз примерно не мога да понасям промяната в гамата с ъгъла при VA (колкото и производителите да се мъчат да я скрият с различни покрития), както и black crush-a, и за мен IPS + HDMI 2.0+ + 120Hz+ + възможно минимален input lag са много по-важни. Ако е за гледане на филми и да се разтапям от цветовете от екрана - OLED. И точно в тази връзка се съгласявам, че и телевизор за 1200 лв. може да ти даде същото като такъв за 3000+, особено на стандартен за България сигнал IP/TV и повечето от нещата, за които се ползва от стандартен потребител през 2020. Избираш си модел и проверяваш в експертните сайтове, отиваш в магазина, намаляш яркоста (изключваш Display mode), тестваш го за пиксели и с твое съдържание и се хвърляш. Това е просто телевизор. След само година-две ще е вече стар модел и ще стане втори или трети.
    Съгласен съм с теб, като цяло. Част от термините, които използва не ги разбирам и не знам как точно да ги видя или къде точно да гледам. Този black crush не ми е правил впечатление на моя, а той е с VA матрица и гледам тъмни сцени най-често. Не знам и gamma shift-а какво е и как точно обезсмисля FALD подсветките. Операционната система също е голям фактор в днешно време, да. Примерно вградения Chromecast при Android е страхотно удобство липсващо при другите. С такава лекота мога да прехвърля съдържание от малки на големи екран без кабели... Въпреки, че ако изключим конкретно тази опция като фактор, май разликата не е твърде голяма. Kodi-то също е предимство, но аз така и не разбрах с него и не ми хареса колко нестабилно работи при деректно стриймване на торенти. 120Hz ще станат нещо по-стандартно в бъдеще, но засега шепа източници и екрани го предлагат. Дори и да имаш конзола от ново поколение (PS5/XBOX Series X) и телевизор с HDMI 2.1 и 120Hz пак няма много игри, които да предлагат такива кадри на опресняване. Та можем да живеем и без тях за сега ми се струва. А който има да изхарчи едни пари, няма лошо да напазрува future proof техника. Що се отнася до burn-in на OLED-а информацията е малко разводнена. Някои юзери нямат проблеми без да пазят кой знае каква "хигиена", други имат прогорени панели без кой знае каква постоянна употреба. rtings от своята страна има статия с тестове на OLED твърдящи, че са много по-издържливи от колкото се твърди. И аз не знам вече на какво да вярвам. Знам само едно със сигурност - картината е на съвсем друго ниво и си заслужава всеки похарчен лев за OLED. Някой ден ще си взема и аз. Интересно ми стана и за тези заливки. От къде мога да сваля/пусна такива заливки и за какво трябва да се вглеждам по-точно. Също има ли значение на какви настройки на картината е телевизора?

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #7208

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от paraiso Виж публикацията
    В крайна сметка, нищо толкова сериозно, ако се отчете, че при VA-матриците, цветовата гама се променя сериозно с ъгъла на гледане (даже и при малки ъгли), че има т.нар. black crush (загуба на детайли при фронтално гледане на тъмни сцени) и др.
    Има ред причини за загуба на детайли в тъмно-тъмно-тъмно сивото.
    - недостатъчната чувствителност на сензорите в масово използваните камери(може и да има такива модели покриващи това изискване - аз поне не ги знам)
    - недостатъчният динамичен диапазаон и степени на осветеност с които работят камерите
    - осветлението на снимачната площадка, настройките на камерата и употребата на филтри
    - компресирането или кодирането при запис на сигнала от камерата (при всяко компресия и декомпресия се губи информация)
    - постпродукцията - тук пристига кошмарът за ценителите на качествената картина. Продуцентът се интересува само от разходите и приходите....качеството на картината не го интересува. Режисьорът е същият - заради художествената стойност на филма окипазява картината. Колористът следващ инструкциите и често под наблюдението на режьора манипулира записа - цветове и гамата на заснетите сцени. Забелязали сте, че някои сцени синеят, а други червенеят - това се прави за по-голямо въздействие на сцената. Някои са нарочно затъмнени, а други прекалено ярки - пак с цел въздействие на зрителят. Колористът довършва изкуственият HDR - засилва осветеността на определени от него обекти или сцени.
    И може би най важната намеса влияеща на детайлите в тъмните и ярките сцени - това е преобразуването на целият запис от Full RGB във Limited RGB.
    Колористът изрязва първите и последните 16 нива на сивото във Full RGB видеото....После полученото Limited RGB видео се разтяга до динамичите граници на първоначалното Full RGB - по този начин се изрязват детайли.
    Има ли разлика и каква?

    Ако използвате монитор на компютър, тогава разликата между пълен и ограничен RGB има важни последици за качеството на изображението. Така че отговорът е категоричен да. Разминаването е свързано с различните нужди на мониторите и телевизорите в ерата на цифровата обработка на изображения. Също така, имайте предвид, че пълните или ограничени динамични RGB диапазони се отнасят до степени на интензивност на светлината и тъмнината. Те нямат пряко отношение към дълбочината на битовите цветове и HDR работи добре и с двете.

    Пълният и ограничен диапазон важат за всеки отделен монитор или телевизор, независимо от пиковата яркост. С други думи, телевизор с 300 нита и монитор с 1000 нита ще имат свои собствени версии на същата пълна / ограничена система за възпроизвеждане. Точно толкова стъпки и за двете, но всяка една и съща стъпка ще има различна стойност на телевизора и монитора (вероятно три пъти по-интензивна на последния). Индивидуалният характер на RGB диапазоните прави калибрирането на монитора и телевизора много важно.


    Как да дефинираме пълен и ограничен RGB?
    Имаме индустриален стандарт, горните условия се прилагат за sRGB, или стандартен RGB, или просто RGB. Първоначално разработена от инженери от Microsoft, HP, Intel и други компании, скалата има 255 нива на сивото. Това означава, че 0 представлява абсолютно черно на дисплея, докато 255 означава абсолютно бяло. Или най-тъмното и най-яркото. Между тях са по същество 253 нюанса на сивото. Съществуват и други скали за по-нишови приложения, като CAD / CAM, например от 0 до 147, но няма да навлизаме в тях, тъй като те не се отнасят за масовите изчисления. Пълният RGB означава способността дасе показват 0-255 нива или пълния диапазон. Това е, което компютърните монитори използват от години. Limited RGB има диапазон от 16-235. Абсолютното му черно е с 16 нива по-ярко (или по-малко тъмно) от пълното RGB. По същия начин максималното бяло (или яркостта) за ограничен RGB е с 15 нива по-ниско (по-малко ярко), отколкото за пълно RGB.

    Защо изобщо съществува ограничен RGB?
    Когато дисплеите преминават в изцяло цифрова фаза, създателите на съдържание като кинематографисти и режисьори забелязват, че пълният обхват на RGB по подразбиране причинява проблеми за филми и телевизионни предавания. Пълният RGB има по-широк обхват на тъмнината, така че детайлите в тъмните области се показват по-ясно. За създателите на съдържание това е проблем, защото затруднява „скриването“ на нещата. Филмите на ужасите например обичат да крият нещата в тъмни изображения. Действието показва използване на жици, за да накара хората да летят, но трябва да скрият споменатите жици в постпродукцията. Научно-фантастичните филми и сериали имат много ефекти и CGI. В пълен и жив динамичен диапазон много от тези елементи изглеждат по-малко реалистични и прекалено изложени. След много експерименти гамата 16-235 беше възприета от почти всички приложения в киното и творческите изкуства.

    Пълният RGB използва пълната гама и е идеален за използване на компютър. PC-то подава 0-255, мониторът изобразява 0-255 нива.

    Limited RGB използва диапазона 16-235 и е идеален за филми и телевизия. PC-то подава 0-255, но телевизорът ви ги орязва до 16-235 нива.
    Теоретично OLED телевизорът в PC режим трябва да може да изобрази Full RGB(0-255), но по дефолт работи в диапазона 16-235 нива.
    LCD телевизорите би трябвало също да могат да го правят, но поради утечката на светлина в LC, няколко от нивата няма да могат да се изобразят правилно.

    Защо това е проблем?
    Е, компютърните монитори по подразбиране изпълняват пълния RGB диапазон. Но ако оставите това и използвате монитора, за да видите ограничени RGB източници, ще получите смачкани нива на черното. По същество тъмните области на изображението ще изглеждат твърде тъмни и напълно липсващи в детайли. Така че, за да се наслаждавате на филми и телевизионни предавания на монитор, теоретично трябва да преминете към ограничен RGB. За щастие, вътрешни или изтеглени приложения като Netflix са станали доста добри в автоматичната настройка към HDMI или DisplayPort връзка, използвана за тяхното предаване. Blu-ray са кодирани твърдо до ограничен RGB и просто изглеждат зле на Full RGB дисплей.

    И обратното е вярно. Принудете пълния си RGB монитор винаги да работи с ограничен RGB, включително в операционната система, и ще получите измито изображение. Черните стават тъмносиви и много детайли изчезват. По същия начин, ако използвате телевизор като монитор, има вероятност да сте с ограничен RGB. Принуждаването на телевизора да работи в пълен RGB ще доведе до смачкване на черно, както бе споменато по-горе.


    Пълният RGB сигнал на ограничен RGB дисплей води до „смачкани“ черни и загубени детайли.
    Когато RGB обхвата в сигнала на източник и дисплей съвпадат, имаме повече подробности в изображението.

    Какво е решението?
    Просто, като при много теми, свързани с видео, уверете се, че дисплеят и източниците ви съвпадат. Гледайте Blu-ray на ограничен RGB телевизор и правете своите игри и компютри на Full RGB монитор. Просто се уверете, че всичко е настроено на същия динамичен диапазон, тъй като всяко несъответствие незабавно ще разруши качеството на изображението ви.

    Разбира се, би било чудесно, ако индустрията може да установи в един стандарт. Или ако всички дисплеи могат автоматично да превключват между ограничен и пълен RGB въз основа на съдържанието. Обаче нито едно от двете не се е случило, така че засега трябва да сте наясно с това.

    Проверете настройките на драйвера на вашата графична карта и менютата на дисплея, за да изберете правилния мащаб, ако има такива опции. Не забравяйте, че за компютър на монитор изберете пълен RGB, когато е възможно. За компютър на телевизор или Blu-ray на монитор, ограниченият RGB трябва да бъде по-добрият вариант.

    https://referencehometheater.com/201...ll-vs-limited/
    https://www.howtogeek.com/295569/sho...ation-or-xbox/

    PS.
    Нещо което пропуснах.За да виждате детайли при тъмни сцени е важно осветението на помещението в което гледате, както и гамата(2.2 - 2.4) на която е настроен телевизора(в ниският клас телевизори режима на картината). Препоръчително е да изключите осветлението.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-11-20 в 19:35.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #7209

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Предния петък (черния на Технополис) категорично ми бе отказано каквото и да е време за проби на избрания от мен след предварително проучване от къщи модел ТВ. Поне се съгласи на една "бяла" заливка и до там. Имаше навалица и всеки дърпаше "консултантите" към себе си. Дори имаше сърдити клиенти и си тръгваха поради "липса на внимание". Можеше и аз да си тръгна, но се бях решил и прежалил. Същото беше и в Практикер, но там се отказах след 30мин. чакане да се освободи някой да ми докара от склада един офис стол.

  12. Member Аватара на Сидеров
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    709
    #7210
    Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Предния петък (черния на Технополис) категорично ми бе отказано каквото и да е време за проби на избрания от мен след предварително проучване от къщи модел ТВ. Поне се съгласи на една "бяла" заливка и до там. Имаше навалица и всеки дърпаше "консултантите" към себе си. Дори имаше сърдити клиенти и си тръгваха поради "липса на внимание". Можеше и аз да си тръгна, но се бях решил и прежалил. Същото беше и в Практикер, но там се отказах след 30мин. чакане да се освободи някой да ми докара от склада един офис стол.
    Затова такова проучване се прави преди промоциите, като дойдат купуваш.
    Gena_bs одобрява това.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #7211

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Аз това и направих. Бях проучил 2 модела, но все пак се чудех между тях. То и при мен е сравнително по-лесно. Аз не се интересувам от смарт частта на ТВ, че да проверявам плеари какво отварят, поддържа ли един или друг формат видео или аудио, субтитри и т.н.

  14.  
     
  15. Dr.
    Dr. е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    27
    #7212

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Чудя се между 2 телевизора:
    Sony Bravia KD-55XH9096 и

    LG NanoCell 55NANO863NA.

    Съвети!?

  16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,231
    #7213

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Sony-то еднозначно заради 100Hz матрица DTS и по-добрата калибрoвка на картината.
    За LG-то пише в diplayspecificatons 40-120Hz???
    Стига да имаш парите и да ти се дават, разбира се.

  17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #7214

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Пише така (40-120хц) щото е с HDMI 2.1 и поддържа такъв сигнал.
    Като картина обаче - твърдо Сони-то - ЛГ-то само ако е сериозно по-евтино и се гледа основно денем ярка картина ... ма аз лично пак бих го пропуснал .

  18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,231
    #7215

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Tой хубаво доддържа тези честоти, но това е написано при hardware параметрите на матрицата.
    В крайна сметка това означава ли, че последната е native 100/120Hz?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 10:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 19:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 08:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 12:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 11:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе