32" телевизор за ефирна телевизия
Можете ли да ми препоръчате телевизор 32 инча, на който ще се гледа най-вече ефирна телевизия? Човека иска телевизора да може да плейва от флашка за да слуша музика на него, да гледа опери и концерти. Качество на звук не гоним, после може да се помисли за някаква система домашно кино и прочее. При положение, че ще се гледа най-вече ефирна ТВ, има ли смисъл телевизора да е full HD? На всички телевизори, на които пише 100 Hz ли матрицата им е 50 Hz, ще се усеща ли трептене или друг дискомфорт при гледането на телевизия? Дайте някаква идея за видео клипче, което да пускам на телевизорите за да им тествам херцовете на матриците. Бюджета е около 500 лв., но не е твърд.
Тази тема е продължение на поста ми в темата за промоциите.
Отговор: 32" телевизор за ефирна телевизия
БНТ HD се излъчва с резолюция 1080i :) Според мен си трябва да е fullhd. Не всички са 100 hz. :)
https://forum.setcombg.com/%D1%80%D0...tml#post698283
Бюджет?
Какво домашно кино?..тук ще ти трябва модел ТВ с оптичен изход.
Цитат:
Първоначално публикувано от
v140
БНТ HD се излъчва с резолюция 1080i :) Според мен си трябва да е fullhd. Не всички са 100 hz. :)
На 32 инча трудно можеш да различиш 1080i от 1080p. @SET_time бегом в магазина и взимай първия който ти хареса.
По принцип от няколко години производителите не обръщат особено внимание на малките диагонали. Рядко се сращат 100хц панели в 32", даже мисля тази години няма, може да ме поправят. Но реално на 32" не е проблем, както ти казах, особено пък за тв предавания и филми.
Дали да e FHD или не, нама проблем да е HD. Но те повечето са FHD, така че да има. Аз лично усещам разлика, ако естествено е подадена адекватна резолюция:)
П.С. Задължително помислете за някаква система домашно кино.
Не говорим дали можеш да различиш p и i... Имах предвид, че вече и ефирната телевизия си е fullhd