Отговор: евтин 4K телевизор???
няма как да е по-добър образът
1 пиксел от картина 1920*1080 на екран 1920*1080 се разполага 1 върху 1
1 пиксел от картина 1920*1080 на екран 3840*2160 ще се разполага 1 върху 4
дори да допуснем, че ще има някакъв инструмент, подобен на antialiasing-а, който да обработва граничните пиксели, размерите на 4К пикселите е точно наполовина и по X, и по Y, така че това категорично не би било видимо от нормално за гледане разстояние (съмнявам се, че дори и натикан в екрана ще видиш разлика)
и накрая, каквато и разлика да коментираме, тя би била свързана с източник с огромен битрейт, а не обикновените блурейчета, камо ли рипове по 4-8 гиги
Да кажем,че в идеалния! случай при 1920*1080 ще получим същото качество.
С какво друго би ни спечелил този телевизор, как е ситуацията със смарт приложенията и поддръжката.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Todor Radkov
PHILIPS 50PUS6809 4K 3D LED
цена:
149900лв
Нека обсъдим този телевизор като алтернатива на 6-та серия самсунг или лг.
Да наистина получаваме страхотен УХД телевизор с амбилайт за същите пари,даже и яко дистанционно,че и с клавиатура!!!Че и 50 " !!!!
Да разбира се-няма какво да гледаме в тази резолюция освен снимките си.
Но ! Дали ще се справя с фулл хд по-добре от колкото телевизор със същата резолюция?Или поне на същото ниво.Няма ли процесора да се задъха при интерполирането . Ако му пуснем още по-ниско качество какво ще излезе.
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...6809-4K-3D-LED
Според някои източници се твърди че FullHD на 4К телевизор е много по добро....
М? :confused:
Страхотен? Това реклама ли беше? :) Ти въобще знаеш ли какви са изискванията за UltraHD телевизор?
Къде му е HEVC декодера? А HDMI 2.0 порта ?..Това е базов модел/начално ниво със спецификации от миналата година..
Този да ми го подаряват няма да го взема.
Погледни снимките от този сайт/слез надолу и ще ти се изясни как изглежда сигнал 1920х1080 на 3840х2160 дисплей
Le point sur l'UHD/4K
Да не забравяме от каква дистанция ще го гледаш?
50" - 1,5 метра
Вчера може би се изказах малко остро и се надявам да не съм те засегнал...така че дължа обяснение :)
На вниманието на желаещите да си закупят Ultra HD модел!
При липсата на HDMI 2.0 - може да възпроизвежда 4К само 24/25/30fps(frame per second - кадри в секунда) но не поддържат UHD в 50/60fps.
Липсата на HEVC е голям пропуск. Това означава, че ТВ не може да приема сигнал с такава компресия от сателит, ефир, кабел или интернет стрииминг на 4К съдържание.
Какви UHD(4K) формати поддържа HDMI 2.0?
| 8bit | 10bit | 12bit | 16bit |
4K@24 | RGB 4:4:4 | RGB 4:4:4 | RGB 4:4:4 4:2:2 | RGB 4:4:4 |
4K@25 | RGB 4:4:4 | RGB 4:4:4 | RGB 4:4:4 4:2:2 | RGB 4:4:4 |
4K@30 | RGB 4:4:4 | RGB 4:4:4 | RGB 4:4:4 4:2:2 | RGB 4:4:4 |
4K@50 | RGB 4:4:4 4:2:0 | 4:2:0 | 4:2:2 4:2:0 | 4:2:0 |
4K@60 | RGB 4:4:4 4:2:0 | 4:2:0 | 4:2:2 4:2:0 | 4:2:0 |
Забележка: добавеното в HDMI 2.0 е с удебелен шрифт.
http://referencehometheater.com/2013...4k-calculator/
Мерси за информацията.Знаех,че ще получа полезна такава тук.
Виждам също,че отношението в форумите ни, има надежда за подобрение.
Комбинацията - евтин и добър...е невъзможна. В момента най-добрите UHD телевизори, са моделите на Сони от серия X9505 / Х9005
Здравейте,
новорегистриран съм във форума именно заради коментираният телевизор. Купих го наскоро. Първият и засега единствен проблем, който имам е следният: при разглеждане на снимки от усб флаш памет възпроизвежда коректно снимките заснети като "портрет". Снимките в "ландскейп" -показва зелена черга или елементи от снимката разхвърляни безразборно на екрана. В магазина моделът беше изчерпан и не можах да пробвам. Тествахме на 40 инчовия-никакви проблеми. Намерих познат с такъв като моят и при него ситуацията е същата, което ме кара да си мисля, че е бъг на модела. Опитвах различни настройки на екрана, но промяна не настъпи. Или аз съм много бос в материята или филипс са го пуснали с проблем.
Надявам се някой да даде съвет или решение на задачката.
Може би 40"-овият, който си тествал е бил с друга версия на софтуера...
Търсих нов софтуер в р4с.philips.. но не намерих нищо ново. Между другото сайта ми се стори малко неразбираем. Избрах продукта, но отговора от сайта няма а само те върти вътре.
Възможно е да бъркам нещо при ползването му.
Цитат:
Първоначално публикувано от
i_plamen
Търсих нов софтуер в р4с.philips.. но не намерих нищо ново. Между другото сайта ми се стори малко неразбираем. Избрах продукта, но отговора от сайта няма а само те върти вътре.
Възможно е да бъркам нещо при ползването му.
Има излезла нова версия на софтуера
Visit the support page for your Philips Ultra-Slim Smart 4K Ultra-HD LED TV 50PUS6809/12