Страница 255 от 570 ПърваПърва ... 205245253254255256257265305 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,811 до 3,825 от общо 8540
Like Tree2129Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    149
    #3811

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Valchev83, при положение, че ще гледаш основно канали със SD качество , няма смисъл да си купуваш ОЛЕД. По-добре си купи висок клас ЛСД, за предпочитане е Сони ...

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна
    Мнения
    101
    #3812

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Вярно, че гледаме повече SD канали, но гледаме и все повече филми от лаптопа, което е основната причина да искам по-голям и по-качествен телевизор. Иначе и сега имам качествен лед телевизор и не бих го сменил ако ще е само за няколко инча отгоре. Ако ще го сменям искам да е за нещо значително по-добро. Освен това малко по малко повишават качеството на SD каналите и искам да съм достатъчно "future-proof". Все пак не смятам да го сменям пак след година-две.
    Аз и за това писах тук. Исках да чуя различни мнения, най-вече на хора, които са минали по тоя път. Интересуваше ме най-вече дали ОЛЕД телевизорите са удачни в моя случай и дали ъпскалинга на новите телевизори е достатъчно добър, за да мога да мина на 65", но явно все още не му е дошли времето и в моя случай ще е грешка. От друга страна разликата между 47" и 55" не е чак толкова голяма и не знам дали си заслужава изобщо да си сменям телевизора.


    Sent from my SM-N970F using Tapatalk
    Този пост е редактиран от Valchev83; 27-12-19 в 23:47.

  4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,564
    #3813

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Разликата между бъдещ ОЛЕД със сегашното Сони с IPS ще доста съществена - има го обаче и момента с гледането на много тв канали за дълго време и вероятността за отпечатване . Трябва да се спазва поне малко "хигиена" на гледането - не твърде дълго един канал или такъв с постоянни ленти/лога на екрана - като банерите на някои новинарски и икономически канали.

    Може би нещо средно 58-60" би било по-нормално за споменатите условия, но там пък няма ОЛЕД модели.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна
    Мнения
    101
    #3814

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Мен лично това с отпечатването не ме притеснява чак толкова. Нито Дискавъри, нито Nikelodon и NickJr са с някакви кой-знае колко ярки лога, рекламни банери и други такива, а и ги гледаме горе долу по равно. Доколкото четох, тези неща са и обратими, както телевизорите си имат функции за възстановяване. И накрая, дори да се получи нещо такова, ще е в един от ъглите, което не е фатално.
    За размера - наистина е жалко, че няма и 60" ОЛЕД. При мен един от "проблемите" е и в това, че 65" може би ще е прекалено голям за мястото, където ще стои и за хола ми като цяло и може да изглежда грозно - като от карикатура. Хола ми е 7х4м. Намирането на подходяща въртяща се стойка за 65" на разумна цена също няма да е лесно. Най-евтините хубави стойки са по 400лв.
    Този пост е редактиран от Valchev83; 28-12-19 в 00:30.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #3815

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от Valchev83 Виж публикацията
    Намирането на подходяща въртяща се стойка за 65" на разумна цена също няма да е лесно. Най-евтините хубави стойки са по 400лв.
    https://www.technopolis.bg/bg/TV-sto...S-P810/p/54005

    https://www.oneforall.com/tv-wall-mo...tv-wall-mounts

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна
    Мнения
    101
    #3816

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Имам такава като първата в спалнята и е ужасна - скърца, и в зависимост от положението, в което е, телевизора винаги е наконен на едната страна, защото има луфтове в пантите и цялата конструкция се осуква.

    За разлика от тази, стойката в хола ми е на Vogels, подобна на тази: https://www.technopolis.bg/bg/TV-sto...-2350B/p/58079 и е страхотна - здрава, стабилна, не се осуква и не провисва дори когато телевизора е завъртян на около 60 градуса спрямо стената. Именно нея визирах, като написах 400лв. За съжаление рамената на моята не са достатъчно дълги, за да завъртя по-голям телевизор към дивана и ще трябва да купя нова. За сметка на това поне ще преместя старата в спалнята, а оня боклук ще отиде, където му е мястото - на боклука

    Относно размера - сега нанесох ориентировъчно размерите на 55'' и 65'' върху тая снимка и май наистина няма много голям смисъл да сменям 47" с 55". Някой по-горе даде добра идея да запиша някое предаване от Дискавъри на флашка и да поискам в някой магазин да ми го пуснат на 65". Ако не ми хареса, май по добре да изчакам докато А1 си повишат качеството и тогава да сменя телевизора.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,246
    #3817

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    При това условие може скоро да не смениш телевизора.

  10. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #3818

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    @Valchev83
    Някои неща от обясненията малко ме озадачават.
    1.Защо искаш да гледаш канали в sd като оператора ги предлага в hd,и специално каналите на Дискавъри. са с минимална такса,може и да ти ги подарят.
    2.Не мисли кой тв-р как прави резолюциите ,а гледай на практика .OLED се справя много добре,независимо от резолюцията.Когато гледаш нещо с голям контраст рядко се сещаш за резолюцията,особено ако е hd,но често и sd не е зле,Разбира се тук не може да се обобщава,а трябва да се разглежда всеки канал при отделен оператор и коя услуга се ползва.
    3.Не съм запознат с новите ресивери,но ме съмнява кой да е сигнал да се подобри от какво да е допълнително устройство.Ако ресивера може да направи нещо по въпроса защо смяташ,че новите тв-ри ще го направят по-лошо....Въпреки,че при цифровите сигнали ..
    4.Относно размера.Разстоянието което си описал 2-3 м се различава с 50%.На практика аз гледам от 2,7/2,8 и мога да намаля малко и при такива разстояния разликата бързо се усеща.Добре е да определиш основната дистанция от която искаш да гледаш и тогава да видиш калкулатора.Вярно е,че 4к засега е рядкост,но тв-р не се купува за 1 година иаползване.
    Каквото и да избереш вероятно ще се изискват малки компромиси(като напр.препоръчителното разстояние при разлини резолюции е различно),така че трябва да решиш с кое може и кое не.
    https://www.rtings.com/tv/reviews/by...e-relationship

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна
    Мнения
    101
    #3819

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    1.Защо искаш да гледаш канали в sd като оператора ги предлага в hd,и специално каналите на Дискавъри. са с минимална такса,може и да ти ги подарят. - за съжалиение предаванията, които гледам (Fast'n'Loud, Misfit Garage и други) ги дават само по нормалното дискавъри, а то няма HD аналог, или поне А1 не предлагат такъв, макар че съм на най-големия пакет + допълнителен пакет HD. Преди време чух, че ще го пускат и него с добро качество, но още нищо....

    2.Не мисли кой тв-р как прави резолюциите ,а гледай на практика .OLED се справя много добре,независимо от резолюцията.Когато гледаш нещо с голям контраст рядко се сещаш за резолюцията,особено ако е hd,но често и sd не е зле,Разбира се тук не може да се обобщава,а трябва да се разглежда всеки канал при отделен оператор и коя услуга се ползва. - точно на това се надявам и затова (както и заради филмите разбира се) искам да взема ОЛЕД ТВ. Значи все пак благодарение на контраста и новите технологии има някакъв шанс нов 65'' ОЛЕД да има поне същата картина като 6 поколения по-стар 47" ЛЕД и да не ме дразни като го гледам от близо.

    3.Не съм запознат с новите ресивери,но ме съмнява кой да е сигнал да се подобри от какво да е допълнително устройство.Ако ресивера може да направи нещо по въпроса защо смяташ,че новите тв-ри ще го направят по-лошо....Въпреки,че при цифровите сигнали - Ресивъра изчиства малко сигнала, но малко... Това е и основния ми въпрос - дали съвременен 65" ОЛЕД ще успее да изчисти сигнала достатъчно, че да мога да гледам СД канали от 2м. Според калкулатора по-долу, по скоро НЕ.

    4.Относно размера.Разстоянието което си описал 2-3 м се различава с 50%.На практика аз гледам от 2,7/2,8 и мога да намаля малко и при такива разстояния разликата бързо се усеща.Добре е да определиш основната дистанция от която искаш да гледаш и тогава да видиш калкулатора.Вярно е,че 4к засега е рядкост,но тв-р не се купува за 1 година иаползване. - Хола ми не е малък, но не е съвсем финкционален. Имам маса за хранене с 6 стола и отделно диван в друг ъгъл. Затова ми е и въртящата се стойка. За съжаление дивана е отстрани на телевизора, а масата е срещу него и няма как да се разменят. Затова съответно се гледа от различни места. Децата често гледат от предните столове, където дистанцията е 1,90м, средните слолове са на около 2,60м, задните на коколо 3,20м, а дивна е на 3м. Гледа се горе долу по равно от всички точки, затова няма как да избера ТВ спрямо една от дистанциите.

    Каквото и да избереш вероятно ще се изискват малки компромиси(като напр.препоръчителното разстояние при разлини резолюции е различно),така че трябва да решиш с кое може и кое не.
    https://www.rtings.com/tv/reviews/by...e-relationship
    Прав си, че разликата между 2 и 3м е голяма, не е като между 5 и 6м например, и съответно влизам в препоръчителните дистанции на 3 различни размера телевизори (47, 60 и 70 според този калкулатор)


    След всички съвети все пак положението се изясни. Явно имам 2 избора:
    1. Взимам 55" ОЛЕД сега и ако не на значително по-голям размер, поне ще се радвам на по-добра картина.
    2. Оставам си с моя и чакам А1 да пуснат по-добър сигнал. На жена ми много ще и хареса тоя вариант, ама може и да си почакам някое друго десетилетие
    Този пост е редактиран от Valchev83; 28-12-19 в 13:02.

  12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,564
    #3820

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Дискавъри-то отдавна си има ХД версия (че и на другите си канали), която е 1 към 1 със СД канала (не е Шоукейс-а).

    Вариант е да поръчаш 65" по интернет и ако не ти хареса/голям е (тестваш 14 дни) да го смениш с 55" .

    Очакваше се скоро да пускат и 50" , не знам дали ще почнат да "режат" и по-нестандартни размери (58-60") ... ама малко ме съмнява, че им е трудно да смогнат с производството.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    63
    #3821
    Цитат Първоначално публикувано от Valchev83 Виж публикацията
    lg c9 или b9[/COLOR]
    А1 нали сега рекламират 4к ъпскалинг на телевизията.
    И аз ще гледам от същото разстояние 2,7м. Но май се спирам на 55", а и тук ме посъветваха да заложа на качествената картина за сметка на 10". Сведоха избора до lg c9 и Sony a8g. Много се колебаех за Panasonic gz960, но по-скоро няма да е той. Щом ще сменят ОС, най-вероятно скоро ще спрат и поддръжката на приложенията.
    Според вас струва ли си 200-300 лева по високата цена на Sony?
    Има ли друг модел който да се нареди до тях и кой бихте взели вие?

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016
    Мнения
    2,399
    #3822

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    C9 е по-добрия.

    Ползвах им няколко дни новите 4к примемници на А1 картината си е същата.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна
    Мнения
    101
    #3823

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    @ Svetlio1
    При мен още не са пуснали такъв канал. Има нещо, което уж не е Шоукейс, но не дават нито едно от моите предавания, а и ако не се лъжа не беше интерактивен. Явно не е съвсем същия канал. През април тази година от Виваком ми бяха казали, че "скоро" ще пускат "моето" дискавъри на ХД, но не ми хареса тяхната услуга, и се върнах на А1. По принцип А1 ползва мрежите на Виваком и ако едните го пуснат, вероятно и другите ще до пуснат, но все още го нямам. Иначе нямаше да го мисля толкова.

    @Петър Радев
    A8G е миналогодишния модел, аналог на C8, а С9 е модела от тази година и е аналог на много по-скъпия А9G.
    Гледах ревюта и директни сравнения на тия модели и C9 e по-добър и в същото време по-евтин от А9G. Моделите на LG бяха и буквално 2 пъти по-ярки, което е много важно, предвид това, че ОЛЕД като цяло не е толкова ярък колкото LCD. Aко хола ти е много светъл като моя, има известен риск да се наложи да стоиш като прилеп на зартъмнен хол и през деня, за да можеш да гледаш ТВ. Аз като цяло харесвам Сони повече от ЛГ (като марка), но след като видях това сравнение не бих рискивал да си взема техен ОЛЕД ТВ.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    63
    #3824
    Цитат Първоначално публикувано от Valchev83 Виж публикацията
    @Петър Радев
    A8G е миналогодишния модел, аналог на C8, а С9 е модела от тази година и е аналог на много по-скъпия А9G.
    Гледах ревюта и директни сравнения на тия модели и C9 e по-добър и в същото време по-евтин от А9G. Моделите на LG бяха и буквално 2 пъти по-ярки, което е много важно, предвид това, че ОЛЕД като цяло не е толкова ярък колкото LCD. Aко хола ти е много светъл като моя, има известен риск да се наложи да стоиш като прилеп на зартъмнен хол и през деня, за да можеш да гледаш ТВ. Аз като цяло харесвам Сони повече от ЛГ (като марка), но след като видях това сравнение не бих рискивал да си взема техен ОЛЕД ТВ.
    Не тази годишен е, A8F е от миналата година. A9G и A8G са почти идентични ако може да се вярва на digital trends. Поради някаква причина почти няма ревюта на а8g.
    За яркостта казват, че не може да се различи от LG, понеже LG размива цялата картина, а Сонито използва някакво картографиране на картината и усилва само където трябва и пика е еднакво силен със LG, понеже ако LG-то усили още размива много цветовете на картината. Поради тази причина, на всякъде където има калибрирани настройки (стойностите в сайтовете преди и след калибриране) му пада яркостта. Процесора изглежда еднакъв, но има 1 GB повече рам и 8 GB повече памет. Уж има по добро скалиране на картината и по добри движения. Където гледах в сайтовете LG е напред заради HDMI 2.1 и заради по малкия лаг при игра, което за мен е безмислено, понеже не играя, както и донякъде заради WebOS.
    Като махнеш играта и ОС, Сонито бие във всичко.
    Въпроса е, че като ги гледах с рекламните клипчета в Технополис, не видях разлика.
    Това по-добро скалиране на картината, по добро движение и по добри цветове (естествени) толкова ли са по добри, че да оправдаят 300 лв?
    Забелязах, че никъде ги няма пряко сравнени.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна
    Мнения
    101
    #3825

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    @Peter Radev, ако си на "ти" с английския: https://www.rtings.com/tv/tools/comp...ny-a8g/802/846

    A относно Дискавъри ХД - сега потърсих в нета и се оказа, че го няма в пакета MaxHD на А1 (с 26 ХД канала) , за който си плащам допълнктелно и който уж имаше всички ХД-та, но ги има в един по-малък пакет ПлейХД (с 6 ХД канала), който нямам. Сега излиза, че съм "принуден" да се абонирам за още един от скъпите им пакети (6лв нормална цена), заради един единствен канал от него.

    Sent from my SM-N970F using Tapatalk
    cable одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе