Помощ при избор на 50'' или 55'' lcd led tv
Здравейте, предстои ми закопувене на нов телевизор и се нуждая от компетентна помощ. Покупката ще е след около 40-50 дни и до тогава искам да съм на ясно с това което търся. Телевизора ще се гледа от около 3.2м, ще се гледа основно футбол и тенис както и някой филми от нета. Колебая се между 50" и 55" големия винаги е по-добре но се опасявам от артефакти а за мен качевството на картината е на първо място. Също така незнам на кой тип панел да се спра VA или IPS. Бюджет около 1800лв. За момента се колебая между sony 50w828/9 и panasonic 55as750e но бих приел и други предложения. Благодаря предварително...
Отговор: Помощ при избор на 50'' или 55'' lcd led tv
Сонито, но едва ли ще го намериш след 2 месеца. Сега е на промо.
Цитат:
Първоначално публикувано от
pilot
Сонито, но едва ли ще го намериш след 2 месеца. Сега е на промо.
И аз кам него клоня, надявам се още да го има а ако го няма някакви алтернативи?
Алтернатива са новите модели. Скоро не съм ходил по веригите да видя как са, а и не всички са дошли...нямам време, а и очаквания:)
Сам трябва да решиш, кой тип матрица предпочиташ - IPS или VA.
Цитат:
Първоначално публикувано от
pilot
Алтернатива са новите модели. Скоро не съм ходил по веригите да видя как са, а и не всички са дошли...нямам време, а и очаквания:)
Сам трябва да решиш, кой тип матрица предпочиташ - IPS или VA.
Сопред теб, кой е по добрия панел за гледане на спорт и най-вече футбол и тенис а и какво мислиш за размера на телевизора, гледам цифрова кабелна с кам модул.
1. За динамични сцени е важна честотата на опресняване на картината и как е реализирано, за да има по-малко артефекти. Панелът задължително, трябва да е реално поне 100Хц. Сега ще ме питаш коя марка - тества се и трябва да е по-висок клас модел.
2. Колко инча да е диагонала, зависи от разстоянието на гледане и с каква резолюция сигнал ще му подаваш - SD, HD, FHD...т.е. на 55"- SD и HD не е добра идея от 3м.:)
3. Коя матрица е по-добра - всяка има + и -. Зависи и какъв тип е подсветката и кой е производителя на панела. Най-просто казано: Ако смяташ да гледаш със семейството или компания си вземи IPS. Ако смяташ да го гледаш сам или прегърнал жената си вземи - VA:)