Отговор: Избор на ТВ 40" - 42"
Моя определено не се разбираше с модула на Смит и трудно отваряше канали, понякога се налагаше да го вадя , за да зацепи .Добре, че имах друг на Неотион - няма проблеми за сега с него . Може би да не се разбират с по-стари или с по-стари версии на фирмуера в СА...
Отидох одеве до Плевен. Взех си К модула (който пробвах у съседа и работи). Скъса ми нервите там един - взе модула и го пуска на произволни телевизори. Те веднага отчитат, че има поставен модул, след което излизаше някаква грешка (+17 ... и нещо си там пише). И ми обясняват, че щом всички дават грешка, проблема е в модула. Ей, не можах да им обясня, че моя НЕ ВИЖДА дори че има модул. Ама като не съм 100% сигурен...и викам ще си го върна да пробвам пак. Сега взех трети модул от един познат и пак не го вижда - явно слота е нещо дефектен (или дънната платка). Утре ще събера 3-4 К модула и пак ще ида в Плевен и усещам, че няма да мога да съм любезен колкото днес ...
Два съвета
- върни модула в кабелната и поискай да ти го сменят с друга бройка.
- направи ъпдейт на телевизора
Sony Support
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Два съвета
- върни модула в кабелната и поискай да ти го сменят с друга бройка.
- направи ъпдейт на телевизора
Sony Support
Аз съм с последния фърмуер, който е на сайта. Това беше едно от първите неща, които видях днес. Както писах по-горе тествах с два други, гарантирано работещи модула (различни от моя модел) - телевизора не отчита, че има включено устройство в слота. Иначе хората ще ми го сменят - това няма да е проблем.
Всъщност има ли проблем с гаранцията ако му флашна профилактично същия софтуер колкото за опита?
Утре го опаковай както е бил и го върни в магазина. Вероятно има дефект в Мейн борда.
Не си прави експерименти повече.
А сигурен ли че поставяш правилно модула в телевизора?
Днес упорито се върнах в Техномаркет, въоръжен с 5 броя Ка модули. Влязох в офиса извадих тестето от джоба и те само казаха "Сменяйте го" :)
Само дето нямаха бройки и се наложи да взема мострата, която може би е поработила 5 месеца в магазина (на кашона пише 2016/03), но нали пак си има две години гаранция... Най-важното е, че разпознава всички карти и сега мога да си ползвам Ка модула.
Версията на софтуера е 8.510, малко по-стара от актуалната 8.513. Нали не отпада гаранцията при пускане на официални ъпдейти?
Мострата определено не е работила 5 месеца - при нас модела се появи в началото на Май. На кашона пише датата на производство.
Гаранцията не отпада при официални софтуерни ъпдейти.