Избор на ТВ за PlayStation 4 Pro
Здравейте, обмислям да си взема новата версия на PS4 - Pro, но за да се възползвам напълно ми трябва съвет за ТВ със следните особености:
- 4К ТВ
- Premium HDMI input port (often marked in blue)
- поддържане на High Dynamic Range (HDR10) формат
- low input lag
- 10bit формат, вместо 8?
- за размер не съм сигурен при положение, че ще е 4К?
Ще се радвам, ако някой може да помогне с предложения.
Отговор: Избор на ТВ за PlayStation 4 Pro
Имай предвид, че голяма част от сегашните телевизори при нормален образ стават за игра, но при HDR лага скача над 50-60ms и за игра не може и да става въпрос.
Samsung вече имат режим gameHDR, при който разлика няма , така че като гледам изискванията предполагам топ клас (8/9 серия) няма да е проблем за питащия .:Drinks:
п.п. По-евтин и също добър вариант е 7002 серията .
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Samsung вече имат режим gameHDR, при който разлика няма , така че като гледам изискванията предполагам топ клас (8/9 серия) няма да е проблем за питащия .:Drinks:
п.п. По-евтин и също добър вариант е 7002 серията .
Toва ли имаш в предвид http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...HD-LED/p/15988
А някакъв вариант за 43'' дали има, че да падне цената още малко :)
Да , този , но мисля 49" е най-малкият размер ..., то и при 40/43" вече не съм сигурен дали има изобщо с хардуер отговарящ за поддръжка/изобразяване на HDR
А от какво разстояние ще гледаш(играеш),че си е важно?
Цитат:
antovasilev
А от какво разстояние ще гледаш(играеш),че си е важно?
От 1.80 до 2.30 имам възможност. Средно около 2 - 2.10
49KS7002 е идеален за случая.
Здравейте, 49KS7002 вече е взет и изглежда добре за сега :)
Имам питане относно HDMI кабелите. Чета, че HDMI 2.0b е последната версия, та продава ли се подобно нещо в БГ? Как мога да го различа из стотиците модели, че не мога да се ориентирам в сайтовете и направо, ако може да предложите конкретен модел (4-5м)?
Кабела включен в комплекта на PS4 Pro ще ти свърши работа за конзолата ;) Честита покупка на телевизор!
Цитат:
stenly
Кабела включен в комплекта на PS4 Pro ще ти свърши работа за конзолата ;) Честита покупка на телевизор!
В конзолата знам, че има кабел, но първо че още нямам конзола, второ че ми трябва такъв кабел, за да свържа PC-то и TV-то. ;)
Затова се интересувам...
Всеки един High Speed кабел би трябвало да ти свърши работа. Аз на конзолата пробвах с такъв и си работи и 4к и HDR без грижи.
Взех и кабел, и всичко върви перфектно. Имам само един тъп въпрос - имам два варианта - да дупликирам монитора и ТВ-то при резолюция 1920х1080 или да ползвам само ТВ-то при резолюция 4096...
Когато пусна филм 1080р например има ли значение кой вариант съм избрал що се отнася до качество на картината на филма? Или резолюцията на ТВ-то няма никакво значение?