Избор на телевизор 32-40" до около 350 лв. - може и на старо
Здравейте и благодаря за чудесния форум!
Предстои ми избор на бюджетен телевизор 32-40" (цена до около 350 лв.).
Какво бихте препоръчали - закупуване на нов телевизор или търсене на някой по-стар модел на старо?
За мен е важно да има добра картина, DVB-T тунер за ефирна телевизия и HDMI вход (VGA вход ще е плюс). Добре ще е и да има USB и мрежова свързаност - Ethernet през RJ-45 и/или Wi-Fi. Смарт функции не са задължителни, но ако ги има, ще е чудесно.
Предполагам, че изискванията са твърде стриктни за подобна цена, но ще се гледа сравнително рядко и няма смисъл да отделям по-сериозни средства за телевизор на този етап.
Основно ще се гледат филми и ефирна телевизия, почти никога спорт и игри.
За съжаление в момента съм ограничен във времето и нямам възможност да прочета по-подробно мнения отпреди няколко години из полезни форуми като този.
Благодаря Ви предварително!
Отговор: Избор на телевизор 32-40" до около 350 лв. - може и на старо
Здравейте,
Благодаря на всички, включили се тук и на лично съобщение.
Коригирах бюджета за телевизор и в момента мога да отделя до 1200 лв. за телевизор с диагонал до 50 инча.
Качеството на картината е от първостепенно значение, след което остават смарт функциите и останалите екстри.
В момента се колебая между:
- нов SAMSUNG UE-43M5502 от eMAG за 600 лв. (ограничено количество)
- нов SAMSUNG UE-43MU6172 от който и да е магазин за около 1100 лв.
- SAMSUNG UE-46H7000 на старо за 1200 лв.
- друг телевизор, който предложите Вие - имам интерес към Panasonic поради добри впечатления от познати и 5-годишната гаранция
1. и 2. са с 50/60-херцови матрици, докато H7000 е 200Hz-ова според техническите характеристики.
Мисля, че от тази гледна точка ще е по-добър от тях, въпреки, че не е с 4k резолюция, както 2.
Недостатъкът е, че е работил около 1500 часа и гаранцията е изтекла.
Какво бихте препоръчали Вие?
За съжаление все по-малко са моделите с малък диагонал на екрана и висока честота на опресняване - поне 100Hz.
Благодаря Ви!
Телевизор на старо не бих ти препоръчал.
Може да е по нисък клас но да е чисто нов.
SAMSUNG UE-43MU6172 Ето тук е на цена 999лв. Телевизор SAMSUNG UE-43MU6172 Ultra HD LED
Ето и друг https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...2-p367945301/#