Отговор: 49"-55" до 1300лв
Явно ще трябва да вдигна малко бюджета в такъв случай спрямо прочетеното в форума разбирам че е важно да е с 100Hz и още куп други фактори но поне имам напредък в търсенето :) Благодаря за съвета колега ще се разходя по веригите за да видя предложените модели на живо
100Hz са важни при модели над 55"
4k Upscaler важен ли е и всички ТВ от средния клас ли го имат ако има значение ТВ ще се ползва през HDMI портовете а не с CA module
Всички UltraHD телевизори имат инсталиран ъпскейл от SD/HD до UHD (4k Upscaler)
Да използвам темата и аз понеже и аз съм в същата дилема.
Въпроса ми е към hristoslav2, но и някой друг по-запознат ако отговори няма да се сърдя. Телевизорите, които препоръча по-горе имат ли някакви предимства пред този модел Samsung UE55MU6202?
И все пак в крайна сметка струва ли си човек да купи нещо брандирано в този ценови клас 1000-1300лв спрямо телевизори, като Hyundai ULS50TS292SMART, който е под 800лв?
https://edigital.bg/led-televizori/h...evizor-p531791
това е бюджетен модел, производство на турската Vestel - става за кухня или детска стая, но не и за всекидневна/хол
като картина отстъпва на предложеният от теб Samsung UE55MU6202
49"-55" до 1300лв
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Предложените модели са ок за телевизия през CA модул (конкретно Мсат Варна), нали? SD каналите се надявам да не изглеждат страшно зле.
Като смарт кой е по-добрият избор и кой поддържа повече формати за видео? Предполагам Samsung моделите ?
Предварително благодаря!
didoar Аз скоро си купих този телевизор SAMSUNG 49MU6472 UHDTV с метален сребрист корпус (рамка) както и стойката също е метална. Метално дистанционно. Цена 1360 лв.
Телевизора си работи добре за сега без никакви забележки. В магазина ми предлагаха да си купя и клавиатура и мишка за него но аз отказах.
Не бях работил преди със смарт телевизори. момчето, което отговаряше за отдел ТВ ми обясни всичко за телевизора.
Прибрах се с него и го пуснах. Свързах го с WIFI и гледах някакъв клип на него от youtube. И в този момент дъщеря ми цъкаше нещо на таблета пак в youtube и ми го пусна директно на TВ. Изненадах се от възможностите на телевизора. И така през таблета или телефона си пускам на ТВ клиповете от youtube по бързо става от колкото да ръчкам дистанционното. през браузъра.
Щом устройствата са в една мрежа заедно с ТВ ги разпознава веднага.
Картината е перфектна, цветовете също. Само ме притеснява, че на етикета пише Made in Hungary. Видях го чак като се прибрах в къщи :) Това дали е нормално ? И дали да очаквам дълголетие на безпроблемно гледане на този TВ.?
Ето и телевизора какво представлява: https://youtu.be/n6hw4Qhc3zk
Ако има някои от Вас подобен ТВ ще се радвам да обменяме информация за него.
Цитат:
Първоначално публикувано от
galinore
Само ме притеснява, че на етикета пише Made in Hungary. Видях го чак като се прибрах в къщи :) Това дали е нормално ? И дали да очаквам дълголетие на безпроблемно гледане на този TВ.?
Нормално е! Ти какво очакваш да прочетеш? Може би: Made in South Korea?
Няма как да си купиш в Европа телевизор от марката с такава лепенка отзад. Samsung имат два завода за телевизори в Европа - един в Словакия и един в Унгария. В Румъния е за монитори.
Дълголетието зависи от качеството на компонентите, сглобката и начина на употреба.