Привет! За хвърляне ли е, заслужава ли си ремонта. Не е бил пускан 8-10 мес., все на студено е стоял тая зима, да не би нещо от конденз да са се получили тия петна и черти? Звук си има.
Преглед за печат
Привет! За хвърляне ли е, заслужава ли си ремонта. Не е бил пускан 8-10 мес., все на студено е стоял тая зима, да не би нещо от конденз да са се получили тия петна и черти? Звук си има.
Панелът е повреден. Нямам представа дали въобще може да се намери такъв и на каква цена.
Показаното на снимките според мен се дължи на механично въздействие. Ако телевизорът е стоял вертикално (на стойка или в кащона си), не е падал и не е натискан дисплеят му не знам как може да се получат подобни дефекти.
Конденз, ако не работи няма как да се получи. Освен, ако специално някой не го е разнасял в среди с повече от 10 градуса температурни разлики.
Да не си го изтървал или държал във влажно помещение?
Играли са тенис на маса отгоре му.
Май са го мокрили, ама не си признават. Извадих матрицата, стигнах до фино стъкло, вътре тия петната се мърдат м/у стъклените плоскости, като ги натисна с пръст, явно е вода. Сега съм я турил на слънце, няма ли евентуално да се подобри положението ако водата се изпари? Пък и такава матрица бих купил, ама в ибей и амазон няма.
Питах за влажно помещение, понеже изглежда има някаква корозия на дешифраторите - платките управляващи матрицата.
За петната - нещо подобно се получава при дълго излагане на слънчева светлина попадаща върху панела.
Няма да се подобри нищо.Видеопанела е за смяна.
Понеже не е мой телевизора, на колега, държи го на вилата, зимата не ходи, демек не го пуска, обаче е пуснал майстори работят нещо, та се предполага, че нещо са го намокрили, щото в горната част имаше нещо като варов разтвор, бърсали са, ама е проникнало навътре. Тая сутрин от едната страна двете стъкла на матрицата са се разлепили и положението е трагично, ще мятам в кофата.
С това трябваше да започнеш! Два дени писания, а причината за проблема е очевидна.
След попадане на варов разтвор върху каквато и да е вещ, тя става неизползваема.
Пробвай да го продадеш за части!