Първото нещо което ми направи силно впечатление че е лек и изглежда като играчка. Примерно Стария ми 50PUS7304 е със тежка желязна-алуминиева стойка, самата пластмаса е твърда и всякаш ти вдъхва доверие че е направен за да бъде експлоатиран дълги години , докато 8807 ме е страх да го пипна и всякаш е от по евтина пластмаса и може би защото няма рамка от страни а е само екран допълнително засилва чувството за " уязвимост " но да и стойката е на 90% пластмаса и не е много тежка за разлика от подобни стойки които съм виждал, примерно Hisense U8HQ или на LG OLED CX.
След като го включих, IPS панела ме връхлетя, бял Philips надпис на " черен " фон. Да, черен в кавички, черно е там където гледаш централно но в ъглите може да усетиш че светлее, НО това се забелязва само при изцяло черен фон. При гледане на съдържание или телевизия е супер.
Да, по ярък е от PUS7304, особено цветовете са по ярки, макар че старото куче не отстъпва много, има някак си по бяло .. бяло, ако ме разбираш какво имам в предвид.. и някак си изглежда по естествено, макар че и двата ги пуснах на най динамичния режим, но все си мисля че вече почти 4 години го ползваме и е възможно да съм го калибрирал така че да ми харесва на мен, докато PUS8807 всичко е out of the box. Но да, при сравненията между двата, PUS7304 се представя добре, да личи си че му липсва тоя " пънчи " ударен ефект който носи по високата яркост на PUS8807 но явно съм изкарал късмет със стария панел и .. все повече ми се отщява да го продам, но вече няма място къде да го слагам от телевизори вкъщи.
Ако говорим за панел, PUS8807 си има DSE (ефекта на мръсния екран) не е нещо супер фатално и дийл брейкър, но има вертикални " мръсни " ефекти които ако се гледаш при тест видеата ще ги видиш , за сравнение с U8HQ който пак е в горе долу този ценови диапазон, панела който бе при мен бе почти перфектно чист.
Дистанционното хем ми харесва и хем не ! Да, изглежда малко по премием, всякаш е с алуминиево покритие, бутоните са много хубави но е значително по дълго , излишно по дълго ако питате мен защото в 1/3 от дистанционното няма никакви бутони
Картината е добра, контраст не липсва, яркостта както казах е ОК, като за 550 нита, звука също е добър като за телевизор, силен е макар че ако го усилиш до край си криви. Също така операционната система работи значително по бързо от стария телевизор, освен че тук вече имаме повече рам, 4ГБ (в последствие разбрах че не е 4 GB РАМ а 3GB, мислих че 4 , защото така пишеше на всякъде в нета, където има качена информация за ТВ-то, но при направена проверка с AIDA 64 се оказа че е 3 GB.) самия процесор е значително по бърз и се усеща.
Ще направя повече тестове и ще допиша още впечатления, за 120хз и как е при гейминг, ще му включа PS5 и Xbox Series S и т.н. ако имате въпроси питайте, докато е при мен и не съм го върнал защото ....
сега... лошите новини... вече честитих ТВ-то на Майка ми, опаковах стария в кашона, поставих новия на мястото му но пак.. с моя късмет... но след щателна проверка на екрана... забелязах че в горния ляв ъгъл имам около 3-4 мъртви пиксела едно до друго... които ми развалиха настроението.
Да, знам че, изглежда като мръсно петно-прашинка но не е , търках доста, под стъклото е, във самия екран е... може да не са го изчистили когато са лепили матрицата.. не знам но е там. Като цяло НЕ ми пречи, не се забелязва от разстоянието от което се гледа, но проблема е че след време ако реша да го продам да направя ъпдейт, както сега се случва със стария телевизор, когато пуснах обявата поне 5 души ме питаха дали екрана е ОК, дали има мъртви пиксели..