Отговор: Нов телевизор 65/75 инча
Не вярвай на всичко написано, то е част от маркетинга - с цел да заблуди потенциалният купувач.
NanoCell, Qled, Triluminus - всички тези названия показват прилагането на филм с квантови точки между подсветката и LCD матрицата.
Няма LCD което да е по-добро от OLED.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Не вярвай на всичко написано, то е част от маркетинга - с цел да заблуди потенциалният купувач.
NanoCell, Qled, Triluminus - всички тези названия показват прилагането на филм с квантови точки между подсветката и LCD матрицата.
значи от всичко до тук по - разумниия избор би бил 65инчовото сони 9серия или съм в грешка
Цитат:
hristoslav2
И двете технологии имат плюсове и минуси, няма перфектна за момента, така че подобно твърдение е неуместно.
По скоро е въпрос на приоритети и съответно избор.
Марката също е от значение ...
Има доста видеа, които сравняват особено Sony oled и Sony Xh сериите. Има разлики и те са очевидни, на моменти. За някой може да са големи, за други не. Като и моделите са на един и същи режим. Така се придобива представа за разликите. Но добре е тези сравнения да са на живо. Все пак Oled на тъмно е безспорен победител,но и там има серии, както при Lcd. не че xh90 серията е лоша, xh95 е по-добър определено. има видео за xh90 и xh95 и там определено процесора си върши работа. Мисля че на светло Lcd се справя доста прилично, дори и на тъмно. За 75 инча Oled цената е голяма. Според мен Sony 75xh90 е едно компромисно решение м/у Oled и Lcd телевизор. Мненията са много по темата и човека предполагам се обърква вече. Аз също подкрепям Oled телевизорите, но за размер 75, също цената е не малка. Питах какъв тв използва Пандов, не случайно. И стигам до извод, че Sony Xh90 има доста по добри показатели за качество от това с което е сега Технологиите се развиват постоянно, каквото и да се вземе като най-добро след няколко години няма да е вече. Хубаво, когато се инвестира да се взима може би много добър телевизор, както каза колега преди това, за да не се купува 2 пъти. Минал съм по този път. Добре е и да се направи допълнителна гаранции все пак това е уред и е възможна повреда!
Не ангажирам с мнение, нито съм експерт в тази област, защото във форума има потребители, които наистина знаят много и се занимават с това.
Цитат:
пандов
Като при SAMSUNG ,но не точно.VA матрицата има много по-голям контраст.
А ако един телевизор няма контраст какво има?Риторичен въпрос.Поне за мене няма нищо.Освен VA матрица ,не бива да е EDGE LED и по-добре FALD,OLED най-добре ,разбира се.
А ако някой някъде е писал ,че ''максимално се доближава до OLED гледай втори път да не му четеш....
п.с. Като ти гледам рапределението на стаята мисля,че просто няма да си купиш тв-р с нужната големина,защото 75'' за 5,50 е много малък.Аз бих помислил за кресла които да ги слагам на подходящо разстояние,когато гледам филми или спорт.
А когато тв-ра се ползва само за фон може и да е квот да е.
''Когато планината не отишла при Мохамед,Мохамед отишъл при планината'':)....Шегувам се.
Успех с избора.
В събота ще ида да разгледам в магазините. Гледам че някои качват разни клипчета на флашка и така тестват харесаните модели . Има ли нещо като за начинаещ което мога да си кача на флашка и да пробвам примерно поне дали насича картината.
Има и OLED 65 инча ама с доставката излиза 2784,55лв
LG OLED65BX3LB.AEU 4K UHD
1 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 36211
Дали да не отида да видя този
Като изключим че няма гаранция ,струва ли си
За такава сума без гаранция ?
Този задължително трябва да се види на живо и да се тестват смарт функциите през интернет. Да не се окаже, че са регионално заключени през сервизното меню.
Да ,но цената е наполовина ,ако е найстина нов и няма проблем с нещо бих рискувал гаранцията от 2 години
То и в обявата пише само лично предаване. Имали някъде да му се видят работените часове или нещо подобно
За добро или за лошо го взех. Цената е тази защото е с транспортен дефект металната рамка е леко свита в долния ъгъл от задната страна ,което не се забелязва по никакъв начин ,трябва да застанеш зад телевизора за да я видиш. Иначе телевизора си е в кашона с фолио на дисплея и всички аксесоари към него запечатани в плик. Поех си риска с гаранцията па каквото такова. Иначе магазина си даде некви 6 месеца гаранция.
Благодаря ви на всички за насоката и информацията.
За кой магазин става въпрос?
По закон гаранцията е две години.
Цитат:
hristoslav2
За кой магазин става въпрос?
По закон гаранцията е две години.
То магазина е на двама братя. Те вкарват от Швейцария главно нови телевизори с транспортни дефекти и ги продават.Няма как да дадът 2 години гаранция.Даже тази която дават си е към тях с тяхен печат и подпис казват ако случайно нещо се случи с телевизора си поемат разходите по ремонта или си връщат парите. Незнам изглеждаха точни хора.