SONY KD-43XH8096 vs SAMSUNG QE-43Q60T
Здравейте,
Пред избор на телевизор съм и се чудя между Сони-то и Самсунга.
Ще се гледа от около 2.5-3 метра, централно, затъмнено помещение.
Бях се навил за Сони-то (Android, Dolby Vision, Dolby Atmos), но в това ревю резултатите са в полза на Q60T.
Кой от двата бихте избрали и защо? :)
Поздрави!
Отговор: SONY KD-43XH8096 vs SAMSUNG QE-43Q60T
Здравей,
Сравняваш различен клас модели според мен.
Ползвам сони в хола ми от гледна точка функционалност /възможност за инсталиране на допълнителни приложения по моя преценка/. Проблема при SAMSUNG-а се решава с външен андроид бокс. Докато сонито не може да стане QLED :)
Зависи какво търсиш като функционалност на уреда.
Най добре е колегата да отиде и ги разгледа подробно и двата модела. Имам самсунг QLED, и сони LED. Първия има наистина искрящи картина, втория се доближава на 90%, но Сонито е по истинско и реално в цветовете, макар че можеш и на него да го набузиш, имаш АТМОС, ДТС. Голям проблем видях със Самсунга, имаше хоризонтални отсенъци по дължина на екрана горе и долу. Що годе се пооправи но мен ме дразнеше и го подарих на дъщеря ми...Освен това свалях филм и нямаш звук, драма....Сонито ги няма тези "дребни" неща. Пускаш и гледаш. Но все пак това е мое виждане, има по големи майстори в тази насока, нека те си дадат мнението и както са казали Руснаците- НА ВКУС И ЦВЕТЬ ТОВАРИЩИ НЕТЬ.........
Благодаря за мненията.
Гледам американска IPTV и имам Formuler Z+ и MAG254 устройства, което компенсира липсата на Андроид.
От друга страна Долби Вижъна и Атмос накланят везната в полза на Сонито (което за жалост е 230лв по-скъпо). Заслужава ли си реално?
Шах с пешката :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
sandista
Благодаря за мненията.
Гледам американска IPTV и имам Formuler Z+ и MAG254 устройства, което компенсира липсата на Андроид.
От друга страна Долби Вижъна и Атмос накланят везната в полза на Сонито (което за жалост е 230лв по-скъпо). Заслужава ли си реално?
Шах с пешката :)
Забрави да споменеш DTS на Сонито.
Цитат:
lz1yq
Най добре е колегата да отиде и ги разгледа подробно и двата модела. Имам самсунг QLED, и сони LED. Първия има наистина искрящи картина, втория се доближава на 90%, но Сонито е по истинско и реално в цветовете, макар че можеш и на него да го набузиш, имаш АТМОС, ДТС. Голям проблем видях със Самсунга, имаше хоризонтални отсенъци по дължина на екрана горе и долу. Що годе се пооправи но мен ме дразнеше и го подарих на дъщеря ми...Освен това свалях филм и нямаш звук, драма....Сонито ги няма тези "дребни" неща. Пускаш и гледаш. Но все пак това е мое виждане, има по големи майстори в тази насока, нека те си дадат мнението и както са казали Руснаците- НА ВКУС И ЦВЕТЬ ТОВАРИЩИ НЕТЬ.........
Само не ми казвай, че сравняваш Сони 9505 с 8096 :)
Цитат:
splendor
Само не ми казвай, че сравняваш Сони 9505 с 8096 :)
Разбира се че не, сравнявам това което имам.
То хубаво, но сравнението не е релевантно и най много да объркаш човека.
Препоръчвам прахосмукачките на Самсунг. Хубави са. Сони нямат прахосмукачки.
Цитат:
Ще се гледа от около 2.5-3 метра, централно, затъмнено помещение.
Доколкото помня точно тоя модел и размер на Сони са с IPS панел, така че аз лично не бих го взел за споменатите условия.
Отделно, че и двата модела са силна надценени и с висока цена , за това което предлагат.
На всичко отгоре за това разстояние си за 50, а най-добре 55", където и предлагането на добри модели е доста по-голямо.
Цитат:
Slusatel
Препоръчвам прахосмукачките на Самсунг. Хубави са. Сони нямат прахосмукачки.
Не съм сигурен, че и за прахосмукачки стават.
Цитат:
berpan
Не съм сигурен, че и за прахосмукачки стават.
Стават. Имам един Самсунг вкъщи иска да отскубне паркета в хола.
Сонито е за предпочитане при гледане отстрани. Само това му е плюс. Ако търсите качество - черно и контраст, тогава Самсунг. :) https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10