Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 27 от общо 27
Like Tree2Одобрявам

Philips 48OLED707 картината се насича

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Отговор: Philips 48OLED707 картината се насича

Аз бих пробвал и с включени/изключени в комбинации тези 2 опции:

При Орео (дроид 8.0), например, включването на втората помага(ше) за разпъване на картината на цял екран, без черни ленти.

2.  
  3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2019
    Цитат Първоначално публикувано от BBozhilov Виж публикацията
    Здравейте,
    Инсталирах RNTV и веднага тръгнаха каналаите им. Много интересни неща наблюдавам. Има голяма разлика между каналите им. На някои има много насичане, на други няма. Преминаващият текст на RN на Канал 1, който сравнявам няма подскачане през 3-4 секунди, но непрекъснато трепти. Този на EON до подскачането е стабилен.
    Един приятел ми даде възможност да пробвам с неговият акаунт на другият ми олед телевизор EON приложението (Лошият е в София, другият в Банкя) там няма такива проблеми.
    Не мога да си представя, че има сериозна разлика в сигнала на Виваком или в EON приложението инсталирано на различна марка телевизор.
    Може да излезе, че калпавият телевизор нещо не обработва като хората при сигнали с нисък бит рейт.

А нещо друго интересно EON и RNTV са две приложения за IPTV, но като включа настройки при RNTV се вижда на половината екран картина за да се визуализира настройката, докато при EON нищо не се показва и стои празно поле.

Поздрави.
    Божидар

Повечето канали са им ужасни на рн и смесени с hd, битрейта е различен, общо взето последното, което може да пробваш е да свалиш fusion на Булсат и вземеш акаунт от някой твой авер.Там не трябва да имаш никакви проблеми понеже битрейта последно беше ок. Другото, което може да пробваш е да си пуснеш през тубата или свалиш от нета видео с бързи движения да видиш дали ти накъсва брутално или не.Според мене се дължи на несъвместимост или някой скапан ъпдейт на тв.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023

Цитат Първоначално публикувано от radoi Виж публикацията
    Повечето канали са им ужасни на рн и смесени с hd, битрейта е различен, общо взето последното, което може да пробваш е да свалиш fusion на Булсат и вземеш акаунт от някой твой авер.Там не трябва да имаш никакви проблеми понеже битрейта последно беше ок. Другото, което може да пробваш е да си пуснеш през тубата или свалиш от нета видео с бързи движения да видиш дали ти накъсва брутално или не.Според мене се дължи на несъвместимост или някой скапан ъпдейт на тв.
    Здравейте,
    Снощи пробвах с настройките на програмиста, но не се промени нищо.
    Иначе сравнявах по време на мача на Лудогорец на БТВ екшън HD. Много голяма разлика се забелязва при плавно завъртане на камерата, бялата вертикална линия през центъра на игрището. На RN линията се мести плавно, както човек ако гледа директно и плавно си движи погледа. На EON тази линия периодично подскача, както съм споменавал за подвижия текст. Нямам представа на този канал какъв бит рейт имат RN, на ЕОН максимума е 4, Иначе по RN върви един демо канал 3, за който пише че се излъчва на Full HD 1920x1080 бит рейт 12, дали и БТВ екшън е такъв не зная.

Ще потърся сигнал и от Булсат, но и сега LED телевизорът ми с EON TV Box си работи плавно. Другият ми OLED телевизор с приложение но на друго място също работи плавно.
    Ще пробвам по внимателно с EON бокса и то ще върна същия мач. Ако и с него има подскачане, ще вида дали е подобно или по-слабо.
    Ако е същото, излиза че ще трябва да се обръщам към сервиза на телевизора, дали заради ъпдейт или нещо друго и те да се произнесът. Макар, че този проблем иска съпричастно вглеждане, а неподвижна картина е перфектна,

Поздрави.
    Божидар

5. Member
    Тук е от
    Nov 2010

На ЕОН не е максимума 4, има и без ограничение или както го пишеше бирейта ABR другото го правиш AUTO или там най-голямото, не помня. Проблема според мен не е в битрейта а в херците. Слагаш еон бокса на еон и го включваш на 50 херца, това е оптимално за гледане на тв. Ако пак сече ... връщай го тоя тв, явно няма да се разберете.
    Задаването на херци може да се настрои на хдми входа, на приложенията не, не зная на колко работят. Всъщност ти си с андроид, дали има в менюто за настройка на херци?

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023

Цитат Първоначално публикувано от tolostoi Виж публикацията
    На ЕОН не е максимума 4, има и без ограничение или както го пишеше бирейта ABR другото го правиш AUTO или там най-голямото, не помня. Проблема според мен не е в битрейта а в херците. Слагаш еон бокса на еон и го включваш на 50 херца, това е оптимално за гледане на тв. Ако пак сече ... връщай го тоя тв, явно няма да се разберете.
    Задаването на херци може да се настрои на хдми входа, на приложенията не, не зная на колко работят. Всъщност ти си с андроид, дали има в менюто за настройка на херци?
    Снощи включих EON бокса, картината се подобри. Първата ми проба с бокса е била грешна, може да съм си гледал от приложението, а съм си мислел че е от бокса. Излиза че на смотаният телевизор му е скапано приложението. Един приятел ще ми даде бокс не на EON, да видя как ще бачка с такъв. Не знам дали има смисъл да се обръщам към сервеиз да си оправят приложението. Едва ли и от Виваком ще направят нещо за приложение на телевизор.

Поздрави.

7.  
  8. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2019

Пак казвам проблема не ти е е телевизора потърси си отговорност от оператора, което силно ме съмнява да вземат отношение.

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Проблемът не е в телевизора, а в сигнала стигащ до него !
    Philips 2022г OLED 9x7, 8x7, 7x7 са на едно и също шаси - TPM22.1E, и фърмуер TPM211EA (Mediatek MT9970A)
    Ако не вярваш, смени местата на двата телевизора - този в София с този в Банкя.

Смени си оператора.
    Gena_bs одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Проблемът не е в телевизора, а в сигнала стигащ до него !
    Philips 2022г OLED 9x7, 8x7, 7x7 са на едно и също шаси - TPM22.1E, и фърмуер TPM211EA (Mediatek MT9970A)
    Ако не вярваш, смени местата на двата телевизора - този в София с този в Банкя.

Смени си оператора.
    Здравейте,
    Снощи гледах по-дълго и непрекъснато сравнявах моят си EON TV box с инсталираното приложение EON. Картината през EON бокса беше без забележки, другата не.
    Пробата с TV box на приятел, който не е EON, показа също лош резултат. от което моите изводи са следните:
    Сигналът е общ, щом е добър на ЕОН бокса, би трябвало да е добър и на приложението, но не е.
    Би могло да упрекна телевизора, че когато той си обработва сигнала се получава разсъгласуване и прави потрепвания, но с външен за EON бокс, сигналът който се подава по HDMI стига обработен, а също е лош.
    От друга страна с приложение но на друга марка OLED телевизор и в друг град Банкя картината си е добра.
    Другият телевизор не е андроид и EON приложението си беше фабрично вградено, той е от списъка на Виваком.

Излиза, че има разлика между фабричните приложения и тези от магазина на Гугъл при съгласуването. Версията е 9.1.26176.
    Нямах си работа и написах писмо на създателите на приложенията Юнайтед груп. Естествено никой нама да ми отговори.

По сложно ми е местенето на такива дъски, но за да гледам 2 телевизора с добра картина, при евентуално неподобрение на версията на приложението ще трябва да размествам.
    Благодаря за мненията ви, ако имате още някаква идея пишете, ще съм благодарен.
    Поздрави.
    Божидар
    Поздрави

11. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Аз пак да питам, на тоя твоя приятел бокса на колко херца беше настроен (резолюция/честота)? Приложението му същото като на филипса ли е? Защото има едно приложение за телефон, като става и за някой боксове, но то съвсем друга бира, него не го коментираме.

Според мен си осран на филипса андроида и всички приложения за него ше са така (има хора които даже не го забелязват това) на баща ми филипса е същия (отдавах го на по-ниския клас, но явно не е това), не върви както трябва еон-а, а и други филмови плеъри, с външен плеър/бокс няма проблеми.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023

Цитат Първоначално публикувано от tolostoi Виж публикацията
    Аз пак да питам, на тоя твоя приятел бокса на колко херца беше настроен (резолюция/честота)? Приложението му същото като на филипса ли е? Защото има едно приложение за телефон, като става и за някой боксове, но то съвсем друга бира, него не го коментираме.

Според мен си осран на филипса андроида и всички приложения за него ше са така (има хора които даже не го забелязват това) на баща ми филипса е същия (отдавах го на по-ниския клас, но явно не е това), не върви както трябва еон-а, а и други филмови плеъри, с външен плеър/бокс няма проблеми.
    Здрасти,
    Настройките на HDMI, в който бях включил бокса ги пробвах на двете възможни, не си ги спомням точно (стандарт и оптимал ли беше. като пуснах 4к сигнал той си поиска да се смени на по-високото за да се вижда добре). И на двете обаче картината си трептеше. А херци не видях къде могат да се настройват.
    Неговит бокс е по-старичък и Андроидът е версия 9, вграденият на телевизора и на EON бокса е 11
    Може би наистина Андроида на Филипса да нефела с вградени приложения, а този бокс да нефела поради старост, не зная.
    Хрумна ми да направя проба, като си поръчам нов Android TV box, с 11-ка по електронен път, да го пробвам и ако и той не става да го върна в 14 дневния срок.
    Пък после може да размествам телевизори.
    А Телевизора е в гаранция, но не зная как това биха го разбрали от сервиза им и те също не могат да го оправят, ако трябва да се премахва някакъв бъг на Андроида.
    Поздрави.
    Божидар

13. tek
    tek е офлайн
    Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от BBozhilov Виж публикацията
    Хрумна ми да направя проба, като си поръчам нов Android TV box, с 11-ка по електронен път, да го пробвам и ако и той не става да го върна в 14 дневния срок.
    Пък после може да размествам телевизори.
    Ако, ще вземаш TV Box, бокс за гледане на ТВ, съветвам те да погледнеш : Nokia Streaming Box 8000

14. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    Ако, ще вземаш TV Box, бокс за гледане на ТВ, съветвам те да погледнеш : Nokia Streaming Box 8000
    Здрасти,
    Този бокс изглежда много добър и дистанционното също. Андроидът му е 10, а на EON бокса е 11 това дали ще има някакво негативно влияние. Имаш ли личен опит с този и то по-специално с Виваком?
    Поздрави.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Насича звука на канал с AAC
    От citizen във форум Philips телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 16-01-22, 15:19
  2. 40'' телевизор, който да не насича
    От emosms във форум Телевизори
    Отговори: 29
    Последно: 04-04-18, 00:10
  3. philips 55pfl8008s насича картината
    От Strike във форум Philips телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 24-08-14, 16:35
  4. Отговори: 2
    Последно: 09-05-11, 09:50
  5. GTA4 насича
    От VPM във форум ИГРИ
    Отговори: 13
    Последно: 22-03-11, 23:21
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе