На мен ли така ми се струва или е реално?
Възможно ли е (и защо, ако е така), старият ми Philips 37PFL5405H/12 да има значително по-готина картина от LG-55NANO813NA ??
Е момента гледам мач от Европейското първенство и след като се преместих от хола, където е ЛГ--то, в спалнята с Филипса, установих по-добрата и наситена картина на старото тв.
Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk
Отговор: На мен ли така ми се струва или е реално?
Много зависи от настройките на телевизорите, дали си изключил всички ЕКО режими и сензори, но като цяло NANO сериите на LG не са много за препоръчване освен ако не са на добра цена.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Legal76
Възможно ли е (и защо, ако е така), старият ми Philips 37PFL5405H/12 да има значително по-готина картина от LG-55NANO813NA ??
Е момента гледам мач от Европейското първенство и след като се преместих от хола, където е ЛГ--то, в спалнята с Филипса, установих по-добрата и наситена картина на старото тв.
само да вметна, че подчертаното не означава по-вярна/реална картина
Колкото по-малък размер е телевизорът. Толкова по-наситено предава.
Цитат:
chavi
Точно, нещо подобно си мислех и аз, ама все пак..... все на малки ли да гледаме ;)
Най вероятно ти се струва така, защото 1080p сигнала от Philips ТВ, не се разпъва/upscale. ТВ показва нативна резолюция от 1080p.
Докато при новия и (по големия диагонал), ще разпъва картината доста повече, до 2160p.
Ако пък говорим за ,SD сигнал, при Philips-a картината трябва да в пъти осезаемо по-остра (,но не вярна).
П.П.Без да си казал какъв сигнал пускаш на ТВ, (576i 720p, 1080p). няма да има еднозначен отговор...
Не знам, как да направя снимка за да се види разликата?
Виждал съм снимки на един ТВ сравнен с друг от потребители, но, нямам идея как да стане?
С телефона, едва ли ще придобиете вярна представа .
Модела е нисък клас с IPS панел, няма как да има добра картина.
по-точно казано взимаме си най-хубавия екран, който можем да си позволим с най-голямата възможна гаранция и се наслаждаваме на хубава картина
все пак общата цена като се раздели на големината на гаранция дава цената на удоволствието за ползване на ден :BigGrin
тогава реално имаме "ъпгрейд" на стария телевизор с по-добър
при спазване на това "уравнение" е нищожен шанса да се появяват теми от сорта защо стария тв показва по-добра картина от новия
П.П това "уравнение" важи за много неща като коли и други, ама и аз не карам ролсройс, нито майбах нито дори обикновен мерцедес :cheesy:
Цитат:
chavi
Гонят само печалби. Дигат размерите постоянно за да могат да искат по 10 000лв. за шесткрилни гардероби но сглобени предварително. Сони поведоха хорото и поставиха новия минимум при Mini Led 65 и 75 за флагмана, ще видим и Самсунг до година две.
Цитат:
Legal76
Често след продължително ползване на един телевизор, потребителят приема, че това е правилната картина и при смяната му с друг модел/марка с малко по различна картина, тя не му харесва. Независимо дали тя е по.близо до правилната картина или не.
Такова впечатление се получава и при промяна в типа матрица/технология на диспея, по-голям диагонал. Не по-малко важен фактор при възприятието на картината, е диагоналът и резолюцията на дисплея. Пре еднакъв сигнал могат да се видят повече артефакти на моделът с по-големият диагонал.
Аз не разбрах какъв е смисълът да се стравняват на око дисплеи с различни диагонали?
Освен да се трупат постове.
Отделно разликата в няколко поколения на телевизорите като цяло.
Някога сравнявах модели телевизори от един и същ ценови клас, тип и дисплей. В магазина и в домашни условия.
Повярвайте ми, дори да съм свикнал с някакви цветови палитри, яркост и контраст, то правилните стойности на изображението на определен модел веднага се набиват в очи. При директно сраванение на дисплеите един до друг и еднакви други условия. Без значение кой пишман тестер от обратната страна на Земята какво е снимал, гледал, мерил и т.н.
в къщи сравняваш това, което имаш :p
има борба за много инчове на ниска цена ,и като при всяка борба падат и жертви ..