Здравейте! Имам телевизора от заглавието и когато плейвам филми от Apple TV, картината е много тъмена.В Netflix положението е подобно.Явно има някаква несъвместимост с Dolby Vision.Доставчик на сигнала е A1.Дайте съвет как да се справя с проблема!
Преглед за печат
Здравейте! Имам телевизора от заглавието и когато плейвам филми от Apple TV, картината е много тъмена.В Netflix положението е подобно.Явно има някаква несъвместимост с Dolby Vision.Доставчик на сигнала е A1.Дайте съвет как да се справя с проблема!
С последен софтуерен ъпдейт ли е телевизора? Изключени ли са power saving функциите? Виж AI Picture Pro и AI Brightness (General > AI Service) и ако са включени ги изключи. После провери SDR, HDR и DolbyVision настройките по отделно. След това виж на какъв режим са Apple TV и Netflix. Би трябвало на Cinema Home картината да е най-добре, но ако не ти харесва, можеш да проваш и други варианти.
AI Picture Pro и AI Brightness, Power Saving са изключени.Не намирам настройки в менюто за Dolby Vision.С последния ъпдейт съм.
Споменават и за: first your LG G5 is too dark, first check the OLED Pixel Brightness in All Settings > Picture > Advanced Settings. Also, adjust the Logo Dimming setting from "Low" to "Off,"
Егати, имам намерение да се оглеждам за оферта на G5,но като споменавате за "тъмници" в този флагман на марката, направо май ще се отказвам.
Колко да са тъмници? Според мен някои хора преувеличават. Sony имат проблем с Dolby Vision, който обаче според мен също е силно преувеличен. Ако са свикнали на електрожени преди OLED, може и да им се вижда тъмно. Аз на 3 броя в нас проблеми нямам. Да, може би ако взема Bravia 9 или QDLED флагмана на Samsung, тогава тези у нас ще ми се сторят тъмни. През деня така или иначе няма кой да пуска тв (в моя случай) и осветлението е контролирано.
Според мен няма как да си недоволен от G5. Но единствения начин да разбереш е да го поръчаш и да го тестваш за няколко дена у вас. Ако яркостта ти е приоритет, може би си за Samsung.
Поне да е на нивото на C6K като яркост, който е на прага за Вижън в тъмните сцени.
Възможно е да има разлика в яркостта между минилед и олед стойностите, и реалното възприемане.
Телевизора е страхотен.Изключително ярък.Цветове, ъгъл на гледане, контраст…кърти отвсякъде.На HDR10 картината е супер.На Dolby Vision обаче е трагично положението.
Особено, ако стриймваш от Apple TV направо не се гледа.При Netflix, картината е малко по-добре, но не си заслужава да си го причиняваш, при положение, че телевизора е топ.За мен единствения начин е да се изключи Dolby Vision, но нямам идея как.Всички други настройки не решават проблема.Това разбира се е лично мое мнение.
А дали не е проблем на самите приложения? С подаден от друг източник сигнал ДВ (външен ХДД, плеър) как е?
Кой профил на ДВ е избран -ден, нощ или вижън IQ(ако го има)?
Чудя се, ако взема Apple TV, дали няма да се оправи проблема…Четох, че може да се изключва DV.Лошото е, че там ги няма приложенията на българските оператори май…
За Apple TV 4К няма тв апове. Андроид бокс вземи
Чудя се.Повечето устройства вкъщи са епълски, които е удобно за Apple TV.От друга страна, трябва да се превключва всеки път, когато се сменя ТВ със стрийминг платформи.Какви са изобщо предимствата от такова отделно устройство?
Дайте идея за качествен Андроид бокс!