Как трябва да се монтира буксата на TV към . . ?
. . . коксиалния кабел ?
Имах проблеми с кабелната телевизия - смущения .
Извиках техниците и те смениха буксата , която се включва в телевизира. Но ме нямаше в къщи и не видях точно как са го направили.
После от любопитство реших да погледна и го сглобих уж по същия начин, но пак се появиха малко снежинки . Не че не се гледа , но ме дразни . [:(!]
Въпроса ми е , чисто теоретично , как следва да се свържи буксата ?
Каква роля играе шармировката ?
Как трябва да се монтира буксата на TV към . . ?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">. . . коксиалния кабел ?
Въпроса ми е , чисто теоретично , как следва да се свържи буксата ?
Каква роля играе шармировката ?
<div align="right">Originally posted by LudZaVrazvane*-*18/08/2004*:* 08:36:16</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Теоретично коаксиалния кабел има вълново съпротивление 75 Ома (50 Ома за по-тънкия). Ролята на шармировката е да екранира полезния сигнал срещу смущения (паразитни сигнали). Свързването с буксата е елементарно, централното жило към централния конектор, а шармировката (оплетката) към заобикалящият конектор. В никой случай не е допустимо жичка от оплетката да се допира до централното жило, защото грубо ще се влоши сигнала. При коаксиалния кабел сигнала се предава през центр. жило, а оплетката е като маса. От дебелината на централното жило и растоянието между оплетката се определя и вълновото съпротивление на коаксиалния кабел. Качеството на картината зависи и от доброто изпълнение на коаксиален кабел - букса.