Немога да подкарам интернет-а :)
Значи донесоха ми един лаптоп обаче е само с USB port за мишка .. и ми се налага да работя с Touch Pad-a а аз не съм свикнал и ми е по-******..
Обаче нямам кабел за връзка с PC-то ми.. и не мога да прехвърлям даните на лаптоп-а.. а трябва да записвам дискове.. и си мислех че неудобстото с мишока е по-малко от това с преноса на данните..
И раших да си включа LAN кабела към лаптоп-а.. Така и направих.. направих настойките .. Даде ми, че LOCAL AREA CONNECTION си бачка.. обаче нямам достъп до Мрежата, Интернет-а (който е през VPN connection)
Възможно ли е да пусна нет-а от LAN кабела на лаптоп-а?
Кажете как мога да го подкарам ако е възможно?
В мен ли е проблема?
Кое може да съм объркал?
Какво да направя?
Не си казал, този "LAN кабел" на твоя доставчик ли е или този между двата компютъра.
Предполагам, че интернета ти идва по LAN и си прехвърлил кабела който ти е пуснат от доставчика от твоя компютър на laptopа!Ако е така то няма как да имаш мрежа поради факта, че доставчика ти е заклюил IP адреса към MAC адреса на твоя компютър. Тоест тъй като ланкартата на лаптопа е различна от тази на твоя компютър няма как да ползваш този IP адрес който ти е даден от доставчика ти!
сигурно аз съм се изказъл не достатъчно ясно
но се радвам че си ме разбрал правилно :)
е точно така.. и аз в това си мислех че е проблема
дадоха ми програма с която да си сменя MAC адреса дано стане :)
а ако вие имате такава или други идеи пишете!
еми смених MAK адреса на лаптоп-а :) с този на пц-то
изключих firewall.. Прегледах още един път настройките...
и пробвах пак и к*р.. ;)
не става :( дава ми ггрешка 800 като се опитам да се конектна през VPN-a
кат включа кабела.. не ми дава LAN unplugged!
все едно си имам мржа.. а иначе нямам достъп до сървара и пц-тата от мрежата :(
каде може да е проблема? Казаха ми че може да е изгоряла лан картата.. което не ми се вярва .. лаптоп-а е на два дена!