Избор на стабилен жичен рутер
Не съм особено запознат с пазара и как варират цените на жичните и тези с Wi-fi, но имайки на предвид, че wi-fi не ми трябва, защо да давам пари за него като мога да ги вложа в по-стабилен изцяло жичен рутер с повече екстри ? Гледам много хвалят Linksys WRT 54GL, но той е с wi-fi и се чудех дали нямам някаква негова алтернатива без wi-fi съответно за по-малко пари ?
Re:Избор на стабилен жичен рутер
При пвичски случаи wifi рутерът ще е по-добър. Ти кано няма да му ползваш wi-fi-то ще го изключиш.
Мда май нещо такова ми трябва. Имаш ли преки наблюдения над работата му ? Поддържа ли DMZ и port forwarding
Монтирал съм такъв в една фирма с около 30 машини,не са ми звъняли за проблеми. Цитат:
Първоначално публикувано от MAKAPOB
Поддържа ли DMZ и port forwarding
Все пак е с микротик,може много повече от обикновените рутери.
Ами радвам се. Просто не бях запознат и за това реших да питам за всеки случай
аз съм с MSI RG60SE и от две години не съм имал проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от MAKAPOB
Мда май нещо такова ми трябва. Имаш ли преки наблюдения над работата му ? Поддържа ли DMZ и port forwarding
Тук съм писал за рутера.
http://www.joro711.com/?p=51
Препоръчително е да си купиш безжичен, ако вече не си го сторил.
Най-добре да е на стандарт 802.11n. Не е нужно да се хвърляш на най-скъпите или популярни Linksys. Често се оказват големи дървета ако не смениш firmware-a с нeкво DD-WRT. Пускам тук една статиика, която намирам за много добра и достоверна. Крайната и препоръка е рутерът Belkin F5D8236nv4 !!!
Вижте статията. Интересна е и доста информативна:
Цъкни тук
Аз мога да похваля Netgear WNR 3500L, той е open и съм инсталирал на два такива dd-wrt, хардуерно има 400МHz процесор, който забележете се ползва от wrt 360(не съм сигурен за цифрата), но netgear-a струва 180лв. а линксиса около 400лв.Има n-стандарт, който работи перфектно без да се дига много transmit power-a. Ако повече ви се заиграва може да му се инсталира торент клиент и да се сваля директно на флашка закачена на usb-порта му.