Избор на рутер за бекъп интернет
Здравейте, трябва ми надеждна връзка, имам предвид не само качествен интернет, а достъп от два доставчика едновременно. Възнамерявам основният ми да е БТК ADSL, за втори ще избера нещо друго. Особеното е, че търся някакъв тип рутер или каквото и да хардуерно устройство, в което да вкарам двата кабела за нет, и ако връзката на основния доставик се прецака това устройство моментално и автоматично да превключва към бекъп доставчика. Просто компютъра не трябва да губи връзка за повече от секунда, тъй като извършва доста специфична работа. Също така ако е възможно цялата операция и самото устройство да е просто за употреба, защото не съм много в час нито с компютри и настройките им, нито с комуникациите.
Благодаря предварително.
Re:Избор на рутер за бекъп интернет
Цитат:
Първоначално публикувано от yasenp
Просто компютъра не трябва да губи връзка за повече от секунда, тъй като извършва доста специфична работа.
Цитат:
не съм много в час нито с компютри и настройките им, нито с комуникациите.
Няма нужда от уточнение, то от първото следва второто. Няма рутер, който за по-малко от секунда да разбере, че единият ти канал е пропаднал и да превключи на втория. Изясни си какво точно ти трябва и пак питай.
Ок, дори да е 10 секунди или минута. Но не трябва трайно да губи връзка, не и за повече от минута.
Цитат:
Първоначално публикувано от etg
тъкмо ти пиша и ти си се сетил
Устройство за повече от 1 ISP -ако няма на единия , без забавяне продължаваш на други и тн до последния ISP ( ISP = Интернет доставчик )
Благодаря ви много за бързите отговори. Има ли нещо сложно около инсталацията или включвам в мрежата и вкарвам отзад двата лан кабела?
ами леко настройване на входящите ип-та и кой да е първи по дефалт може би ?
Благодаря ви, ако имам проблем с леките настройки :) пак ще пиша.
Та значи говорих с човека, който евентуално трябва да ми направи настройките и той ми каза, че това( http://rts-bg.com/?show=item&item=622&id=2609 ) може да не свърши работа и да търся dual WAN рутер. Изпробвано ли е с RouterBOARD 750?
Не, просто си чешем езиците.
Може и стандартен dualwan рутер да си вземеш, но нито ще е на такава цена, нито с такива възможности. Но може и да е по-добре да вземеш dualwan рутер, защото ако твоят човек не може нещо да се оправи с настройките ще те обвини, че си му дал кофти устройство.
Има ли някой от Варна, който да ми го подкара като го взема, срещу заплащане разбира се?
има
пиши на ПМ да те уредим
Цитат:
Та значи говорих с човека, който евентуално трябва да ми направи настройките и той ми каза, че това(
http://rts-bg.com/?show=item&item=622&id=2609 ) може да не свърши работа и да търся dual WAN рутер. Изпробвано ли е с RouterBOARD 750?
Рутерборд 750 си е с Микротик и няма никакъв проблем да си с два интернета.