Проблем с ADSL модем на Виваком
Здравейте,
от извесно време пуснах интернет на родителите ми. Ползвам го само през LAN, Wi-Fi е забранен. Проблемът се състои в това, че всеки път, когато телефонът звънне и някой вдигне, ми прекъсва за 20-30 секунди интернета. Същото се получава и когато се затвяря слушалката. Това не ми е толкова голям проблем, защото аз лично рядко ползвам нета, а нашите не ги бърка. Освен това преди няколко дни реших да активирам Wi-Fi, за да позвам на един лаптоп... Мрежата се вижда, сигнала е силен, но не може да се свърже. Изписва diagnose connection problem или нещо от сорта. В модема както знаете няма кой знае какви настройки освен криптиране, канал, пароли и тн. Лаптопа си работи без проблем на друго място с друг вивакомски модем. Някакви идеи преди да звъня на поддръжката им? Може пък да е нещо елементарно.
Re:Проблем с ADSL модем на Виваком
Иди в най-близкия офис на Виваком и си го подмени. Сменят ги без да задават излишни въпроси. По-елементарно от това, не виждам какво.
Макар, че проблема с прекъсването по вероятно е от кофти линия отколкото от модема...
Ако първия проблем не се оправи с смяна на модема, ще трябва да викаш специалистите ;)
сплитера не си сложил на правилното място и за това прекъсва. имаш телефон преди модема.
за вифито - ако си с със стар уиндоус не се поддържат всички кодировки. пробвай първо без кодировка.
Има и друго нещо. Едно време бяхме със старите розетки за онези телефони с шайба.
Едни квадратни букси с 4 чопчета... Подменена е с актуална розетка за RJ45, но не съм убеден, че са уцелили къде трябва да са + и -
За това се чудя дали да ги викам на място или ако някой може да каже кой цвят кабел на кое краче отива. Те са само 2 проводника все пак :)
Едит: Много правилно, не се бях сетил... Имаме 2 розетки за телефон и явно тази която ползвам за модема е след тази за телефона.
Относно втория проблем...лаптопа е с win7 x64 ultimate, а кодировките са същите, както при другия модем, с който работи.
Цитат:
Първоначално публикувано от Wish_Master
+ и -
няма значение + и -
rg11 са телефоните.
трябва адсла да е преди всички телефони за това е и сплитера който идва с него. виж книжката.
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
пробвай първо без кодировка.
;)