Поредната ейпълска простотия
Apple потвърди, че NFC в iPhone 6 ще се използва само за Apple Pay
Apple най-сетне добави NFC технологията в новите си смартфони, което накара мнозина потребители да се радват, че най-сетне ще имат лесен начин за свързване с високоговорители, слушалки, NFC тагове и други устройства. Истината обаче е разочароваща - американската компания е решила да ограничи функциите на NFC чипа и той ще може да се използва само от системата за разплащане Apple Pay. Това е потвърдено и от говорител на Apple. Разбира се, положението може и да се промени след време подобно на сензора за отпечатъци Touch ID, но засега екстрата остава недостъпна за други цели.
Apple
Отговор: Поредната ейпълска простотия
Универсално и Apple са взаимно изключващи се понятия.... :) поне по мои наблюдения.
то да беше, само тва. Че аз, за кво минах на андроидски. Писна ми от говната и. Феновете си пишат - искам тва, искам онава. Ама кой да чуе. Иначе задават въпросите си - кажете ни какво желаете.
Вероятно има причина канала, който е предвиден за разплащания да се отдели само за разплащания с цел по-голяма сигурност...
Абе повечето пишещи в темата сигурно ползват NFC постоянно. Ебаси недоклатената технология , в офиса пробвахме да си пратим снимка по NFC между Samsung Galaxy S5, Nokia 1025, LG G2 и LG G3 .... успяхме , ама само между LG-тата. Та аз предпочитам да ползвам нещо което наистина да работи , пред нещо което го има само за красота.
@stenly
въпросът не е до някакви снимки само. Аз като тръгнах на почивка това лято, само си сложих галаксито, там дето другите си сканират билета. Преди да се кача в самолета. И още преди това при чичката с легенчетата, за железни работи, пак беше същото.
Вие още не сте разбрали политиката на апле, а тя е проста - Ако ние не сме измислили дадена технология, или поне развили, първи, преди всички. Не следваме на останалите пътя. Пъ, ако ще да вървим, по кривата пътека".
Друга тъпня, с която се сблъсках - не можеш да проведеш видеоразговор от ейпълски телефон с друг. Само ейпълски<->ейпълски!
Трябва да имаш наистина огромно самочувствие за да си мислиш, че света ползва само ейпълски телефони!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
Универсално и Apple са взаимно изключващи се понятия.... :) поне по мои наблюдения.
Блутути, зарядни и универсални са неща за които не са чували.
Тия ако ще и пресовано ако да произведат като следващ модел, зомбираните американци и неразбиращите, ще го купуват, защото са чували че е модерно и изглежда красиво при селфита в огледалото. ;)
Естеството на работата ми изисква да им ползвам глупостите за тестове и всеки път недоумявам защо хората дават луди пари при положение, че можеш да получиш такъв хардуер на половин цена, с Андроид.